E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μία δόση εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό

Θεοδωρίδου: «Εντονότατη αντισωματική ανταπόκριση»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/5/2021 | 19:50

Αντισώματα μετά από φυσική λοίμωξη από κορωνοϊό, παραμένουν στον οργανισμό μέχρι και για 13 μήνες μειώνοντας τον κίνδυνο επαναλοίμωξης, σύμφωνα με μελέτη από ερευνητικά κέντρα της Γαλλίας και του Στρασβούργου που επικαλέστηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Τα αντισώματα μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης από κορωνοϊό, σύμφωνα με μελέτη σε 1.309 σε επαγγελματίες υγείας που νόσησαν από κορωνοϊό και εμβολιάστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δρ. Θεοδωρίδου χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της νέας έρευνας που επιβεβαιώνει την παραμονή μετα-εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετά από φυσική λοίμωξη για έναν χρόνο και κατά 96% μείωση του κινδύνου επαναλοίμωξης. Η κάλυψη αφορά και στη βρετανική και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Η δε χορήγηση μιας δόσης εμβολίου σε άτομα που είχαν νοσήσει φυσικά, προκάλεσε εντονότατη αντισωματική ανταπόκριση - «μία αντίδραση που βλέπουμε στους επαναληπτικούς εμβολιασμούς» και τα αντισώματα είναι αποτελεσματικά και στις συνήθεις μεταλλάξεις. Ο «έλεγχος κυτταρικής ανοσίας δίνει αποτελέσματα που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ανοσία είναι πολύ μακρότερη από τη διάρκεια του ενός έτους» δήλωσε η Δρ. Θεοδωρίδου που επισήμανε την κατακόρυφη αύξηση των αντισωμάτων σε άτομα που έχουν νοσήσει από Covid-19, μετά από τον εμβολιασμό.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, η σύσταση είναι, μετά από φυσική νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου, που παίζει τον ρόλο επαναληπτικής δόσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο επιχειρήματα που επικαλούνται οι διστακτικοί για τους εμβολιασμούς - ότι το εμβόλιο δεν είναι χρήσιμο ή δεν προστατεύει για πολύ χρόνο - δεν ευσταθούν, υπογράμμισε η Δρ. Θεοδωρίδου, προσθέτοντας πως τα εμβόλια μας προστατεύουν σχεδόν 100% από την σοβαρή νόσο και τον θάνατο και σε σημαντικό βαθμό προστατεύουν και για όλες τις μεταλλάξεις που μας έχουν απασχολήσει μέχρι σήμερα.

«Οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια είχαν την πρόνοια να ετοιμάσουν την εναλλακτική λύση - πολλές εταιρείες (...) έχουν προχωρήσει στην παρασκευή εμβολίων δεύτερης γενιάς - για να αντιμετωπίσουν και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού», σχολίασε, επαναλαμβάνοντας πως έχουν λάθος όσοι υποστηρίζουν ότι οι μεταλλάξεις κάνουν, δήθεν, ανενεργό το εμβόλιο.

«Ο κύριος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων», ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ισχύει για ανοσοκατασταλμένους και άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση

Η ίδια τόνισε πως αναμένονται περαιτέρω οδηγίες για ανοσοκατασταλμένους ασθενείς και όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Πάντως, ο έλεγχος της ανταπόκρισης στα εμβόλια για αυτή την ομάδα ατόμων, δείχνει ότι είναι μειονεκτικός, δεδομένου ότι με το σχήμα των δύο δόσεων του εμβολίου, το 46% έχει ικανοποιητική προστασία. «Η ευθύνη των ατόμων που είναι γύρω τους είναι αυξημένη - και όλων ημών ως κοινωνία που πρέπει να προστατεύουμε τα ευάλωτα άτομα» είπε η Δρ. Θεοδωρίδου.

Κλείνοντας, υπενθύμισε πως η ευλογιά ήταν το πρώτο νόσημα που εκριζώθηκε από τον πλανήτη χάρη στον εμβολιασμό, και η αντίστοιχη απόδειξη ανοσίας ήταν η επίδειξη της ουλής που είχαν στο χέρι. Μπορεί κάθε επιδημία να έχει διαφορετικό πρόσωπο αλλά «έχουν και πολλές ομοιότητες εκτός από τις διαφορές τους.»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Χτες

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Χτες

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Χτες

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Χτες

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Χτες

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Χτες

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Χτες

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Χτες

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.