E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ισπανική μελέτη δείχνει πώς δουλεύει η δεύτερη δόση Pfizer για όσους έκαναν πρώτη δόση AstraZeneca

Τι έδειξε η ισπανική μελέτη για τον συνδυασμό εμβολίων

Ισπανική μελέτη δείχνει πώς δουλεύει η δεύτερη δόση Pfizer για όσους έκαναν πρώτη δόση AstraZeneca
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/5/2021 | 15:55

Μια ισπανική μελέτη για τον συνδυασμό εμβολίων κατά της COVID-19 διαπίστωσε ότι η χορήγηση μιας δόσης του εμβολίου της Pfizer σε ανθρώπους που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca είναι εξαιρετικά ασφαλής και αποτελεσματική, όπως δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματά της σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μελέτη της Combivacs, που διενήργησε το υποστηριζόμενο από το κράτος Ινστιτούτο Υγείας Carlos III, διαπίστωσε ότι η παρουσία αντισωμάτων IgG στο αίμα ήταν μεταξύ 30 και 40 φορές υψηλότερη σε ανθρώπους που έλαβαν ως δεύτερη δόση του εμβόλιο της Pfizer σε σχέση με την ομάδα ελέγχου που έλαβε μόνη μια δόση από το AstraZeneca.

Την ίδια ώρα, η παρουσία αντισωμάτων εξουδετέρωσης επταπλασιάστηκε μετά την δόση με Pfizer, σημαντικά υψηλότερη από τον διπλασιασμό που παρουσιάστηκε μετά την χορήγηση δεύτερης δόσης με το AstraZeneca.

Συμμετείχαν περίπου 670 εθελοντές ηλικίας 18 με 59 ετών που είχαν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του AstraZeneca με περίπου 450 από αυτούς να έλαβαν Pfizer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις το 1,7% των συμμετεχόντων ανέφεραν σοβαρές παρενέργειες, οι οποίες περιορίζονταν σε πονοκεφάλους, μυικούς πόνους και κακουχία, δήλωσε μια από τις συγγραφείς της μελέτης, η δρ Μαγκνταλένα Κάμπινς.

«Αυτά δεν είναι συμπτώματα που μπορούν να θεωρηθούν σοβαρά», είπε η ίδια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόστολος Σίσκος: Νταμπλ μεταλλίων με πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης

Σήμερα

Ο Ολυμπιονίκης του Ολυμπιακού ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο στο Παρίσι, πίσω μόνο από τον Ούγγρο Ρίτσαρντ Μάρτον και τον Γάλλο Λεόν Μαρσάν.

Τροχαίο στον Βαρνάβα: Νεκρή 74χρονη που έπεσε με το αυτοκίνητό της σε ρέμα

Σήμερα

Οι εθελοντές πυροσβέστες εντόπισαν αρχικά τη γυναίκα με σφυγμό στο αναποδογυρισμένο όχημα, όμως η άτυχη οδηγός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ρόδος: Με ντουντούκες διώχνει το Λιμενικό λουόμενους από επικίνδυνο τραμπολίνο

Σήμερα

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει τη χρήση της ιστορικής κατασκευής στην παραλία Έλλη λόγω σοβαρών προβλημάτων στατικότητας.

Καιρός: Νέα έντονη θερμή εισβολή στο προσκήνιο ‑ Πότε επιστρέφουν τα 40άρια

Σήμερα

Το σκηνικό δροσιάς του Αυγούστου φαίνεται πως ανατρέπεται σύντομα, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική αναμένεται να φέρουν ξανά αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το αυστηρό μήνυμα Λαβρόφ στον Ερντογάν: Το «διπλό παιχνίδι» της Τουρκίας και η ενόχληση της Μόσχας

Σήμερα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε ανοιχτά τη δυσφορία του Κρεμλίνου για την τακτική της Αγκυρας να ισορροπεί ανάμεσα στη Δύση και τη Μόσχα.

Δωρεάν διόδια: Ποιοι οδηγοί δεν πληρώνουν και πώς θα κάνετε την αίτηση

Σήμερα

Όλες οι πληροφορίες για τις ευπαθείς ομάδες και τα οχήματα που εξαιρούνται από το κόμιστρο στους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και τα βήματα για την ψηφιακή αίτηση.

Αρση απαγορευτικού απόπλου: Οι νέες ώρες αναχώρησης των πλοίων από Ραφήνα και Λαύριο

Σήμερα

Το Λιμενικό καλεί τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Κυριακή – Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Τρίτη.

Γέννησε το πρώτο της παιδί στα 62 της χρόνια: Το μήνυμα ελπίδας που έστειλε σε όλες τις γυναίκες

Σήμερα

Η Μαμπέλ Φρίας, παρότι βρισκόταν στην εμμηνόπαυση εδώ και πολλά χρόνια, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Σοβαρό τροχαίο στον Έβρο: Έξι τραυματίες στο νοσοκομείο – Ανάμεσά τους και παιδιά

Σήμερα

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν σφοδρά στον κάθετο άξονα Αρδανίου–Ορμενίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση.

Στέφανος Μάνος: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και ιδρυτής των «Φιλελευθέρων» σε ηλικία 87 ετών

Σήμερα

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε ο πολυετής βουλευτής και υπουργός, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φωνές του φιλελεύθερου χώρου στην Ελλάδα.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε ανοίγει η επέκταση προς Καλαμαριά – Τι ακολουθεί για τη δυτική πλευρά της πόλης

Σήμερα

Οι δοκιμές στη νέα γραμμή προχωρούν με στόχο την εμπορική λειτουργία εντός Αυγούστου, ενώ ήδη σχεδιάζεται το επόμενο μεγάλο έργο.

Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού μετά τη διαρροή εσωτερικού μηνύματος: «Υποβαθμίζουν τη συνεισφορά μας επειδή φύγαμε»

Σήμερα

Απάντησε σε στελέχη της «Ελπίδας» σχετικά με τις υπόνοιες που είχαν αφήσει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.