E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Skunk»: To δυσώδες υγρό όπλο του Ισραήλ με τη μυρωδιά ψόφιου ζώου

To μυστικό της παρασκευής του

«Skunk»: To δυσώδες υγρό όπλο του Ισραήλ με τη μυρωδιά ψόφιου ζώου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/5/2021 | 08:24

«Όπλο ελέγχου πλήθους» έχει επιστρατευτεί στη μάχη ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη που μαίνεται για ένα ακόμη 24ωρο, αφήνοντας πίσω της εκατοντάδες θύματα και βομβαρδισμένα τοπία.

Το νέο όπλο, που έχει πυροδοτήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, πρόκειται για εφεύρεση της ισραηλινής εταιρείας Odortec.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δυσώδες αυτό νερό χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον ισραηλινό στρατό κατά διαδηλωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη το 2008.

Έκτοτε, η εκτόξευση βρομερού νερού από τα ειδικά τεθωρακισμένα έχει γίνει συχνή. Πρόκειται για μια πραγματικά ανυπόφορη δυσωδία, λένε οι γνωρίζοντες.

Παλαιστίνιοι που έχουν υπάρξει θύματα του όπλου αυτού, το περιγράφουν ως «χειρότερο από ακατέργαστα λύματα» και «σαν ένα μείγμα περιττωμάτων, τοξικού αερίου και ζώου σε αποσύνθεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρότι προκαλεί αντανακλαστικά αναγούλα, η εταιρεία υποστηρίζει πως το υγρό αυτό είναι φτιαγμένο από «100% υλικά για κατανάλωση» και είναι «100% φιλικό προς το περιβάλλον και αβλαβές τόσο για τη φύση όσο και για τους ανθρώπους».

Το μυστικό της παρασκευής του είναι η μείξη φαινομενικά αθώων υλικών, όπως μαγιά, μπέικιν πάουντερ και νερό, που ωστόσο αναδίδουν μια έντονη δυσοσμία που μπορεί να παραμείνει στο δέρμα και το περιβάλλον για μέρες, πολλές φορές και περισσότερο.

Ναυτία και δύσπνοια

Πρόκειται για ένα παρασκεύασμα χημικών που προκαλεί έντονη ναυτία, δύσπνοια, αναγούλα και έμετο. Στο φυλλάδιο οδηγιών της εταιρείας αναφέρεται ακόμη πως μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και των ματιών και πόνο στην κοιλιά, ενώ Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν πως προκαλεί και πτώση μαλλιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάποια στιγμή παγιδεύτηκε σε έναν τοίχο και γέμισα από την κορυφή ως τα νύχια με skunk. Το αυτοκίνητό μου βρωμοκόπησε και η γυναίκα μου με έβαλε να ξεντυθώ έξω από το σπίτι. Μία από τις φωτογραφικές μου καταστράφηκε ενώ οι υπόλοιπες εξακολουθούν να μυρίζουν» αναφέρει χαρακτηριστικά στο BBC Παλαιστίνιος φωτογράφος.

Από την άλλη, εκπρόσωπος των δυνάμεων καταστολής του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζει πως το δύσοσμο αυτό υγρό είναι ένα «αποτελεσματικό, μη φονικό, μη τοξικό μέσο διάλυσης πλήθους» που μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο θυμάτων. Και η ισραηλινή αστυνομία το περιγράφει ως μια «ανθρώπινη» εναλλακτική.

Πότε μπορεί να αποδειχθεί φονικό το όπλο

Ωστόσο, σε υψηλές δόσεις, μπορεί να αποδειχτεί φονικό. Ενώ, όταν εκτοξεύεται με μεγάλη πίεση από τα κανόνια νερού των υδροφόρων, μπορεί να προξενήσει σοβαρό τραυματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Ισραηλινές δυνάμεις δεν το χρησιμοποιούν μόνο για την καταστολή διαδηλώσεων, αλλά και για επιλεκτική τιμωρία.

Σε αντίποινα για τις διαδηλώσεις, τα στρατιωτικά οχήματα εκτόξευσης skunk περνούν από τις παλαιστινιακές γειτονιές, ψεκάζοντας κτήρια, με αποτέλεσμα οι οικογένειες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για μέρες και οι επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές έως ότου διαλυθεί η δυσοσμία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Φωτιά τώρα στο Λαύριο: Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

Σήμερα

Ελλάδα - Φωτιά τώρα στο Λαύριο: Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Πλαστικός χειρουργός πρότεινε στην πρωθυπουργό της Δανίας να «φτιάξει» τη μύτη της – Η απάντησή της

Σήμερα

Η πρωθυπουργός της Δανίας αποκάλυψε τη συνομιλία με τον γιατρό που πρότεινε αισθητική παρέμβαση στη μύτη της, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη αλόγου για μέθη – «Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το κρατούσα πολύ κοντά»

Σήμερα

«Με κράτησαν όλη τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστηρίζει ο ίδιος

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Σήμερα

Δυστυχώς ο γνωστός τραγουδιστής δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Ανατιμήσεις στη ζάχαρη έρχονται; Τι σημαίνει αυτό για την αγορά στην Ελλάδα

Σήμερα

Η ευρωπαϊκή παραγωγή σημειώνει πτώση - Ποια είναι η εικόνα στην εγχώρια αγορά

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά ‑ Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!

Σήμερα

Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης

Πέθανε ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης Σλιμάν Μανσούρ σε ηλικία 79 ετών

Σήμερα

Ο καλλιτέχνης, τα έργα του οποίου αποπνέουν τις παλαστινιακές παραδόσεις και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού υπό την ισραηλινή κατοχή, πέθανε στο σπίτι του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Δικηγόρος γνωστής εταιρείας απολύεται επειδή τον «έπιασαν» να φιλιέται με συνάδελφό του – Ετοιμαζόταν για επαγγελματικό άλμα

Σήμερα

Μέσα σε μία νύχτα οι δύο εργαζόμενοι έγιναν γνωστοί, όταν βίντεο που τους κατέγραφε σε προσωπικές στιγμές αναρτήθηκε χωρίς τη συναίνεσή τους

Η Νέα Υόρκη μπερδεμένη ξανά με τους «ανθρώπους‑τυφλοπόντικες» που φωτογραφήθηκαν να αναδύονται από τα φρεάτια της πόλης

Σήμερα

Τρεις άνδρες με φακούς κεφαλής εντοπίστηκαν να εξέρχονται από φρεάτιο – Οι Αρχές προειδοποιούν για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει το υπόγειο δίκτυο

Φοιτητικά ενοίκια στην Αθήνα: 550 ευρώ για 40 τ.μ. ‑ Πού είναι φθηνότερα

Σήμερα

Η ΠΟΜΙΔΑ δίνει οδηγίες για ασφαλή μίσθωση, ενώ η επιστροφή ενοικίου φοιτητικής κατοικίας μέσω ΑΑΔΕ μπορεί να φτάσει τα 800 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.