E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ηλεία: Πήγε να κρατήσει τον εγγονό του, μέθυσε και ασέλγησε σε βάρος του

Τι λέει για την κόντρα που είχε με τον γαμπρό του

Ηλεία: Πήγε να κρατήσει τον εγγονό του, μέθυσε και ασέλγησε σε βάρος του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/5/2021 | 10:39

Σε 8 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας έναν 62χρονο από περιοχή της Ηλείας γιατί ασέλγησε σε βάρος του εγγονού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί το 2015 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, στην βαρύτατη ποινή των 18 χρόνων κάθειρξης. Το εφετείο της Πάτρας χθες τον έκρινε πάλι ένοχο με 7-0 ψήφους για τις ίδιες αποτρόπαιες πράξεις, αλλά έριξε την ποινή στο μισό και έκανε δεκτό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ο 62χρονος παππούς καταδικάστηκε με βάση τα όσα είχε πει το παιδί στους γονείς του, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην καταγγελία που έκανε ο γαμπρός του στην Αστυνομία. Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά ο παππούς πήγε να φυλάξει τα παιδιά της κόρης του ένα βράδυ που το ζευγάρι απουσίαζε από το σπίτι, και μέσα στο μεθύσι του ασέλγησε σε βάρος του μικρότερου εγγονού του.

Επιστρέφοντας οι γονείς στο σπίτι είδαν το παιδί τους να τρέχει στο μπάνιο. Όταν το ρώτησαν τι είχε συμβεί, τους περιέγραψε όσα του είχε κάνει ο 62χρονος. «Ένιωσα άσχημα και φοβήθηκα» είπε ο μικρός στους γονείς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο βράδυ οι γονείς πήγαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό με αποτέλεσμα ο 62χρονος παππούς να συλληφθεί. Η ιατροδικαστική έκθεση όμως, δεν έφερε στο φως κάποια επιβαρυντικά ευρήματα, ενώ και η παιδοψυχιατρική εξέταση που έγινε μεταγενέστερα στο παιδί, δεν ήταν ξεκάθαρη.

Γιατί δεν πήγαν στο δικαστήριο οι γονείς

Στο Εφετείο δεν εμφανίστηκε ούτε η μάνα, αλλά ούτε και ο πατέρας του παιδιού για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες. Έχουν χωρίσει και η μεν μάνα βρίσκεται σε άλλη περιφέρεια, ενώ ο πατέρας είναι αγνώστου διαμονής και έτσι, αναγνώστηκαν οι πρωτόδικες καταθέσεις τους.

Αντίθετα, τον κατηγορούμενο υπερασπίστηκαν δύο από τα παιδιά του, που δήλωσαν στο δικαστήριο πεπεισμένα για την αθωότητα του. Απέδωσαν τις κατηγορίες στον γαμπρό του, λόγω της μόνιμης διαμάχης που είχαν για οικονομικά θέματα. Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι η αδελφή τους δεν βρέθηκε στο δικαστήριο χθες γιατί έχει μετανιώσει για τις κατηγορίες που απέδωσε στον πατέρα της, τις οποίες αναγκάστηκε να πει επειδή ο πρώην σύζυγός της, τη χτυπούσε και την απειλούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, επανέλαβε πως είναι αθώος και ότι δεν πείραξε ούτε κατά διάνοια τον εγγονό του. Απέδωσε τους ισχυρισμούς του παιδιού σε επηρεασμό από τον πατέρα του και σε πορνογραφικές εικόνες που έβλεπε στον υπολογιστή του γονιού του. Παραδέχθηκε ότι με τον πρώην γαμπρό του είχε διχόνοια και ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες ήταν σκηνοθετημένες για να του πάρει μια σημαντική οικοδομική εργολαβία.

Η υπερασπιστική γραμμή

Η δικηγόρος από την Πάτρα, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, τόνισε στο δικαστήριο ότι και η ίδια σαν μητέρα δεν έχει πεισθεί από τα στοιχεία για το αν τέλεσε το αδίκημα ο κατηγορούμενος.

Τόνισε δε πως στην υπόθεση υπάρχουν πολλά κενά σημεία, ενώ θεώρησε πως θα έπρεπε να είναι επιβεβλημένη η παρουσία των γονιών στη χθεσινή δίκη. Όσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου υποστήριξε ότι, το γεγονός πως μείωσε την αρχική ποινή στα μισά χρόνια καθώς και ότι έδωσε στον κατηγορούμενο όσα ελαφρυντικά ήταν απαραίτητα, για να βγει άμεσα από τη φυλακή, αποτελεί μια ένδειξη αμφιβολίας εκ μέρους των δικαστών για το αν τελικά ο 62χρονος έχει τελέσει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ αναλαμβάνει η Θεώνη Κουφονικολάκου ‑ Ποιοι ορίζονται αναπληρωτές

Σήμερα

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα γνωστοποίησε τους εκπροσώπους Τύπου της ΕΛΑΣ

Ο Oleksandr Usyk έγινε ξανά viral με εμφάνιση Βυζαντινού πολεμιστή στο ρινγκ

Σήμερα

Ο αήττητος πρωταθλητής βαρέων βαρών προκάλεσε παγκόσμιο σάλο με την έντονη θρησκευτική και ιστορική συμβολισμό της ενδυμασίας του στον αγώνα τίτλου κόντρα στον θρύλο του kickboxing Rico Verhoeven

Ταύρος εισέβαλε σε κουρείο στην Κωνσταντινούπολη και σκόρπισε τον πανικό, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ένας ταύρος που ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη του εισέβαλε στο κατάστημα, σπέρνοντας τον τρόμο σε κουρείς και πελάτες - Το ζώο τέθηκε υπό έλεγχο μετά από καταδίωξη, χωρίς τραυματισμούς

Real Polls: Νέα δημοσκόπηση με εκπλήξεις

Σήμερα

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και Πλεύση Ελευθερίας οι μεγάλοι χαμένοι - Τι βγάζουν τα σενάρια δεύτερων εκλογών που εξέτασε η εταιρεία

Conference League: Πεδίο μάχης η Λειψία από οπαδούς της Κρίσταλ Πάλας και της Ράγιο Βαγιεκάνο, δείτε βίντεο

Σήμερα

Από το βράδυ της Τρίτης υπήρξαν εστίες έντασης, αλλά το κλίμα στην πόλη της Γερμανίας όπου διεξάγεται ο τελικός παραμένει τεταμένο

Πέθανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Γιώργος Δριτσάκος

Σήμερα

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 29 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Μπουρνάζι

Σοκαριστική πρόβλεψη της Μέρκελ για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Σήμερα

Η πρώην Γερμανίδα Καγκελάριος αρνήθηκε οποιοδήποτε ρόλο ειρηνικού διαπραγματευτή

Την έφτυνε, την κλωτσούσε και την απειλούσε με θάνατο – το δικαστήριο δεν τον φυλάκισε παρά τις αδιανόητες εικόνες βίας

Σήμερα

Η Μαρί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν πήγε στη φυλακή παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις

Το «club» του 1 τρισ. δολαρίων μεγαλώνει: Ποια είναι η SK Hynix που μπήκε στη λίστα

Σήμερα

Δεν είναι η μόνη που το κατάφερε τις τελευταίες 24 ώρες

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Σήμερα

Η νέα φορολοταρία της ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Απριλίου ολοκληρώθηκε, μοιράζοντας χρηματικά έπαθλα έως 50.000 ευρώ, ενώ αυξημένοι λαχνοί δίνονται σε όσους χρησιμοποιούν περισσότερο ηλεκτρονικές πληρωμές

Σε πλοίο του επιχειρηματικού ιδρύματος Ωνάση η επίθεση στον κόλπο του Ομάν

Σήμερα

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αυξήσει περαιτέρω τη γεωπολιτική ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.