E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέο σχέδιο ‑ «γέφυρα» για να ξεπεραστεί η κρίση με την ΕΡΤ

Ανοίγει πάλι η ΕΡΤ;

Νέο σχέδιο ‑ «γέφυρα» για να ξεπεραστεί η κρίση με την ΕΡΤ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/6/2013 | 00:00

¶μεσα θα είναι έτοιμος ο νέος φορέας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τόνισε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προστατευτεί η περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να υπολογιστούν και να δοθούν οι αποζημιώσεις στο προσωπικό που θα αποχωρήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, ο υπουργός, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, εξήγησε ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ «δεν ήταν ευχάριστη, ήταν όμως αναγκαία».

Ακόμη, υπερασπίστηκε και τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση, λέγοντας: «Οι αλλαγές εν κινήσει δεν είναι εφικτές. Εν κινήσει δεν μπορούσαμε να μετακινήσουμε έναν τεχνικό από τη Μουρούζη στην Αγία Παρασκευή».

Αναλυτικότερα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την περιουσία της ΕΡΤ. Δεν γίνεται καμία βιαιότητα αυτή τη στιγμή. Η περιουσία της ΕΡΤ είναι και του ελληνικού λάου. Η απόφαση δεν είναι ευχάριστη. Η σύσταση του νέου φορέα που θα γίνει πολύ γρήγορα είναι αναγκαίο μέτρο για τον εξορθολογισμό του κόστους σε έναν νέο φορέα τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξήγησε πως «όσοι έχουν εμπειρία από τη δημόσια διοίκηση, ξέρουν ότι μόνο μεσα από συγκρούσεις μπορεί να γίνει η αλλαγή».

Σημείωσε ακόμη ότι «έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή για τη σύσταση του νέου φορέα. Το υπουργείο Οικονομικών έχει οριστεί φυσικός διάδοχος της ΕΡΤ. Έχουμε ηδη προχωρήσει στη σύσταση του οργάνου διαχείρισης και θα προχωρήσουμε στην αποζημίωση του προσωπικού, όταν έχουμε τα στοιχεία. Θα πρέπει να τονίσω την ευθύνη του προσωπικού, γιατί ο καθένας θα κληθεί να παραδώσει τα στοιχεία με τα όποια είναι χρεωμένος. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και διαφανή φορέα χρηστής διοίκησης, τον οποίο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Σχέδιο–γέφυρα για τη μετάβαση από την παλιά στη νέα ΕΡΤ επεξεργάζεται το Μαξίμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα σχέδιο–γέφυρα, προκειμένου να φύγει το μαύρο από τις οθόνες της ΕΡΤ και η δημόσια τηλεόραση να επαναλειτουργήσει, μέχρι να βγει στον αέρα η ΝΕΡΙΤ, φέρεται να επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο «ταχύτατης επανεκκίνησης» της ΕΡΤ, που θα ρίξει στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς, προβλέπει τη λειτουργία του νέου κρατικού καναλιού το συντομότερο δυνατό, πιθανότατα μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

Στο νέο σχήμα θα χρησιμοποιηθούν πολλά πρόσωπα της παλιάς ΕΡΤ, τα οποία έχουν δικαίωμα να ζητήσουν επαναπρόσληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, οι αρμόδιοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο, προκειμένου, μέχρι να ανοίξει η ΝΕΡΙΤ, να μην υπάρχει το μαύρο στις οθόνες. Συγκεκριμένα, θα προτείνουν να εκπέμπει κανονικά το σήμα, με προσωρινό πρόγραμμα, πιθανότατα επαναλήψεις του προγράμματος.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναζητά ομάδες δημοσιογράφων με δίμηνες συμβάσεις, τις οποίες θα υπογράψουν με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να λειτουργήσει η προσωρινή ΕΡΤ, ώσπου να ανοίξει η ΝΕΡΙΤ.

Χαρακτηριστικό είναι ένα tweet της δημοσιογράφου Νικόλ Λιβαδάρη, υπεύθυνης για το δελτίο της Έλλης Στάη: «Ζητάνε επίσης "πρόθυμους" για να οργανώσουν υποτυπώδη "μεταβατική λειτουργία"...» αλλά και του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Κογιάννη: «Αισχρό. Ζητούν από διευθυντές να βρουν μια ομάδα με δίμηνες συμβάσεις με το ΥΠΟΙΚ ώστε να λειτουργήσει η ΕΡΤ, μέχρι να την ανοίξουν ως ΝΕΡΙΤ!».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.