E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κάτω των 39 ετών η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων Covid‑19

H ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

Κάτω των 39 ετών η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων Covid‑19
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/5/2021 | 18:14

Αύξηση των νέων κρουσμάτων στις νεότερες ηλικιακές ομάδες αλλά και σταθερά καθοδική πορεία του δείκτη θετικότητας που βρίσκεται εντός… πράσινων επιπέδων δηλαδή κάτω του 4%.

Οι περιοχές που προκαλούν ανησυχία

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε: «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον κ. Τσιόδρα, ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος μέχρι χθες, ήταν 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα τη μέρα. Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη. Αύξηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρουσιάζουν τα κρούσματα στις νεότερες ηλικιακές ομάδες. Ο δείκτης θετικότητας έχει υποχωρήσει σταθερά κάτω από το 4% και την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στο 3,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα είναι 21.136. Περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν οι Περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου. Την εβδομάδα που μας πέρασε, αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσίασαν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ηπείρου».

Εμβολιασμοί και τουρισμός

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο υπουργός είπε: «Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. Γι’ αυτό με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός τόσο των μονίμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό.

Αυτός είναι και ο λόγος που στρατηγικά επιλέξαμε να διαθέσουμε εκεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε η Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» να προχωρήσει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Και για αυτό τον λόγο, ανοίγουμε και επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στα νησιά μας. Θέλω εδώ ως Υπουργός Υγείας να επαναλάβω τα λόγια του Πρωθυπουργού. Δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια, καθώς θα καλωσορίζουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τους ανθρώπους εκείνους που θα επιλέξουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί είναι σαφές ότι η πορεία του τουρισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Ως Υπουργείο Υγείας θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών μας, όσο και τους τουρίστες. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα.

Φέτος μάλιστα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι, καθώς εκτός από το «όπλο» των εμβολιασμών, έχουμε ενισχύσει τις δομές στα νησιά μας με περισσότερες προσλήψεις, με πολλαπλάσιες δυνατότητες testing, αλλά και πολύ περισσότερες δυνατότητες διακομιδών και αεροδιακομιδών, εάν και εφόσον χρειαστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη

«Έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς» απάντησε ο υπουργός Υγείας σε ερώτηση για τα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη, λέγοντας πως συντάσσεται κίτρινη κάρτα και ακολουθούνται τα πρωτόκολλα.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως δεν γίνεται να απαντήσει στην παρούσα φάση αναφορικά με τα σενάρια για προβληματική παρτίδα εμβολίων και υπογράμμισε πως όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση.

Να… ξορκίσουμε το 2020 στον τουρισμό

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Ρέτσος, λέγοντας πως το 2020 θα μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη χρονιά του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την σιγουριά του για πολύ καλύτερη εικόνα φέτος με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών, όσο και των κατοίκων των νησιών και των εργαζομένων.

Τόνισε ακόμη πως δεν χρειάζεται να μπουν ποσοτικοί στόχοι, αλλά η επιτυχία θα κριθεί από την υγειονομική ασφάλεια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.