E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Σε 10 λεπτά αποφάσισα για την ένταξη της Ελλάδας στο μνημόνιο»

Οι καυτοί διάλογοι του Παπανδρέου με τους Ευρωπαίους πρωθυπουργούς

«Σε 10 λεπτά αποφάσισα για την ένταξη της Ελλάδας στο μνημόνιο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/6/2013 | 00:00

Στην αποκάλυψη ότι μέσα σε 10 λεπτά λόγω της πίεσης των Ευρωπαίων ομολόγων του, αλλά και των αγορών της Ασίας έλαβε την απόφαση τον Απρίλιο του 2010 να βάλει την Ελλάδα σε μνημονιακή τροχιά, προχώρησε ο  Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε συνέδριο στη Σκωτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στους διαλόγους που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

«Χρόνος δεν μας δόθηκε. Φανταστείτε τους εαυτούς σας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες. Εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις, η πρόοδος είναι εξαιρετικά αργή, η ένταση στα ύψη. Είναι πλέον δύο παρά δέκα τα ξημερώματα», αναφέρει ο κ.Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως ακούει έναν πρωθυπουργό να του φωνάζει πως έχει στη διάθεσή του μόλις 10 λεπτά για να αποφασίσει.

«Γιατί; Έχουμε σοβαρές αποφάσεις να λάβουμε, χρειαζόμαστε χρόνο», υποστήριξε ότι του απάντησε ο κ. Παπανδρέου, για να ακολουθήσει νέα παρέμβαση από έτερο Ευρωπαίο πρωθυπουργό, ο οποίος του επεσήμανε πως είναι απαραίτητη μια συμφωνία τώρα, καθώς σε 10 λεπτά ανοίγαν οι αγορές στην Ιαπωνία και «θα είχαμε πανωλεθρία στην παγκόσμια οικονομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε αυτά τα 10 λεπτά, λοιπόν, γρήγορα, ήρθαμε σε συμφωνία. Αυτή τη φορά δεν ήταν οι στρατιωτικοί, αλλά «οι αγορές, που κρατούσαν το όπλο στα κεφάλια όλων μας», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν «οι πιο δύσκολες και επίπονες αποφάσεις της ζωής μου, οδυνηρές για μένα, περισσότερο, όμως, για τους συμπατριώτες μου».

Όπως είπε ο κ.Παπανδρέου, ακολούθησαν μέτρα σκληρής λιτότητας, αλλά χάρη σε αυτά –υποστήριξε ο κ.Παπανδρέου– «η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ, και η Ευρωζώνη απέφυγε μια κατάρρευση».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και η τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου σχετικά με το αίτημά του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, προκειμένου οι Έλληνες να αποφασίσουν για τους όρους του πακέτου διάσωσης.
«Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες αντέδρασαν έντονα. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, οι αγορές θα τρελαθούν», ανέφερε ο κ.Παπανδρέου και τους απάντησε πως «πριν ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών, πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.