E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ντουμπάι: Νέο θρίλερ με τη «φυλακισμένη» πριγκίπισσα Λατίφα

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν έχει επιβεβαιωθεί

Ντουμπάι: Νέο θρίλερ με τη «φυλακισμένη» πριγκίπισσα Λατίφα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 22/5/2021 | 20:22

Μια φωτογραφία που βγήκε στη δημοσιότητα φαίνεται να δείχνει ότι η «φυλακισμένη» πριγκίπισσα Λατίφα είναι καλά και ασφαλής. Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν έχει επιβεβαιωθεί, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως είναι αληθινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξαφάνιση της πριγκίπισσας Λατίφα, κόρης του σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ και κυβερνήτη του Ντουμπάι, είχε συγκλονίσει τον κόσμο καθώς η ίδια, σε βίντεό της, ισχυρίστηκε ότι κρατείται αιχμάλωτη παρά τη θέλησή της.

Η φωτογραφία που απεικονίζει χαμογελαστή την πριγκίπισσα Λατίφα να κάθεται μαζί με άλλες δύο γυναίκες σε ένα εμπορικό κέντρο δημοσιεύτηκε στο Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Sioned (@shinnybryn)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Mirror, δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί αν η φωτογραφία είναι πραγματική ή πρόσφατη. Η φωτογραφία φαίνεται, μάλιστα, να είναι αναποδογυρισμένη αν προσέξει κανείς τη διαφήμιση στο πίσω μέρος.

Μάσκες φαίνεται να υπάρχουν στο τραπέζι, πράγμα που σημαίνει ότι η φωτογραφία θα μπορούσε να έχει τραβηχτεί την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, ρεπορτάζ της Skynews υποστηρίζει ότι η φωτογραφία ενδεχομένως είναι έγκυρη και πρέπει να έχει τραβηχτεί στο Mall of Emirates.

O χρήστης που δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Instagram γράφει στην λεζάντα «Υπέροχο βράδυ στο MoE με φίλες», δίχως να ονοματίζει ή να «ταγκάρει» την πριγκίπισσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι αιχμάλωτη του σεΐχη πατέρα μου σε μία βίλα φυλακή»

Γεννήθηκε στον πλούτο, αλλά μια αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης την οδήγησε στην αιχμαλωσία. Η πριγκίπισσα Λατίφα μπιν Μοχάμεντ αλ-Μακτούμ, η οποία, σε μία προσπάθεια να γλιτώσει από τα βασανιστήρια -όπως έχει καταγγείλει- από τον σεΐχη πατέρα της Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ και κυβερνήτη του Ντουμπάι, αποφάσισε το 2018 να φύγει από τη βασιλική οικογένεια.

Η 34χρονη, σχεδίαζε για επτά χρόνια την απόδρασή της από αυτή τη «χρυσή φυλακή», σύμφωνα με φίλους της. Όμως, λίγες μέρες μετά την απόπειρα απόδρασής της, ένοπλοι την άρπαξαν από γιοτ, 30 μίλια ανοιχτά της Ινδίας και την επέστρεψαν στον πατέρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, η 34χρονη πριγκίπισσα περιγράφει τον εαυτό της ως «ομήρο» του πατέρα της και διειγείται μέσα από βίντεο τη δραματική απόπειρα απόδρασης του 2018 με τζετ σκι και ένα σκάφος, η οποία τελικά κατέληξε στον βίαιο επαναπατρισμό της.

Οι ινδικές αρχές την έδωσαν κατ' ευθείαν πίσω στον δισεκατομμυριούχο πατέρα της, ο οποίος της υπόσχονται ότι «δεν θα δει ποτέ ξανά τον ήλιο».

Στο βίντεο η πριγκίπισσα Λατίφα λέει: «Είμαι όμηρος. Και αυτή η βίλα έχει μετατραπεί σε φυλακή. Όλα τα παράθυρα κλείνουν.»

«Υπάρχουν πέντε αστυνομικοί έξω και δύο μέσα. Δεν μπορώ καν να βγω έξω για να πάρω καθαρό αέρα. Βασικά, είμαι όμηρος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πώς το έσκασε

Το 2014, η πριγκίπισσα γνώρισε την Τίινα Γιαουχιάινεν, όταν πήγε να διδάξει την βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη καποέιρα σε μια κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Εκείνη περιέγραψε στο BBC ότι έγινε μία από τις πιο στενές φίλες της Λατίφα, έκαναν μαζί καταδύσεις και εξελίχθηκε σε πρόσωπο κλειδί στον σχεδιασμό της απόδρασης, αφού έφευγε τακτικά από τη χώρα για να συναντήσει τον Ζουμπέρ, ώστε να τακτοποιήσουν τις λεπτομέρειες.

Η απόπειρά της να το σκάσει ξεκίνησε όταν οι δυο τους συναντήθηκαν νωρίς μια μέρα για πρωινό, κάτι που είχαν κάνει πολλές φορές νωρίτερα, προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες των σωματοφυλάκων της.

Η Λατίφα άλλαξε τα ρούχα και τα γυαλιά ηλίου της και με την Γιαουχιάινεν πέρασαν οδικώς τα σύνορα με το Ομάν και κατευθύνθηκαν προς τη θάλασσα. Ακολούθησε ένα δύσκολο ταξίδι 26 μιλίων με φουσκωτή βάρκα και τζετ σκι, στα διεθνή χωρικά ύδατα, όπου ο Ζουμπέρ περίμενε με ένα γιοτ. Το σκάφος είχε αμερικανική σημαία, καθώς ήλπιζαν ότι η όποια προσπάθεια να τους σταματήσουν θα εξελισσόταν σε περιστατικό με διεθνές ενδιαφέρον, ενώ σχεδίαζαν να πάνε στην Γκόα της Ινδίας.

«Τα κύματα ήταν περίπου 1,5 μέτρο και ο άνεμος ήταν αντίθετος, οπότε χρειαστήκαμε αρκετές ώρες για να φτάσουμε στο γιοτ», περιέγραψε η Γιαουχιάινεν στο BBC.

Η αρπαγή

Οταν έφτασαν στο σκάφος, η Λατίφα επικοινώνησε με την οργάνωση «Detained in Dubai», αλλά και δημοσιογράφους, ελπίζοντας ότι η δημοσιοποίηση του θέματος θα αποτελούσε μέτρο προστασίας. Ομως, δεν βρήκε ανταπόκριση. «Εστελνε email σε δημοσιογράφους και κανείς δεν της απαντούσε. Κανένας δεν φαινόταν να την πιστεύει, οπότε ήταν απελπισμένη, αναρωτιόταν ποιος θα την βοηθήσει γιατί ήξερε ότι ανά πάσα στιγμή θα την κυνηγούσαν», περιέγραψε η Γιαουχιάινεν.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του BBC, λίγες ημέρες αργότερα έγινε έφοδος στο γιοτ και άρπαξαν την Λατίφα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχολεία: Πότε ξεκινούν τα μαθήματα και επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Πριν 9 ώρες

Μάθετε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις. Ετοιμαστείτε έγκαιρα για τη νέα σχολική χρονιά.

Αντιδράσεις στην Ιθάκη για πρόταση αντιπεριφερειάρχη να ονομαστούν τα Ιόνια, «Νησιά του Οδυσσέα»

Πριν 9 ώρες

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιθάκη η ιδέα να προωθηθούν τουριστικά τα Ιόνια Νησιά με το όνομα «Νησιά του Οδυσσέα».

Εξαφάνιση επιχειρηματία στο Ιόνιο: Η κατάθεση της συζύγου δεν πείθει ‑ Το τρίημερο «κενό»

Πριν 9 ώρες

Νέα ερωτήματα γεννώνται γύρω από την εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από το υποτιθέμενο ατύχημα στο Ιόνιο πέλαγος.

38χρονη στη Βραζιλία εξαπάτησε ζευγάρι που την υιοθέτησε ‑ Ισχυριζόταν ότι είναι 12χρονη με αυτισμό

Πριν 9 ώρες

Μια απίστευτη ιστορία απάτης που κυκλοφορεί στα πρωτοσέλιδα της Βραζιλίας, με μια ενήλικη γυναίκα να υποδύεται παιδί για πάνω από ένα χρόνο

Ομογενής δίνει μάχη στη ΜΕΘ ‑ Επεσε σε κώμα μετά από οδοντιατρική επέμβαση στην Τουρκία

Πριν 9 ώρες

Η διακομιδή του 53χρονου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη - Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν έτοιμο να απογειωθεί, ωστόσο η αεροδιακομιδή ματαιώθηκε λόγω άρνησης της Τουρκίας

Ανω Λιόσια: Σοκαριστικό τροχαίο στη Φυλής ‑ Μία 17χρονη νεκρή και τρεις τραυματίες

Πριν 9 ώρες

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν πέντε άτομα – Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, το όχημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα μετά τη σφοδρή σύγκρουση

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Στο δικαστήριο το ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε στη κορυφή του Empire State Building

Χτες

Αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως έκθεση άλλων ατόμων σε κίνδυνο, διάρρηξη και πρόκληση ζημιών, οι δύο τους υπερασπίστηκαν τη δράση τους συνδέοντάς την με την «τέχνη»

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Καλλίπολη: Αγριο ζώο επιτέθηκε σε τουρίστες ‑ Τραυματίες μητέρα και 12χρονη κόρη

Χτες

Ένας 47χρονος που έσπευσε να βοηθήσει δέχθηκε κι εκείνος επίθεση στην περιοχή Punta Pizzo, ενώ οι Αρχές της Απουλίας εξετάζουν αν πρόκειται για λύκο ή λυκόσκυλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.