E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο βιομήχανος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στο Ιατρικό Κέντρο

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση 24/5/2021 | 15:20

Ο εκλιπών ήταν ο πατέρας του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου που είναι οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός και αδερφός του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Η οικογένεια Αγγελόπουλου είναι από τις πιο μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας, ενώ η καταγωγή της είναι από το Βλαχόρραπτη Αρκαδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έγινε γνωστός από επενδύσεις όπως η Χαλυβουργική ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πριν από περίπου 3 χρόνια ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή και στον Ηλία Μπέλλο.

Μίλησε τότε για την ιστορία της Χαλυβουργικής. Για το πρώτο εργοστάσιο στην οδό Πειραιώς, όπου φτιάχνονταν σύρματα για καρφιά και πέταλα, μέχρι την ίδρυση του εργοστασίου στην Ελευσίνα και την τοποθέτηση των πρώτων ηλεκτρικών κλιβάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μίλησε για την δολοφονία του θείου του Δημήτρη Θ. Αγγελόπουλου και για την συμβολή του πατέρα του Παναγιώτη Θ. Αγγελόπουλου στο να μεγαλώσουν ακόμα οι επιχειρήσεις τους.

Είπε πως μετά την δολοφονία του θείου του εκείνος στα 41 του χρόνια ανέλαβε να σηκώσει στις πλάτες του τις επιχειρήσεις καθώς έμεινε να διευθύνει μόνος τη Χαλυβουργική και μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η χαλυβουργία αντιμετώπιζε μεγάλη κρίση.

Είπε ακόμα ότι θεωρεί τον πιο επιφανή Αγγελόπουλο τον Πατριάρχη Γρηγόριος τον Ε΄, κατά κόσμον Γεώργιο Αγγελόπουλο, που ξεκίνησε από τη Δημητσάνα και κατέληξε να μαρτυρήσει απαγχονισμένος το 1821 στην πύλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης μίλησε για τον θείο του Άγγελο Αγγελόπουλο, ακαδημαϊκό, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Σβώλο και με τον γιατρό Κόκκαλη ως υπουργός επί των Οικονομικών στην Κυβέρνηση του Βουνού και στη μεταπολίτευση χρημάτισε διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ως φοιτητής πήγαινε κάθε μέρα στη Χαλυβουργική και γύρναγε καθημερινά όλο το εργοστάσιο.

Τελείωσε το Κολλέγιο και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Μετά συνέχισε σπουδές στην Ελβετία, αλλά γύρισε εγκαίρως για να δουλέψει στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεγάλη μάχη με την υγεία του

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έπασχε από νεαρή ηλικία από μιας σπάνιας μορφής αρθρίτιδα που δυσκόλευε την κινητικότητά του.

Σε μία από τις σπάνιες φορές που μίλησε για την ασθένεια του, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Καθημερινή, είχε αναφέρει πως «από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί.

Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυξάνονται τα κρούσματα της σούπερ γρίπης: Πότε αναμένεται η κορύφωση

Πριν 9 ώρες

Η σούπερ γρίπη έκανε την εμφάνιση της από τον Δεκέμβριο

Φρένο στα ενοίκια από το 2026 – Πώς η κυβέρνηση θέλει να ρίξει τα ενοίκια με ανακαινίσεις και πλαφόν

Πριν 9 ώρες

Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Εφυγε από τη ζωή στα 31 του ο δημοσιογράφος Οδυσσέας Πάππος

Πριν 9 ώρες

Σε ηλικία 31 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος της `Καθημερινής` Οδυσσέας Πάππος.

Διορθώσεις στο Ε9: Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ

Πριν 9 ώρες

Σημαντικός ο έλεγχος της προεπισκόπησης της περιουσιακής κατάστασης πριν από την οριστικοποίηση της δήλωσης

Ο Τραμπ θα επιχειρήσει για τέταρτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ να αγοράσει την Γροιλανδία

Πριν 9 ώρες

Η χρήση του στρατού είναι πάντα μια επιλογή, λέει ο Λευκός Οίκος

Συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Γαλλία και Βρετανία θα αναπτύξουν δικά τους στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης

Χτες

Ο Μακρόν ανακοίνωσε συμφωνία Ουκρανίας και συμμάχων για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της Διακήρυξης του Παρισιού, μετά τη συνεδρίαση της Συμμαχίας των Προθύμων

Πέθανε η Τόνια Καζιάνη – Η αγαπημένη ηθοποιός ήταν 80 ετών

Χτες

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία

Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος που ξυλοκόπησε τον 17χρονο

Χτες

Συνελήφθη και η μητέρα του κατηγορουμένου για παραμέληση ανηλίκου

Φρένο στα ενοίκια από το 2026: Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Χτες

Δέσμη παρεμβάσεων με «κλειδωμένα» ενοίκια έως 5 χρόνια, επιδότηση έως 300 €/τ.μ. για κλειστά ακίνητα και διοικητικό καθορισμό τιμών στις νέες οικοδομές

Ο Αρης 2‑0 τον Παναιτωλικό και παίζει με Παναθηναϊκό στους 8 του Κυπέλλου

Χτες

Με δύο γκολ των Μορόν, Ράσιτς από το πρώτο ημίχρονο ο Αρης κέρδισε εύκολα τον Παναιτωλικό στη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στο μονό προημιτελικό Κυπέλλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.