E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συνελήφθη ο Ιταλός «βασιλιάς της κοκαϊνής»‑ Καταζητείτο από το 1995

Ο Ρόκο Μοράμπιτο, ο «δεύτερος πλέον καταζητούμενος κακοποιός στην Ιταλία» συνελήφθη στη Βραζιλία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/5/2021 | 14:10

Ο Ρόκο Μοράμπιτο, ιθύνων νους συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία, καταζητούμενος για διακίνηση ναρκωτικών, που διέφευγε τη σύλληψη αφότου απέδρασε από ουρουγουανή φυλακή τον Ιούνιο του 2019, συνελήφθη χθες στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας ο Μοράμπιτο συνελήφθη στην πόλη Ζουάου Πεσόα στα βορειοανατολικά της χώρας. Ο φερόμενος ως εκ των επικεφαλής της Ντράνγκετα – της μαφίας της Καλαβρίας – συνελήφθη «μαζί με άλλον έναν φυγά Ιταλό», η ταυτότητα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, έπειτα από «κοινή έρευνα» των αρχών της Βραζιλίας και της Ιταλίας, ανέφερε η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προχθές Κυριακή «ομάδα Ιταλών αστυνομικών του κεντρικού γραφείου της Ιντερπόλ στη Ρώμη, που συμμετείχε στην έρευνα, καθώς και των καραμπινιέρων, μετέβη στη Βραζιλία ενόψει της σύλληψης», συνέχισε. Ο Ρόκο Μοράμπιτο είναι ο δεύτερος πλέον καταζητούμενος κακοποιός στην Ιταλία, εξήγησε η ομοσπονδιακή αστυνομία.

«Υπάρχουν ίχνη του Ρόκο Μοράμπιτο στην οργάνωση της εμπορίας ναρκωτικών μεταξύ της Βραζιλίας και της Ευρώπης από τη δεκαετία του 1990», πάντα σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία, που ανήγγειλε πως σήμερα θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει λεπτομερώς την επιχείρηση.

Το βραζιλιάνικο ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του 54χρονου δυνάμει κόκκινης ειδοποίησης της Ιντερπόλ, στην οποία αναφέρεται πως ανήκε από το 1988 μέχρι το 1994 σε εγκληματική οργάνωση επιδιδόμενη σε διακίνηση ναρκωτικών διεθνώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων κατηγορείται ότι προχώρησε στη μεταφορά ναρκωτικών στην Ιταλία και στην πώλησή τους στο Μιλάνο και ότι αποπειράθηκε να εισαγάγει από τη Βραζιλία 592 κιλά κοκαΐνης το 1992 και 630 κιλά κοκαΐνης το 1993.

Ο Ρόκο Μοράμπιτο καταζητείτο από το 1995 από την ιταλική αστυνομία, καθώς κατηγορείται για σύσταση και συμμορία και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ έχει καταδικαστεί ερήμην να εκτίσει κάθειρξη 28 ετών, ποινή που αργότερα έγινε ακόμη βαρύτερη, φθάνοντας τα 30 χρόνια.

Ο Ιταλός, που συγκαταλεγόταν στους δέκα πλέον καταζητούμενους κακοποιούς στον κόσμο, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2017 σε ξενοδοχείο στο Μοντεβιδέο, αφού διέμεινε για 13 χρόνια με ψεύτικη ταυτότητα στο ακριβό θέρετρο Πούντα δελ Έστε, 140 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε εξασφαλίσει το 2004 χαρτιά από τις αρχές της Ουρουγουάης, παρουσιάζοντας βραζιλιάνικο διαβατήριο με το ονοματεπώνυμο Φρανσίσκου Καπελέτου. Αλλά η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε όταν έγραψε την κόρη του στο σχολείο με το πραγματικό της όνομα.

Η ουρουγουανή δικαιοσύνη ενέκρινε την έκδοσή του στην Ιταλία το 2018, αλλά, τον Ιούνιο του 2019, κατάφερε να αποδράσει από την κεντρική φυλακή του Μοντεβιδέο και παρέμενε έκτοτε φυγάς.

Ο Ρόκο Μοράμπιτο είχε καταφέρει να ξεφύγει από επιχείρηση των αρχών για τη σύλληψή του το 1994 στο Μιλάνο, όπου είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «ο βασιλιάς της κοκαΐνης». Με καταγωγή από το Άφρικο, χωριό της Καλαβρίας, ήταν ανάμεσα στα κυριότερα στελέχη της φράξιας «Άφρικο Νουόβο».

Η Ντράνγκετα κατά ορισμένους αναλυτές τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει την Κόζα Νόστρα, με άλλα λόγια έχει γίνει πλέον η ισχυρότερη οργάνωση της μαφίας στην Ιταλία και μια από τις ισχυρότερες σε όλο τον κόσμο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Σήμερα

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Σήμερα

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.