E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταγγελία από influencers: Μας πρόσφεραν πολλά λεφτά για να αμαυρώσουμε το εμβόλιο της Pfizer

Μια περίεργη υπόθεση συνταράσσει εδώ και μερικά 24ωρα τις υγειονομικές υπηρεσίες της ΕΕ

Καταγγελία από influencers: Μας πρόσφεραν πολλά λεφτά για να αμαυρώσουμε το εμβόλιο της Pfizer
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/5/2021 | 14:28

Μια περίεργη υπόθεση συνταράσσει εδώ και μερικά 24ωρα τις υγειονομικές υπηρεσίες της ΕΕ.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», μία σκιώδης (ίσως και ανύπαρκτη) λονδρέζικη διαφημιστική εταιρεία κρύβεται πίσω από την προσπάθεια σπίλωσης του εμβολίου των Pfizer/Biontech, προκειμένου να «δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα» για το ενέσιμο σκεύασμα της Pfizer κατά της νόσου Covid- 19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διάφοροι influencers των social media παραδέχθηκαν ότι μία διαφημιστική εταιρεία στο Λονδίνο τους προσέγγισε για να «διαδώσουν ψέματα σχετικά με τους κινδύνους που δημιουργεί το εμβόλιο της Pfizer».

Με βάση το επίμαχο δημοσίευμα, η διαφημιστική εταιρεία με το όνομα Fazze (που φέρεται να βρίσκεται υπό την διεύθυνση Ρώσων επιχειρηματιών) επικοινώνησε την περασμένη εβδομάδα με Γάλλους bloggers υγείας και επιστήμης και τους ζήτησε να «εξηγήσουν ότι το ποσοστό θανάτου των εμβολιασμένων με Pfizer ότι είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από αυτούς που είχαν εμβολιαστεί με το ενέσιμο σκεύασμα της AstraZeneca».

Οι influencers κλήθηκαν να δημοσιεύσουν συνδέσμους στο YouTube, το Instagram ή το TikTok άρθρα που αναφέρονται σε διαρροές έρευνας με δεδομένα που υποτίθεται ότι δείχνουν πώς το εμβόλιο της Pfizer έχει προκαλέσει εκατοντάδες θανάτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα άρθρα που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» τον Ιανουάριο, αφορά σε δεδομένα που έχουν κλαπεί από Ρώσους χάκερ από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και αργότερα δημοσιεύθηκαν στο Dark Web.

Ο Λεό Γκρασέ, ειδικευόμενος γιατρός στη νότια Γαλλία με 1,1 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube παραδέχτηκε στο γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό «BFMTV» ότι του προσφέρθηκαν πάνω από 2.000 ευρώ για την ανάρτηση ενός βίντεο 30 δευτερολέπτων.

«Είναι παράξενο. Μου έκαναν μια πρόταση συνεργασίας, που συνίσταται στο να δυσφημίσω το εμβόλιο της Pfizer με ένα βίντεο», επισήμανε ο Γκρασέ, ο οποίος έχει 1,17 εκατ. συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube, το DirtyBiology.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Απίστευτο. Η διεύθυνση της λονδρέζικης εταιρείας που επικοινώνησε μαζί μου είναι πλαστή. Δεν είχαν ποτέ γραφείο εκεί, είναι ένα κέντρο αισθητικής με λέιζερ! Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ύποπτα προφίλ στο LinkedIn, τα οποία εξαφανίστηκαν από σήμερα το πρωί. Όλοι τους εργάζονταν παλαιότερα στη Ρωσία», αφηγήθηκε ο Γκρασέ.

«Αποφάσισα να μην το κάνω. Ήθελαν να μιλήσω για το εμβόλιο Pfizer με τρόπο που θα ήταν επιζήμιος για τη φήμη του» είπε σε συνέντευξή του στο Associated Press. Ακόμα τόνισε ότι η προσπάθεια παραπληροφόρησης οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες θα πρέπει να «είναι παρά πολύ, εξαιρετικά προσεκτικοί» για αυτά που βλέπουν στο διαδίκτυο.

Αρκετοί άλλοι Γάλλοι influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ασχολούνται με τον τομέα της υγείας και της επιστήμης, δήλωσαν ότι έλαβαν παρόμοια προσφορά.

Ο χρήστης του Instagram με το όνομα Et Ça Se Dit Médecin, ασκούμενος στο νοσοκομείο με περισσότερους από 85.000 ακόλουθους, είπε στο γαλλικό BFMTV ότι του προσφέρθηκε 2.000 € για να ανεβάσει μια ιστορία 30 δευτερολέπτων στον λογαριασμό του.

Αλλά και ο Μίρκο Ντρότσμαν, Γερμανός podcaster με 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές, δημοσίευσε επίσης ένα κομμάτι ενός email που του ζητούσε να συμμετάσχει σε μια «ενημερωτική εκστρατεία» σχετικά με «έναν σημαντικό αριθμό θανάτων» μετά τον εμβολιασμό με το ενέσιμο σκεύασμα της Pfizer.

Με το όνομα «Αντόν», ένας κύριος από την ψεύτικη διαφημιστική εταιρεία ζητούσε την δημοσίευση ενός βίντεο, διάρκειας 45 έως 60 δευτερολέπτων στο Instagram, το TikTok ή το YouTube, στο οποίο θα αναφέρεται ότι «το ποσοστό θνητότητας του εμβολίου Pfizer είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το AstraZeneca» αφήνοντας να πλανάται το ερώτημα γιατί το αγοράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διαφημιστική εταιρεία Fazze δήλωνε ότι εδρεύει στην Πέρσι Στριτ του Λονδίνου, ωστόσο την Τρίτη «κατέβασε» την ιστοσελίδα της.

Η περίεργη υπόθεση είναι πιθανό να προκαλέσει φόβους για ρωσική «κρατική παραπληροφόρηση», αφού μια μελέτη της ΕΕ κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι σπέρνει δυσπιστία για τα δυτικά εμβόλια παρέχοντας «αβάσιμα στοιχεία που ενοχοποιούν τους εμβολιασμούς για θανάτους στην Ευρώπη».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

Σήμερα

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.