E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Facebook: Δίνει τα στοιχεία των χρηστών του στην αμερικανική κυβέρνηση

Αποκάλυψη–σοκ από το Reuters

Facebook: Δίνει τα στοιχεία των χρηστών του στην αμερικανική κυβέρνηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/6/2013 | 00:00

Το Facebook είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει τον αριθμό των αιτημάτων που κατέθεσαν οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ για στοιχεία χρηστών του, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Facebook έλαβε περίπου 10.000 αιτήματα για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, που αφορούσαν τα στοιχεία περίπου 19.000 χρηστών.

Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτονται κάτω από την πίεση που ασκείται σε εταιρείες–κολοσσούς του Ίντερνετ, αλλά και στην αμερικανική κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη της λειτουργίας του συστήματος PRISM, που επέτρεπε στην κυβέρνηση να υποκλέπτει στοιχεία από τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνομιλίες και συναλλαγές.

Το δρόμο του Facebook αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν πόσα από τα αιτήματα υποβλήθηκαν από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στοιχεία για τη λειτουργία του συστήματος υποκλοπής από το 2007 έφερε στο φως της δημοσιότητας η βρετανική εφημερίδα Guardian, έχοντας ως «βαθύ λαρύγγι» τον πρώην πράκτορα της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει καταφύγει στο Χονγκ Κονγκ, αναζητώντας προστασίας από ενδεχόμενη σε βάρος του δίωξη.

Από την πλευρά της η αμερικανική κυβέρνηση δια στόματος του επικεφαλής της NSA έχει αρκεστεί στο ότι η λειτουργία του συστήματος απέτρεψε σειρά τρομοκρατικών απειλών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους Αμερικανούς πολίτες ότι οι υποκλοπές και παρακολουθήσεις δεν αφορούσαν πολίτες των ΗΠΑ, αλλά κατοίκους του εξωτερικού.

Το θέμα, μάλιστα, αναμένεται να συζητηθεί και στη σύνοδο των G8 την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή σύμβουλος ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα, καθώς έχει θορυβήσει τους ηγέτες ευρωπαϊκών και άλλων κρατών.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.