E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εγκρίθηκε το εμβόλιο Pfizer για 12‑15 ετών

«Απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά τους»

Εγκρίθηκε το εμβόλιο Pfizer για 12‑15 ετών
Φωτογραφία από τον χρήστη Thirdman στο Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/5/2021 | 20:55

Το «πράσινο φως» στο εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για παιδιά 12-15 ετών άναψε ο EMA, την Παρασκευή, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικούς εμβολιασμούς εφήβων σε ολόκληρη την ήπειρο.

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο στο «οπλοστάσιο» της ΕΕ για νεότερους εφήβους, καθώς μέχρι στιγμής, ο εμβολιασμός αφορούσε τους άνω των 16. «Είναι ένα σημαντικό βήμα για την την καταπολέμηση της πανδημίας», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) ενέκρινε το εμβόλιο Comirnaty για την Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες και εφήβους ηλικίας 16 ετών και άνω και τώρα έχουμε δεδομένα που δείχνουν ότι το εμβόλιο αυτό είναι ασφαλές και στις ηλικίες 12-15 ετών», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι.

Η γνωμοδότηση του ΕΜΑ θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα δώσει την τελική έγκριση, είπε ο Καβαλέρι σημειώνοντας, ωστόσο, ότι εναπόκειται σε κάθε κράτος-μέλος να αποφασίζει εάν και πότε θα χρησιμοποιηθεί αυτό το εμβόλιο σε εφήβους στο μέλλον.

Κυριακίδου: Πέρα από τις κυβερνήσεις, είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά

Τη γνωμοδότηση του ΕΜΑ σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών καλωσόρισε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου. Οπως τόνισε η Επίτροπός της ΕΕ, ο εμβολιασμός των παιδιών, πρόκειται για μία απόφαση που πρέπει να λάβουν οι γονείς για εκείνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καλωσορίζω τη γνωμοδότηση του ΕΜΑ σχετικά με την έγκριση του εμβολίου BioNTech/Pfizer για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Πέρα από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, αυτή είναι τελικά μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά τους. Κάθε βήμα που κάνουμε μαζί μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε η Στέλλα Κυριακίδου.

Μαγιορκίνης: Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά και με την έγκριση του εμβολίου της Phizer από τον EMA, στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής είχε αναφερθεί στον εμβολιασμό των μικρότερων ηλικιών. Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι «θα το συζητήσουμε για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω. Από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό».

Πάντως, όπως αναφέρει το Bloomberg, η ΕΕ βασίζεται στην Pfizer και την BioNTech για να την βοηθήσει να επιταχύνει την εκστρατεία ανοσοποίησης που εξακολουθεί να υστερεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, ακόμη και μετά το κερδισμένο έδαφος των τελευταίων εβδομάδων. Το μπλοκ έχει δεσμευτεί να αγοράσει 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις από τους συνεργάτες έως το 2023, μερικές από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν για παιδιά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» ‑ «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»

Πριν 10 ώρες

Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών

Πριν 10 ώρες

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Σιέρα Λεόνε: Η εφιαλτική σκιά της «μαύρης μαγείας» ‑ Το εμπόριο ανθρώπινων μελών και οι δολοφονίες

Πριν 10 ώρες

Πολλές οικογένειες υποφέρουν από δολοφονίες που φέρονται να συνδέονται με τελετουργίες μαγείας στη Σιέρα Λεόνε - Το BBC Africa Eye ερευνά αυτούς που κρύβονται πίσω από το εμπόριο ανθρώπινων μελών.

Μπακς ‑ Μπλέιζερς 103‑115: Τέσσερις σερί ήττες χωρίς Γιάννη

Πριν 10 ώρες

Οι Μπλέιζερς έφυγαν με τη νίκη με 115-103 από το Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τα ελάφια στην 4η σερί ήττα τους.

Νέα Πέραμος: «Δεν μου έδινε να πιώ και τον σκότωσα» ‑ Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας

Πριν 10 ώρες

Το τραγικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου αδελφού της οικογένειας

Λουτράκι: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή ότι τη θώπευσε – Τι λέει μετά το σάλο που προκάλεσε

Χτες

Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμπεριφορά της 55χρονης δασκάλας στο Λουτράκι - Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος της και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνες απομακρύνθηκε από το σχολείο

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Χτες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Προσωπικός Αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης έκδοσης ‑ Τι να κάνετε εάν δεν τον έχετε λάβει

Χτες

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 9.311.529 πολίτες διαθέτουν πλέον προσωπικό αριθμό

Αυστραλία: Ακροδεξιά γερουσιαστής εμφανίστηκε με μπούρκα ζητώντας την απαγόρευσή της

Χτες

«Αν δεν θέλουν να φοράω μπούρκα, ας την απαγορεύσουν», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την ενδυμασία «καταπιεστική» και «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.