E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κιμ Γιονγκ Ουν: Διέταξε το θάνατο άνδρα που πουλούσε νοτιοκορεάτικες ταινίες και μουσική

Ο άνδρας εκτελέστηκε με πυροβολισμό στην πλατεία, παρουσία 500 ατόμων, ανάμεσά τους η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του

Κιμ Γιονγκ Ουν: Διέταξε το θάνατο άνδρα που πουλούσε νοτιοκορεάτικες ταινίες και μουσική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 29/5/2021 | 14:02

Στη Βόρεια Κορέα του 2021 συναντάμε έναν άνδρα ονόματι Λι, ο οποίο για να βγάλει τα προς το ζην παράγει και πουλάει CD με ταινίες και μουσική. Όμως ο Λι εκτελείται μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του. Το έγκλημά του; Τα CD που διέθετε ήταν νοτιοκορεάτικες ταινίες και μουσική!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εκτέλεση διέταξε ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν, δίνοντας το μήνυμα ότι η Βόρεια Κορέα δεν σκοπεύει να ξεφύγει από την εσωστρέφεια και την παράνοια ενός «ηγέτη» που δεν υπολογίζει τη ζωή ή τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αρκέστηκε στη διαταγή για την εκτέλεση του Λι. Ζήτησε επιπλέον να γίνει στην πλατεία με πυροβολισμό και να παρακολουθεί σύσσωμη η οικογένεια του άνδρα, προκειμένου να παραδειγματιστούν όλοι και να μην «διαπραχθεί ξανά το σοβαρότατο αυτό αδίκημα».

Ο Λι συνελήφθη στην Wonsan, στην επαρχία Gangwon. Σαράντα ημέρες μετά τη σύλληψή του, εκτελέστηκε με διαταγή του ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ στην πλατεία, παρουσία 500 ατόμων, ανάμεσά τους και η οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο άνδρας που εκτελέστηκε ήταν διευθυντής παραγωγής στην εταιρεία Wonsan Farming Management Commission. Κατηγορήθηκε από τις τοπικές αρχές για αντισοσιαλιστική δράση και εμπόριο Νοτιοκορεατικών προπαγανδιστικών βίντεο. Η κατηγορία των τοπικών αρχόντων ήταν αρκετή, προκειμένου ο Κιμ Γιονγκ Ουν να διατάξει την εκτέλεση του Λι.

Όπως αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο, ο Λι συνελήφθη από την τοπική ομάδα ελέγχου, τη στιγμή που πουλούσε παράνομα τα CD με τις νοτιοκορεάτικες ταινίες και τη μουσική. Στην εκτέλεση υποχρεώθηκαν να παρακολουθούν η σύζυγός του, η κόρη και ο γιος του, καθιστώντας ακόμα πιο αποτρόπαια την πράξη.

Σε ανακοίνωσή τους οι βορειοκορεατικές αρχές ανέφεραν ότι «ήταν η πρώτη εκτέλεση για αντισοσιαλιστική δράση στην επαρχία Gangwon, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους». «Δεν πρέπει οι αντιδραστικοί να ζουν χωρίς τον φόβο στην κοινωνία μας», πρόσθεσαν οι βορειοκορεατικές αρχές στην ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άψυχο σώμα του Λι τοποθετήθηκε σε ένα σακί για άχυρα και ακολούθως μέσα σε ένα κουτί, χωρίς να γίνει κηδεία, ώστε να αναδειχθεί το «ντροπιαστικό του αδίκημα».

Τοπικά Μέσα ανέφεραν ότι οι γνωστοί του Λι και οι γείτονές του ξέσπασαν σε κλάματα όταν είδαν το «τσουβαλιασμένο σώμα» του να το πετάνε σε ένα φορτηγό. Προσπαθούσαν ωστόσο να συγκρατηθούν και να κλαίνε σιωπηλά, καθώς η πιθανότητα να θεωρηθεί ότι ασπάζονται τις «ριζοσπαστικές ιδέες» του Λι, ήταν αρκετά μεγάλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λι ομολόγησε πως πουλούσε τα CD και USB. Ήδη οι βορειοκορεατικές αρχές έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση των ανθρώπων που προμηθεύτηκαν τα CD από τον Λι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον 20 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Η ποινή για όλους, όπως αναφέρουν πηγές της Πιονγκγιάνγκ, είναι ο θάνατος.

Στη Βόρεια Κορέα τιμωρείται κάποιος με 7 χρόνια φυλάκιση μόνο και μόνο αν υπάρχει υπόνοια ότι διαπίστωσε ριζοσπαστική κίνηση συμπολίτη του και δεν την ανέφερε στις αρχές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόλαφος η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ‑ «Είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση» ‑ Τα αδικήματα για Βορίδη, Αυγενάκη

Σήμερα

Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς έχουν καταλήξει ότι υπήρχε εγκληματική οργάνωση από στελέχη και υψηλόβαθμα, και κατώτερα σε όλες τις θέσεις-κλειδιά, από το Υπουργείο έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις συνεργαζόμενες ιδιωτικές εταιρίες

Πλεύρης: Έγκλειστοι θα κρατηθούν οι 174 μετανάστες που εισήλθαν από τη Λιβύη

Σήμερα

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη νότια Κρήτη – Θα κρατηθούν έγκλειστοι έως την επιστροφή τους, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης

Αυστραλία – Ελλάδα 7‑8: Τα κορίτσια του πόλο προκρίθηκαν στα ημιτελικά και πάνε φουλ για μετάλλιο

Σήμερα

Με τρομερή εμφάνιση και κατάθεση ψυχής, η Ελλάδα η Ελλάδα με γκολ-λύτρωση της Μυριοκεφαλιτάκη πήρε το εισιτήριο για τους `4` του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου

«Ηλεκτροσόκ» με τις τιμές του ρεύματος – Ανέβηκε 44% σε 5 χρόνια

Σήμερα

Στα 0,2383€/kWh η Ελλάδα – Χαμηλότερες τιμές σε Ισπανία, Πορτογαλία και Μάλτα

Ο Αρης παίρνει τον Μπριν Φορμπς που έφυγε από το ΝΒΑ με 40,7% στα τρίποντα!

Σήμερα

Με 473 εμφανίσεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και τίτλο με τους Μπακς, ο δεινός σουτέρ Μπριν Φορμπς ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Ευρώπη με τα κιτρινόμαυρα

Καύσωνας διαρκείας προ των πυλών – Σε ποιες περιοχές θα φτάσει η θερμοκρασία στους 45 βαθμούς

Σήμερα

Ενα από τα κύρια χαρακτηριστικά του επερχόμενου καύσωνα είναι ότι δε θα υπάρχει δροσιά ούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρέπει να δούμε πώς η ΑΙ μπορεί να κάνει την άσκηση της διακυβέρνησης καλύτερη»

Χτες

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Greeks in AI»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.