E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κλειδωσε για τις 14 Ιουνίου η συνάντηση Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Κλειδωσε για τις 14 Ιουνίου η συνάντηση Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/5/2021 | 13:23

Η συμφωνία για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου είναι η μεγάλη είδηση που «έβγαλε» η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης και σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης σε βάθος χρόνου» ανέφερε στις ο κ. Δένδιας, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συμφωνήσαμε έναν περιορισμένο κατάλογο προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας και αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών Covid-19 ώστε οι πολίτες να μπορούν να επισκεφθούν τις χώρες μας. Και αυτό θα βοηθήσει τις τουριστικές μας βιομηχανίες», συνέχισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Κατά την τοποθέτησή του ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

«Αποφασίσαμε αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών με διαφορετικής προέλευσης εμβόλια, έχουμε ήδη υπογράψει με άλλες χώρες με Ρουμανία, Σερβία κλπ. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία θα επηρεάσει σημαντικά τον τουρισμό», είπε από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, θα πραγματοποιηθεί 4η διάσκεψη για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενώ επιβεβαίωσε τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στις Βρυξέλλες.

«Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους και συμφωνήσαμε ότι. θα συνεχιστεί αυτή η θετική συνεργασία. Ευχαριστώ Νίκο Δένδια θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε εκ νέου, σε διάφορα φόρουμ. Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σε ξαναδώ», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Νωρίτερα, ο Τούρκος αξιωματούχος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μίας θετικής ατζέντας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ βρίσκεται στη χώρα μας από το πρωί της Κυριακής, όταν ξεκίνησε την ιδιωτική του επίσκεψη από τη Θράκη, ενώ χθες το απόγευμα έφτασε στην Αθήνα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Σήμερα

Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Σήμερα

Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Σήμερα

Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Σήμερα

Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Σήμερα

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.