E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κάποτε στο Βόσπορο

 Μια παράσταση για την Πόλη της καρδιάς μας

Κάποτε στο Βόσπορο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/6/2021 | 18:53

Ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών κι ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσει έργο, με αφορμή τα γεγονότα του 1955, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε προϋπάρξει ανάλογη παράσταση ή ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάποτε στο Βόσπορο»

 Ο Άκης Δήμου, ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της γενιάς του («Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης», «…και Ιουλιέττα») έγραψε κατά παραγγελία των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη ένα έργο, το οποίο σκιαγραφεί το μύθο και τη νοσταλγία της Πόλης της καρδιάς μας.

Εξήντα πέντε χρόνια μετά τον σκληρό Σεπτέμβριο του 1955, όταν το ελληνικό στοιχείο της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε στο στόχαστρο των επίσημων τουρκικών αρχών, με συνέπεια την εξόντωσή του, το «Κάποτε στο Βόσπορο» ανατρέχει στην ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και του τραγικού διωγμού τους. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, η οποία ετοιμάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου τα περίφημα γλέντια της Πόλης, εναλλάσσονται με την ποίηση και το δράμα του τόπου και του χρόνου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγα λόγια για την πλοκή

Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.

Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και φιλοδοξίες, γέλια και δάκρυα, στο φόντο μιας από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας  που, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε.

 «Κάποτε στο Βόσπορο», μια μουσικοθεατρική παράσταση για τις ανοιχτές πληγές εκείνης της Πόλης και των ανθρώπων της.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Plastiras Lake Festival 2026: Δείτε το πλήρες line‑up!

Πριν 3 μέρες

9-12 Ιουλίου, Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα

Advanced Telecoms Summit 2026: Στις 29 Σεπτεμβρίου το μεγάλου ραντεβού των τηλεπικοινωνιών

Πριν 3 μέρες

Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε νέο χώρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στον Ταύρο

Zero Waste Entrepreneurship 2026

Πριν 3 μέρες

Για 3η συνεχή χρονιά το σημείο συνάντησης για τη βιώσιμη καινοτομία και την ενδυνάμωση των νέων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη

Thessaloniki Street Food Festival

Πριν 3 μέρες

20 - 24 Μαΐου, Δ.Ε.Θ. - TIF HELEXPO

Ιωάννινα Half Marathon στις 9 & 10 Μαΐου

Πριν 1 εβδομάδα

Για να μην πεις: `Έπρεπε να ήμουν και εγώ εκεί!`

Flea Market Δ.Ε.Θ. – TIF HELEXPO

Πριν 1 εβδομάδα

4 & 5 Απριλίου, είσοδος ελεύθερη!

Το πρόγραμμα του 5ου επετειακού Japan Festival 2026

4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ιαπωνίας!

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Πριν 2 εβδομάδες

4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Career Path Youth στις 1 & 2 Απριλίου στον Δήμο Τριφυλίας

Πριν 2 εβδομάδες

Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Please: To blueprint της σύγχρονης pop

Πριν 3 εβδομάδες

Pet Shop Boys - Please - 40 years anniversary!

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Block 33

Πριν 3 εβδομάδες

BLOCK 3328/03

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.