E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν

«Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/6/2021 | 14:30

Η ξέφρενη κωμωδία «Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα στην Αττική κι όλη την Ελλάδα, με απόλυτη ασφάλεια και πλήρη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράσταση παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα και την περιφέρεια και συνέχισε, για λίγο βέβαια εξαιτίας της πανδημίας, τον χειμώνα την επιτυχημένη της πορεία στο «Από Μηχανής» Θέατρο.

Στους δύο ήρωες του έργου απολαμβάνουμε τον Σωτήρη Χατζάκη και τον Δημήτρη Μυλωνά που υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Δύο καλλιτέχνες με σημαντική διαδρομή στο χώρο της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας οι οποίοι συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που συναρπάζει.

Ο Αντόνιο επιθυμεί διακαώς να λάβει ένα τραπεζικό δάνειο όμως ως μοναδική εγγύηση έχει να επιδείξει… το λόγο της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, ο επίδοξος αιτών απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα «κατακτήσει» τη γυναίκα του αξιοποιώντας την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στο γυναικείο φύλο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αντόνιο, ένας ήρωας της καθημερινότητας, κουβαλάει στην πλάτη του όλη την απελπισία της οικονομικής κρίσης. Μη διαθέτοντας κανένα άλλο μέσο πειθούς και αξιοπιστίας αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα και να μπλοφάρει. Κι ενώ ο τεχνοκράτης και συγκροτημένος τραπεζίτης αρχικά τον υποτιμά, σταδιακά παρασύρεται σε ένα ξεκαρδιστικό “man to man” παιχνίδι δίχως πραγματικό νικητή.

Ξέφρενος ρυθμός, διασκεδαστικές ατάκες, ανατροπές συνθέτουν μια απολαυστική κι επίκαιρη όσο ποτέ κωμωδία που εμπνέεται από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννά η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση ενώ με τρόπο καυστικό κλείνει το μάτι στην επινοητικότητα του ανθρώπου απέναντι στο επείγον της επιβίωσης.

«Το δάνειο» (2103) του Τζόρντι Γκαλθεράν, ενός από τους πιο καταξιωμένους σύγχρονους Ισπανούς συγγραφείς, παγκοσμίως γνωστού για το θεατρικό έργο Η μέθοδος Γκρόνχολμ, κέρδισε το Νοέμβριο 2011 το πρώτο βραβείο στο «Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού Θεάτρου» της Τζιρόνα ενώ έχει παιχτεί σε πολλές γλώσσες σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ, ΑΠΟ 15 ΕΥΡΩ ΣΤΑ 10 ΕΥΡΩ 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Πριν 3 εβδομάδες

4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Πριν 3 εβδομάδες

Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

Πριν 3 εβδομάδες

Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

Πριν 3 εβδομάδες

Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 3 εβδομάδες

Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

Πριν 4 εβδομάδες

Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

Πριν 4 εβδομάδες

BOLIVAR BEACH BAR18/06

12ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών»

Πριν 4 εβδομάδες

Δύο μοναδικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου 2026

Ποιοι επιστρέφουν στη Μονή Λαζαριστών για μια σπάνια εμφάνιση τον Ιούνιο του 2026;

Πριν 4 εβδομάδες

Οι θρυλικοί Einstürzende Neubauten και ο Πάνος Βλάχος ανεβαίνουν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών στις 17 και 18 Ιουνίου 2026 αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.