E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

24ωρη απεργία σήμερα: Δείτε ποια μέσα μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο

Ακινητοποιημένα Μετρό, τραμ, ηλεκτρικός και τρόλεϊ

24ωρη απεργία σήμερα: Δείτε ποια μέσα μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/6/2021 | 08:23

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από τα ξημερώματα η χώρα ενώ ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Εκτός από την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που σήμερα θα κινηθεί μετ΄εμποδίων, «Οδύσσεια» βιώνουν και οι οδηγοί εξαιτίας των μποτιλιαρισμένων δρόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ετσι σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου και για όλο το 24ωρο χειρόφρενο τράβηξαν Mετρό, ηλεκτρικός, τραμ και τρόλεϊ. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορούν από τις 9 πμ έως τις 9 μμ, δηλαδή οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην αρχή και στη λήξη της βάρδιας.

Τα τρένα της ΤΡΕΝΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα ενώ θα τροποποιηθούν και τα αυριανά δρομολόγια.

Δεμένα για 24 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ. Η απεργία ξεκίνησε στις 00:01 και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες. Ωστόσο χθες το βράδι το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών την οποία έσπευσε να θέσει υπό την αιγίδα της η ΓΣΕΕ ως τριτοβάθμια οργάνωση λίγες ημέρες πριν ψηφιστεί η διάταξη του εργασιακού νομοσχεδίου που απαγορεύει την επαναπροκήρυξη της απεργίας που κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από δευτεροβάθμια η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για μια προκλητική απόφαση και δηλώνει ότι με την 24ωρη Απεργία της, καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας ανεξαιρέτως, όλες τις οργανώσεις-μέλη της -και ως εκ τούτου την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τα ναυτεργατικά σωματεία- και καλεί τους Ναυτικούς της χώρας να απεργήσουν κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην απεργία της 10ης Ιουνίου, θα λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και επισιτισμό, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία.

Επίσης σήμερα θα σιγήσουν τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου) από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ αντιδρώντας στο νομοσχέδιο το οποίο,όπως σημειώνει, ουσιαστικά θεσμοθετεί «νέα ήθη» επί τα χείρω στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες, τις απολύσεις και τις απεργίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Χωριστές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 πμ στην Πλατεία Κλαθμώνος με σύνθημα «Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, ανάπτυξη δε γίνεται».

Η παράταξη της ΓΣΕΕ ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ καταγγέλλει ότι «εν αντιθέσει με ότι γινόταν επί δεκαετίες, κατά την απεργιακή συγκέντρωση, λόγω του ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως συνεννόηση με την άλλη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση (ΑΔΕΔΥ) θα στηθούν, ουσιαστικά στον ίδιο χώρο (Πλ. Κλαυθμώνος και Πλ. Κοραή), δύο διαφορετικές εξέδρες!»

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 πμ στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα «ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του «η κυβέρνηση χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο»

Το συνδικάτο της ΣΤΑΣΥ ζητά την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου. «Είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας», τονίζεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη (έξω από το εργατικό κέντρο) στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Λάρισα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Χτες

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Χτες

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Χτες

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Χτες

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Χτες

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Χτες

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Χτες

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Χτες

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.