E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χαλάρωση μέτρων: Πότε σταματάει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Αναλυτικά όλα τα μέτρα

Χαλάρωση μέτρων: Πότε σταματάει η απαγόρευση κυκλοφορίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/6/2021 | 08:37

Μία «ανάσα» πριν πάρουμε τις ζωές μας πίσω, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί το διάστημα από το Σάββατο 12 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τα τελευταία μέτρα που είχαν απομείνει από το lockdown χαλαρώνουν περαιτέρω προκειμένου στο τέλος του μήνα να αποτελέσουν παρελθόν και η χώρα να μπει, λίγο-πολύ σε καθεστώς πλήρους κανονικότητας. Οι πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα που είχαν δει το φως της δημοσιότητας έδειχναν πως οι επιστήμονες αναγνώριζαν την πτωτική πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και τον ικανοποιητικό ρυθμό εμβολιασμού του πληθυσμού, με αποτέλεσμα τελικά να δώσουν το «πράσινο φως» στην τελευταία χαλάρωση πριν από την πλήρη άρση των όποιων περιορισμών είχαν απομείνει στην ζωή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα. Θα ξεκινά δηλαδή στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο τραπέζι τα τελευταία 24ωρα ήταν και η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ακόμα και από αυτό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο οι επιστήμονες φάνηκαν επιφυλακτικοί και θέλησαν να δώσουν ένα ακόμα μικρό διάστημα περαιτέρω επιδημιολογικού χώρου έως την 1η Ιουλίου.

Επίσης από το Σάββατο θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση. Η απόφαση αυτή ελήφθη όχι μόνο λόγω της πτωτικής πορείας της πανδημίας, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, και επειδή αρκετές ήταν οι επιχειρήσεις οι οποίες καταστρατηγούσαν το μέτρο της απαγόρευσης ενώ ανησυχία είχαν προκαλέσει τα ολοένα και πολυπληθέστερα κορωνοπάρτι ανά την επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία ακόμα χαλάρωση που αποφασίστηκε αφορά τις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων
για τις οποίες ενδιαφέρονταν χιλιάδες ζευγάρια ανά την επικράτεια καθώς ο κλάδος βρισκόταν σε απραξία ουσιαστικά από πέρσι καθώς πολλές ήταν οι δεξιώσεις που είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας και φέτος με το υφιστάμενο πλαίσιο του ορίου των 100 ατόμων άνευ μουσικής έβλεπαν τα όνειρά τους να είναι άκρως περιορισμένα για ακόμη μία φορά. Έτσι όπως είχε γράψει το protothema.gr το σενάριο που επικράτησε ήταν αυτό της αύξησης σε 300, των ατόμων που θα παρευρίσκονται σε δεξιώσεις. Το γλέντι λοιπόν από 1η Ιουλίου θα μοιάζει όσο το δυνατόν πιο κανονικό, παρά τον περιορισμό αφού δεν θα υπάρχει ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ η μουσική θα… δίνει κανονικά τον ρυθμό.

Ποια ακόμα μέτρα αποφασίστηκαν:

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 6 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος - θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστούν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Χτες

Το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και είχε κάνει στην άκρη - Σώθηκε ο 80χρονος οδηγός

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Χτες

Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Χτες

Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Χτες

«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».

Πέθανε ο Τζον Λοτζ, τραγουδιστής και μπασίστας των Moody Blues

Χτες

Οι Moody Blues αναγνωρίζονται ευρέως ως πρωτοπόροι του προγκρέσιβ ροκ

Ισόβια σε πέντε άνδρες για τη δολοφονία Έλληνα στο Λονδίνο

Χτες

Τον σκότωσαν με ματσέτες για να τον κλέψουν

Ακρίβεια: Εκτίναξη των τιμών στο κρέας

Χτες

Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για μείωση;

«Χρυσάφι» τα παλιά ακίνητα ‑ «Παλιό» δεν σημαίνει «φθηνό»

Χτες

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές

Ποτάμια Παλαιστινίων επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία ‑ Δείτε live εικόνα από τη μαζική επιστροφή τους

Χτες

Οι σκηνές εκτυλίσσονται σε μια περιοχή που έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς των τελευταίων μηνών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.