E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία ψάχνουν τους δολοφόνους

Αναζητούνται κακοποιοί που έμειναν για χρόνια στην Ελλάδα και εξαφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία ψάχνουν τους δολοφόνους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/6/2021 | 17:40

Σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία αναζητούν οι αστυνομικοί τους τρεις ληστές που πριν ένα μήνα εισέβαλαν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν.

Η ελληνική αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τις πρεσβείες των συγκεκριμένων χωρών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες, να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία και να τσεκάρονται άμεσα οι ύποπτοι. Αυτές οι επαφές περιλαμβάνονται στον δεύτερο κύκλο ερευνών της Ασφάλειας Αττικής καθώς ο 32χρονος πιλότος δεν κατάφερε να αναγνωρίσει κανέναν από τους δεκάδες υπόπτους που του έδειξαν οι αστυνομικοί και έτσι το εύρος των ερευνών επεκτείνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα εκτός Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα όσοι ύποπτοι είχαν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών φέρεται να μην ταυτοποιούνται με τους τρεις ληστές καθώς δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί την είσοδο τους στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη. Αποτυπώματα, dna και στίγματα κινητών τηλεφώνων δεν οδήγησαν πουθενά ενώ όσα βίντεο και αν εξέτασαν σε κανένα δεν βρέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν για να πάνε και να διαφύγουν οι πιθανοί δράστες. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως χτύπησαν καταδρομικά με τα πόδια και απομακρύνθηκαν πεζή, προκειμένου να φθάσουν στο αυτοκίνητο που είχαν αφήσει αρκετά τετράγωνα μακριά προκειμένου να αποφύγουν τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Στα Βαλκάνια

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών πιθανολογούν ότι οι δράστες έχουν φύγει από τη χώρα για να λουφάξουν σε περιοχές των Βαλκανίων. Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία θεωρούνται οι τρεις πιθανές χώρες γιαυτό και ξεκίνησε μια διαδικασία fast track ταυτοποίησης υπόπτων. Ήδη αντιπροσωπεία της ΕΛ.ΑΣ συναντήθηκε με την πρέσβειρα της Αλβανίας στη χώρα μας προκειμένου να ανοίξει ένας δίαυλος άμεσης ενημέρωσης και ταυτοποίησης και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και τα επόμενα 24ωρα και με τους πρέσβεις της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας καθώς ο πρώτος κύκλος ερευνών για τους δράστες στη χώρα μας, ολοκληρώθηκε χωρίς επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο σενάριο που εξετάζεται, είναι η συμμορία των ληστών να είναι αλλοδαποί που έμεναν χρόνια στην Ελλάδα. Όμως μετά τη βάρβαρη επιδρομή και τη δολοφονία της Καρολάιν η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση και η άμεση κινητοποίηση των αρχών τους έκανε να λουφάξουν για μερικές ημέρες εδώ και στη συνέχεια, εκτιμούν οι αναλυτές, να την κοπανήσουν για μια από αυτές τις χώρες. Έτσι, όποια πληροφορία φθάνει μέσα από το δίκτυο πληροφοριοδοτών και έχει να κάνει με υπηκόους των τριών συγκεκριμένων χωρών που το τελευταίο διάστημα έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα μπαίνει στο μικροσκόπιο και ζητούν από τις αρχές των χωρών να εντοπίσουν το στίγμα τους.

Αόρατοι ληστές

Το δεύτερο σημείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας που έχει αναλάβει τις έρευνες, είναι ο τρόπος που προσέγγισαν αλλά και διέφυγαν από τη μεζονέτα. Όλα τα βίντεο από σπίτια, καταστήματα και δρόμους της γύρω περιοχής έδειχναν κάποια αυτοκίνητα που κινήθηκαν εκείνες τις συγκεκριμένες ώρες στην ευρύτερη περιοχή. Όμως τα περισσότερα από αυτά ταυτοποιήθηκαν και αποδείχθηκε ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.
Όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, έχει συμβεί στο παρελθόν ληστές που εισέβαλαν σε σπίτι να μην αφήσουν πίσω τους dna ή αποτυπώματα όμως δεν μπορούν με τίποτα να ξεφύγουν από τις κάμερες που πλέον είναι πάρα πολλές σε κάθε σημείο της πρωτεύουσας. Έτσι, εξετάζουν ένα ενδεχόμενο οι δράστες τελικά να ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένοι και να θέλησαν να προσεγγίσουν και να φύγουν από το σπίτι με τα πόδια έτσι ώστε να μην καταγραφούν από τις κάμερες. Το όχημα, είτε ήταν αυτοκίνητο, είτε μοτοσικλέτες να το είχαν παρκάρει σε έναν χωματόδρομο μακριά από τη μεζονέτα και στη συνέχεια να επιβιβάστηκαν και να απομακρύνθηκαν από στενά δρομάκια που είχαν προηγουμένως ελέγξει και διαπιστώσει ότι ήταν «τυφλά».

Επίσης εξαιρετικά πενιχρά είναι και τα ευρήματα μέσα στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη. Ένα πελματικό αποτύπωμα πάνω στην μονωτική ταινία, ανήκει τελικά στον 32χρονο πιλότο. Όπως χαρακτηριστικά λένε «πηγές» της Ασφάλειας, «ήταν τόσο λίγα τα ίχνη που βρήκαμε, σαν οι τρείς δράστες να καθάρισαν με χλωρίνη το χώρο». Από τις περίπου 300 φωτογραφίες σεσημασμένων ληστών που έδειξαν στον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο οι profilers του Ανθρωποκτονιών, κατέληξαν σε μια λίστα 20 ατόμων που εμφανίζουν κάποιες μικρές ομοιότητες κυρίως στον σωματότυπο. Στο στόχαστρο, έχουν μπει και περίπου 200 ληστείες της τελευταίας πενταετίας, ανάμεσα σε αυτές και η επίθεση στο Αλεποχώρι στο καλοκαίρι του 2018, όταν τρείς άνδρες μπούκαραν στο σπίτι πιλότου - εκπαιδευτη του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, τον έδεσαν μαζί με τη σύζυγο του και τους τσακισαν στο ξύλο με ρόπαλα για να τους ληστέψουν. Αυτή η ληστεία, παρόλο που έχουν περάσει τρία χρόνια παραμένει ανεξιχνίαστη και όπως λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Ασφάλειας παρουσιάζει πολλές ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές με αυτή των Γλυκών Νερών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες οι καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας

Σήμερα

Το 70% των θυμάτων είναι γυναίκες, το 80% των δραστών άνδρες

Αρκούδα εισέβαλε σε κατάστημα και κυνήγησε 11χρονο στις ΗΠΑ

Σήμερα

«Ήταν περίπου μισό μέτρο μακριά μου, νόμιζα ότι θα με φάει», είπε ο 11χρονος

Γιάννης Πλούταρχος: «Η απόφαση του δικαστηρίου είναι λάθος, δε ζητάω συγγνώμη», λέει η εμμονική θαυμάστρια μετά την καταδίκη

Σήμερα

Την ενοχή της εμμονικής θαυμάστριας του Γιάννη Πλούταρχου αποφάσισε το δικαστήριο χθες 18 Νοεμβρίου

Ελεύθερος με όρους ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης που είπε «το περιπολικό δεν είναι ταξί» στην Κυριακή Γρίβα

Σήμερα

«Η φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, είναι μία άστοχη φράση», σημείωσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου αστυνομικού

Το υποστέλεχος Κ της γρίπης εξαπλώνεται ταχύτατα: Ποιοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο

Σήμερα

Αναμονή για έξαρση ιώσεων τον Δεκέμβριο – Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τη γρίπη

Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από drone: Σηκώθηκαν οι πρώτες εξέδρες

Σήμερα

Στόχος είναι ο Παναθηναϊκός να μπει στο νέο του σπίτι τον Μάιο του 2027

Υποχωρεί ο υδράργυρος από την Κυριακή, έρχονται χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας

Σήμερα

Πότε θα ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα - Οι θερμοκρασίες σε πέντε μεγάλες πόλεις την Κυριακή 23/11

Θεσσαλονίκη: 27χρονος κατήγγειλε ληστεία και αποκαλύφθηκε ότι είχε κλείσει ραντεβού με 14χρονη

Σήμερα

Ο 27χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.