E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Amy Winehouse: Ο καλύτερος φίλος της μιλάει για τις τελευταίες ημέρες της

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της

Amy Winehouse: Ο καλύτερος φίλος της μιλάει για τις τελευταίες ημέρες της
@rollingstone.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/6/2021 | 14:36

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της Amy Winehouse, ο καλύτερος της φίλος και συγκάτοικός της για μία δεκαετία, αναφέρθηκε στην αείμνηστη τραγουδίστρια, στους αγώνες της με την ψυχική υγεία, τις εξαρτήσεις και τη συνεχή πίεση της παγκόσμιας φήμης. Ο Tyler James συνάντησε αρχικά την τραγουδίστρια όταν εκείνη ήταν 12 ετών και εκείνος 13 ετών, στη Σχολή Θεάτρου, έμεινε μαζί της μέχρι την ενηλικίωση και συγκατοικούσαν στο σπίτι του, στο Κάμντεν, στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια της ζωής της, αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι δυο τους δέχονταν από κοινού προτάσεις από δισκογραφικές εταιρείες, αν και ήταν η Amy Winehouse που έγινε απροσδόκητα γνωστή σε όλο τον κόσμο, αλλά όπως σημειώνει ο James, στο τέλος «λαχταρούσε την κανονικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 23 Ιουλίου του 2011, ο James έφτασε στο σπίτι – έχοντας βγει έξω σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να σταματήσει να πίνει αλκοόλ – και βρήκε ένα ασθενοφόρο παρκαρισμένο έξω.

Σε νέα συνέντευξή του στην εφημερίδα The Times, περιγράφει τη σκηνή και λέει:

«Ήταν σαν πρεμιέρα ταινίας εκεί έξω». Η Amy Winehouse επιβεβαιώθηκε ότι πέθανε σε ηλικία 27 ετών από δηλητηρίαση από αλκοόλ. Ο εθισμός στο αλκοόλ επιδεινώθηκε από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της βουλιμίας. «Η Amy ήταν ένα κορίτσι 20 ετών που έπασχε από εθισμό και τα πάντα ήταν μέρος αυτού. Όλοι το παρακολουθούσαν» λέει ο James, αν και τονίζει «το πόσο κοντά ήταν να γίνει υγιής» και «να εγκαταλείψει το αλκοόλ πριν από τον θάνατό της». Προσθέτει ότι είχε ήδη κάνει ηρωίνη και κρακ χρόνια πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πίεση από τα ΜΜΕ

Ο Taylor James αναφέρεται επίσης στην πίεση που ασκούσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην τραγουδίστρια σε καθημερινή βάση, μετά το άλμπουμ του 2006 «Back to Black». «Η Amy πέρασε πολλά» λέει. «Ήταν δύσκολο για εκείνη. Ήταν διαφορετικές εποχές τότε. Εάν ήσουν διάσημος, μπορεί να σε καταδίωκαν. Δεν τους ένοιαζε αν αυτό επηρέαζε την ψυχική σου υγεία ή αν έκανε τον εθισμό χειρότερο ή σε τρέλαινε». «Δεν νομίζω ότι θα συνέβαινε αυτό σήμερα» σημειώνει και αναφέρει ως παραδείγματα την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τη Britney Spears -θέμα πολλών ντοκιμαντέρ τα τελευταία δύο χρόνια-, οι οποίες είχαν παρόμοια αντιμετώπιση από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Αυτόν τον μήνα, ο James δημοσίευσε βιβλίο με τίτλο «My Amy: The Life We Shared» για τα χρόνια που πέρασαν μαζί. Ο φίλος και συγκάτοικός της τραγουδίστριας, αποφάσισε να γράψει το βιβλίο πριν από τέσσερα χρόνια, όταν το τραύμα του θανάτου της εξελίχθηκε σε κρίση. «Ξύπνησα και ένιωσα τόσο θυμωμένος και έσπαγα πράγματα και έκλαιγα» λέει. «Ήταν μια φοβερή μέρα. Αλλά άρχισα να γράφω όλα αυτά τα πράγματα, όπως σημειώσεις στο τηλέφωνό μου. Και την επόμενη μέρα ένιωθα καλύτερα. Και μετά άρχισα να γράφω περισσότερα και ήταν σαν να απελευθερώνομαι απ’ όλα» υπογραμμίζει. «Ήταν μια εμπειρία κάθαρσης για μένα … Σκέφτηκα: “είμαι ο πιο κοντινός που είχε η Amy από οποιονδήποτε μπορούσε να ακούσει τη φωνή της”» επισημαίνει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Μυλωνάκης: «Είναι μαχητής», λέει η σύζυγός του ‑ Ευχαριστίες στο ιατρικό προσωπικό

Σήμερα

Την ευγνωμοσύνη της εξέφρασε και για όσους στήριξαν την οικογένεια όλο αυτό το διάστημα

Η Μιρέλα Πάχου χορεύει Στέλιο Καζαντζίδη και το «Δύο πόρτες έχει η ζωή» δείτε βίντεο

Σήμερα

Η μουσικός ανέβασε βίντεο από το καμαρίνι με την Ελένη Ράντου

Τουρκία: Μάνα με παντόφλα χώρισε δύο ομάδες αγοριών μετά από άγρια συμπλοκή ‑ Βίντεο

Σήμερα

Η εκπληκτική και διασκεδαστική στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου ενός περαστικού

Δικαστήριο έδωσε παράταση 6 μηνών σε 54χρονη για να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας

Σήμερα

Δικαστήριο έδωσε παράταση 6 μηνών σε 54χρονη γυναίκα προκειμένου να κάνει εμβρυομεταφορά και να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης

Συγκλονίζει η Τίνα Μεσσαροπούλου: «Ο σύζυγός μου είναι μαχητής» – Το επόμενο βήμα στη Γερμανία

Σήμερα

Η δημοσιογράφος μοιράζεται τα ευχάριστα νέα για την κατάσταση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες για τη συνέχεια της αποκατάστασής του

Μαρία Αντωνά για Γιώργο Λιάγκα: «Είμαστε μαζί δυο χρόνια, είναι πολύ γλυκός»

Σήμερα

Στο τηλεοπτικό της μέλλον, αλλά και τη σχέση της με τον Γιώργο Λιάγκα αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Μαρία Αντωνά

Klavdia: Τι είπε για την φετινή Eurovision και δίχασε

Σήμερα

Η Φαίη Σκορδά και η ομάδα του Buongiorno εξέφρασαν σήμερα, Δευτέρα 11/5 την δυσαρέσκειά τους με την περσινή εκπρόσωπο της Ελλάδας

Eurovision 2026: Τι ετοιμάζουν στις Σέρρες για τον Akyla ‑ Η αποκάλυψη πρώην καθηγήτριάς του

Σήμερα

«Αυτό που βγάζει, δεν είναι φτιαχτό για τις ανάγκες της δουλειάς του ή της περιοδείας του» τονίζει

Ρία Ελληνίδου ‑ Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Πες μου ημερομηνία να ραφτώ»

Σήμερα

Ο διάλογος της Ρίας Ελληνίδου με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου με αφορμή τον γάμο της αδελφής της τραγουδίστριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.