E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συγκλoνίζει η επιστολή 17χρονου μαθητή στον Αντώνη Σαμαρά

«Αν δεν είστε ικανός να λαμβάνετε αποφάσεις, να παραιτηθείτε»

Συγκλoνίζει η επιστολή 17χρονου μαθητή στον Αντώνη Σαμαρά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο ¶γγελος Αποστολόπουλος, 17 ετών, από τη Χαλανδρίτσα Αχαΐας, για το θέμα του λουκέτου της ΕΡΤ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, Χαλανδρίτσα Αχαΐας

Κύριε Πρωθυπουργέ,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών για τον "θάνατο" της ΕΡΤ Α.Ε. Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή. Ονομάζομαι Αποστολόπουλος ¶γγελος, είμαι 17 ετών, από την Χαλανδρίτσα Αχαΐας και είμαι ερασιτέχνης δημοσιογράφος. Γνωρίζουμε πως η Ελλάδα η μάνα της Δημοκρατίας, πλέον βρίσκεται κάτω από ένα πραξικόπημα. ¶ποψη όλων των Ελλήνων πολιτών είναι πως η κίνηση στην οποία προβήκατε για το κλείσιμο αυτού του πολύτιμου δημόσιου αγαθού για τον Έλληνα πολίτη ήταν παράνομη και αντισυνταγματική.

Αρχικά, όμως, θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις του κυβερνητικού σας εκπροσώπου κ. Σίμου Κεσίκογλου για το "τέλος" της ΕΡΤ μέσα από τις κάμερες της ΕΡΤ ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και γέννημα θρέμμα της ΕΡΤ.

Ας κάνουμε πρώτα μια αναδρομή όταν πριν δύο χρόνια ο κ. Κεδίκογλου είχε μιλήσει μπροστά στις κάμερες για ολική υπεράσπιση της ΕΡΤ, υποτίμηση της αξίας της από την εκάστοτε κυβέρνηση, ότι η προσφορά της είναι ανεκτίμητη, πως έχει μοναδικά προνόμια και τέλος τόνιζε ότι η ΕΡΤ δεν θα έκλεινε ποτέ γιατί θα αγωνιζόταν και αυτός. Σίγουρα θα πρέπει να αποτελεί ντροπή για εσάς αυτό το γεγονός και την υπόλοιπη κυβέρνηση. Ο ίδιος αναφέρεται στην ΕΡΤ για "ιερές αγελάδες" , για ένα σκάνδαλο αδιαφάνειας και σπατάλης καθώς και πάρτι των εργαζομένων της. Όμως για ποιο πάρτι και ποια αδιαφάνεια μιλάμε όταν τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν δεχθεί μείωση στον μισθό τους έως και 55%; Σε ποιες σπατάλες αναφέρεται; Μήπως θέλει να περάσει κάποιο άλλο μήνυμα; Η δήλωση την οποία έκανε ο κ. Κεδίκογλου ήταν αντιπολιτική, αντιεπαγγελματική ημιτελής και ακραίως ασαφής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επανέρχομαι όμως και πάλι στο θέμα της αντισυνταγματικής και πραξικοπιματικής σας κίνησης. Το γεγονός πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αυτό το ύψιστο αγαθό του ελληνικού λαού εξαφανίζεται σε 5 ώρες μετά την ψυχρή αναγγελία του κ. Κεδίκογλου φέρνει στην μνήμη μας άλλες χουντικές εποχές, "κλόνοι" του δικού σας πραξικοπήματος, Όλοι ξέρουμε πως η ημερομηνία Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 έχει γραφτεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας μας. Ήδη βιώσαμε την κατάλυση του θεμελιώδους δικαιώματος του Έλληνα για ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ας μην ξεχάσουμε όμως να αναφέρουμε πως ο κ. Κεδίκογλου είπε πως έφταιγε και η ακροαματικότητα. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΑΓΑΘΟ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ! Αν και αυτό περί χαμηλής ακροαματικότητας ήταν ψευδές, καθώς η ραδοφωνία της ΕΡΤ κατέχει ίσως τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά και η τηλεόραση της ΕΡΤ έχει τα ποσοστά ενός μέσου τηλεοπτικού σταθμού. Επίσης, ας μην ξεχάσουμε για τις σπατάλες στις οποίες αναφέρεται ο κ. Κεδίκογλου.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Από πότε η ελληνική κυβέρνηση χρηματοδοτούσε την ΕΡΤ; Κάθε άλλο η ΕΡΤ όχι μόνο δεν έφερε ποτέ χρέος προς το Δημόσιο αλλά μόνο επικερδές ήταν προς το ελληνικό κράτος. Ο έλληνας πολίτης χρηματοδοτούσε την ΕΡΤ καθώς πλήρωνε το ετήσιο πάγιο των 51 ευρώ, το οποίο είναι από το χαμηλότερο πάγιο πολίτη για την δημόσια ραδιοτηλεόραση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως πώς τολμά ο κ. Κεδίκογλου να μετονομάζει το πάγιο σε χαράτσι, καθώς ο Έλληνας πληρώνει φθηνά για ένα δημόσιο αγαθό, την δημόσια ενημέρωση, ενώ το χαράτσι που πληρώνει για το σπίτι του είναι ακριβό και δεν έχει κάποιο προνόμιο;
Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ξέρουμε ότι θέλετε να καλύψετε την μνημονιακή σας υποχρέωση για την απόλυση χιλιάδων με εντολή της Τρόικα και επιλέξατε τους 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Πώς υφίσταται το κλείσιμο της ΕΡΤ όταν υπάρχει τρικομματική κυβέρνηση και αποφασίζετε μόνος σας ενώ οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι διαφωνούν με την παράνομη αυτή νομοθετική πράξη. Το θέμα αυτό ποτέ δεν τέθηκε επί τάπητος για πλήρη συζήτηση και ψήφιση αυτής της απόφασης από την Βουλή.

Κλείσιμο της ΕΡΤ σημαίνει ότι υπάρχει αποκοπή από ένα τεράστιο κομμάτι του δημόσιου τομέα. Από την Τρίτη 11 Ιουνίου είναι επίσημο πως άλλοι 2.656 εργαζόμενοι μπαίνουν στην περίφημη αγορά "ανεργίας"...

Όσον αφορά την ΝΕΡΙΤ, αναφέρετε για ένα νέο φορέα, μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα είναι υγιής. Είστε σίγουροι ότι αυτή η νέα ραδιοτηλεόραση με αυτό το σχέδιο δομής 3 μηνών, με λιγότερο από το 1/3 του δυναμικού της ΕΡΤ με λιγότερα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και με πολύ μικρότερο μπάτζετ θα έχει την επιτυχία της ΕΡΤ; Όχι βέβαια... Μήπως αυτή η ΝΕΡΙΤ αποτελεί απόγονο της άλλοτε ΥΕΝΕΔ που θα διευκολύνει τα εγκλήματα της σημερινής κυβέρνησης; Ή μήπως πέρα από την επιδίωξη απόλυσης περίπου 3.000 εργαζομένων θέλατε να περάσετε κάποιον άλλο κρυφό νόμο; Για να γίνω όσο πιο σαφής μπορώ, εννοώ ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ θα στρεφόταν το βλέμμα όλων των Ελλήνων προς αυτό το γεγονός για να ψηφίσετε "κρυφά" ένα πιο αποτρόπαιο νόμο;

Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση πλέον αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ως αναλώσιμο είδος μερικών χρήσεων. Η ΕΡΤ είναι ίσως η μοναδική που παρέχει ενημέρωση χωρίς εντυποσιωθηρία και λαϊκισμό. Η ΕΡΤ ήταν εκείνη που αναβίωσε τον χώρο του πολιτισμού και της τέχνης στην νέα Ελλάδα με πλήθος δικών της πρωτότυπων και επιτυχημένων πρωτοβουλιών. Η ΕΡΤ είναι αυτή που έχει στην κατοχή της πλήθος ιστορικών αρχείων και εκθεμάτων για την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Με την δημιουργία αυτού του νέου φορέα το έργο και η ιστορία της ΕΡΤ θα παραλείπεται... Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχουμε δημόσια ραδιοτηλεόραση σε όλη την Ευρώπη.

Η ΕΡΤ δεν είναι αθηναϊκή ραδιοτηλεόραση, η ΕΡΤ ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Δεν έχετε σκεφθεί καθόλου τις ακριτικές περιοχές οι οποίες εκπέμπουν μόνο το σήμα της ΕΡΤ και των γειτονικών χωρών. Πλέον, χωρίς την ΕΡΤ ήδη εδώ και μία εβδομάδα οι ακρίτες μας βλέπουν μόνο τα προγράμματα των Τούρκων, των Αλβανών, των Σκοπιανών και των Βουλγάρων. Επίσης, οι ομογενείς μας ενημερώνονταν μέχρι πρότινος από την δορυφορική ERT World αλλά πλέον δεν έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται για την πατρίδα μας.

Να ξέρετε πως ο ελληνικός λαός δεν θα το αφήσει έτσι. Ήδη από την Τρίτη το βράδυ υπάρχει τεράστια συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλα τα στούντιο της σε ολόκληρη την επικράτεια.

Είναι φανερό ότι θέλετε να καταργήσετε το δικαίωμα του δημοσιογράφου για υπεράσπιση της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Αυτή η πεποίθηση δημιουργήθηκε ιδιαίτερα την περασμένη Τρίτη όταν με χουντικό τρόπο στείλατε τα ΜΑΤ για διακοπή του σήματος της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση βέβαια, μπορεί να αναδιοργανώσει και να ανασυγκροτήσει την ΕΡΤ αλλά ποτέ δεν έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε: Να κλείσει τις κάμερες και τα μικρόφωνα και να αφήσει "παγωμένα στο μαύρο" τις οθόνες και τα ραδιόφωνα.

ΠαρΆ όλη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν βγήκε κάποιο απόλυτο και προφανές συμπέρασμα. Ας "βγείτε" εσείς ο ίδιος μέσα από τις κάμερες της ΕΡΤ και τις συχνότητες της για να βγάλετε επίσημα αυτή την απόφαση.

Να ξέρετε πως τα όρια του ελληνικού λαού έχουν εξαντληθεί καθώς θέλουμε το δικαίωμα για δημόσια αντικειμενική ενημέρωση, θέλουμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Αν δεν είστε ικανός για να λαμβάνετε τέτοιες αποφάσεις χωρίς κάποιο σχέδιο η καλύτερη λύση είναι να παραιτηθείτε!

ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

Με αγανάκτηση,

Αποστολόπουλος ¶γγελος»

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Με απείλησαν να πάρω το φταίξιμο»

Σήμερα

Αυτό είναι το γράμμα που έστειλε ο πιλότος στην μητέρα της Καρολάιν

Τα «μαζεύει» η κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σήμερα

Δεν εξετάζεται αύξηση φορολογικών συντελεστών

Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον

Σήμερα

Ο αγαπημένος Ντάμπλντορ από το Harry Potter

Κακοκαιρία Elias ‑ Λάρισα: Απελπιστικές εικόνες στην περιοχή από Πλατύκαμπο προς Χάλκη και Γλαύκη

Σήμερα

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του δήμου Κιλελέρ

Market Pass: Ποιοι θα δουν χρήματα αύριο

Σήμερα

Έρχεται η ώρα πληρωμής

Στέφανος Κασσελάκης: Πότε θα παρουσιαστεί στον στρατό

Σήμερα

Έτοιμος να βάλει τα χακί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Βόρεια Εύβοια: Αγωνία για τον αγνοούμενο χειριστή του ελικοπτέρου

Σήμερα

Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για την πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα

Κασσελάκης για Δόμνα Μιχαηλίδου: «Εμφανίστηκε απρόσκλητη και το έχει ξανακάνει… Ελπίζω να ντράπηκε»

Σήμερα

«Αλλά αφού ήρθε, ελπίζω να είδε τις συνθήκες και ...», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Pharmasept: Brand of The Year στα Best in Pharmacy Awards 2023!

Σήμερα

Τα προϊόντα της PHARMASEPT διατίθενται αποκλειστικά στα φαρμακεία και σε επιλεγμένες αλυσίδες καλλυντικών

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό – Δε βρέθηκε κάτι»

Σήμερα

Το ελικόπτερο εκτελούσε το δρομολόγιο από Μαντούδι στον Βόλο

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.