E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στην Εισαγγελία το υλικό για την παραποιημένη ελληνική σημαία σε γραφείο της ΧΑ

Έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλή

Στην Εισαγγελία το υλικό για την παραποιημένη ελληνική σημαία σε γραφείο της ΧΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 20/6/2013 | 00:00

Στα καινούργια γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, που βρίσκονται στη λεωφόρο Μεσογείων, υπάρχει κρεμασμένη στο μπαλκόνι του κτιρίου ελληνική σημαία, η οποία στο κέντρο έχει τον μαίανδρο – σύμβολο του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρει ότι «στις 17.05.2013, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων διαπιστώθηκε στο μπαλκόνι του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος "Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή", επί της Λ. Μεσογείων, αναρτημένη σε κοντάρι η πρώτη σημαία του Ελληνικού Κράτους, χρώματος μπλε με λευκό σταυρό, που στο μέσο αυτής απεικονίζετο το σύμβολο του ανωτέρω πολιτικού κόμματος, ήτοι μαίανδρος, πλαισιωμένος από δύο δάφνες μαύρου χρώματος».

Το υλικό υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για το τι προβλέπεται για την αποκατάσταση του Εθνικού Συμβόλου, δεδομένου ότι πρόκειται για επίσημα γραφεία ενός κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης απάντησε εγγράφως στον Γ. Ψαριανό, λέγοντας πως «όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών».

Ωστόσο, ο κ. Ρουπακιώτης υπενθυμίζει ότι με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 26 του Συντάγματος κατοχυρώνεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών και συνεπώς ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο απονομής της δικαιοσύνης.

«Οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση των πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και την τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κήρυγμα του μητροπολίτη Κοζάνης για τους νεκρούς στην Ελβετία: «Όταν δεν επιλέγεις τον δρόμο της αρετής»

Σήμερα

Στο Χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο μητροπολίτης κ. Παύλος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν επιτέθηκε κατά όσων έχουν κατοικίδια

Αλλάζει και τη διατροφική πυραμίδα ο Τραμπ: Στην κορυφή η πρωτεΐνη και τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά

Σήμερα

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και η κυβέρνηση Τραμπ προτείνουν αλλαγές στη διατροφή των Αμερικανών για τη μείωση των χρόνιων ασθενειών και την περαιτέρω μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται «πολική φωτοβολίδα»

Σήμερα

Διπλή χειμωνιάτικη εισβολή τα επόμενα 24ωρα, πότε θα δούμε χιόνια και στα βόρεια προάστια

Τραμπ στους NYT: «Η αμερικανική εποπτεία στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια»

Σήμερα

Σε μια εκτενή συνέντευξη στους New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «μόνο ο χρόνος θα δείξει» πόσο καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να «μείνουν» στη Βενεζουέλα

Λευκός Οίκος για Γροιλανδία: «Θα κάνουμε ότι κάναμε με την Βενεζουέλα»!

Σήμερα

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εισβολής στο δανικό έδαφος!

Σοκ στο κέντρο του Βόλου – Ανδρας κυκλοφορούσε γυμνός στους δρόμους

Σήμερα

Είχε φύγει από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.