E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΟΑΣΘ: Αποσύρθηκαν 50 λεωφορεία ‑ Δεν έχουν ούτε ανοιχτά παράθυρα ούτε κλιματισμό

Ο καύσωνας «χτύπησε» τον ΟΑΣΘ, ο οποίος απέσυρε όλα τα λεωφορεία από τη Λειψία

ΟΑΣΘ: Αποσύρθηκαν 50 λεωφορεία ‑ Δεν έχουν ούτε ανοιχτά παράθυρα ούτε κλιματισμό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/6/2021 | 11:18

Σημαντικό πλήγμα επέφερε στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ο καύσωνας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορούν στην πόλη τουλάχιστον 50 λιγότερα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Κύρια αιτία της απόσυρσής τους από τις λεωφορειακές γραμμές είναι η έλλειψη κλιματισμού, είτε λόγω βλάβης στα κλιματιστικά μηχανήματα των οχημάτων είτε επειδή κάποια από τα λεωφορεία, όπως αυτά τα οποία αγοράστηκαν από τη Λειψία, δεν διαθέτουν κλιματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σωματείου των εργαζομένων Μάκη Άγγο «σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους 247 λεωφορεία. Τις προηγούμενες ημέρες βγάζαμε περίπου 305 με 307 οχήματα. Άρα έχουμε τουλάχιστον πενήντα εκτός κυκλοφορίας. Τα περισσότερα απ’ αυτά παραμένουν στα αμαξοστάσια επειδή δεν λειτουργεί ή δεν διαθέτουν κλιματισμό».

Όπως αναφέρει οδηγός του ΟΑΣΘ «όταν η θερμοκρασία έξω είναι πάνω από 35 βαθμούς, μέσα στα λεωφορεία, εάν δεν υπάρχει κλιματισμός, το θερμόμετρο ξεπερνά τους 50 βαθμούς. Με τέτοιες θερμοκρασίες είναι αδύνατον να γίνουν δρομολόγια».

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλά οχήματα, κυρίως αυτά τα οποία ανήκουν στον ΟΑΣΘ (πλην των μισθωμένων) υπάρχουν βλάβες στα κλιματιστικά οι οποίες δεν αποκαταστάθηκαν εγκαίρως. «Πολλές απ’ αυτές χρειάζονταν μερικές δεκάδες ευρώ» αναφέρει αρμόδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα λεωφορεία από τη Λειψία δεν διαθέτουν ούτε κλιματισμό ούτε παράθυρα!
Εκτός κυκλοφορίας έχει τεθεί σχεδόν το σύνολο του στόλου των λεωφορείων τα οποία είχε αγοράσει πριν από περίπου έναν χρόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης από τον δήμο Λειψίας και τα είχε εκχωρήσει στη συνέχεια στον ΟΑΣΘ.

Το πρόβλημα με την έλλειψη κλιματισμού σε αυτά τα λεωφορεία (διαθέτουν κλιματισμό μόνο για τη θέση του οδηγού) είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή.

Τα λεωφορεία αυτά είναι ακατάλληλα για καλοκαίρι, πόσω μάλλον για περίοδο καύσωνα καθώς, εκτός από την απουσία κλιματισμού, δεν διαθέτουν ούτε ανοιγόμενα παράθυρα. Σημειώνεται, παράλληλα, ότι από τα 49 λεωφορεία της Λειψίας στους δρόμους δεν κυκλοφορούσαν ποτέ περισσότερα από είκοσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίθεση Σκόδρα στους εργαζομένους

«Είναι λογικό και αναμενόμενο στους 40 βαθμούς να δοκιμάζονται τα πάντα και η λειτουργία των οχημάτων και η υπομονή του κόσμου» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 αναφορικά με την ακινητοποίηση των λεωφορείων από τη Λειψία, λόγω έλλειψης κλιματισμού, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

«Υπάρχουν λεωφορεία που δεν έχουν κλιματιστικό, τα λεωφορεία από τη Λειψία, που μας παραχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Υπάρχει διαδικασία, η οποία ακολουθείται, για την τοποθέτηση κλιματιστικών, αλλά αυτό, όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται μέσα σε μία μέρα. Σε κάποια έχει ξεκινήσει η διαδικασία, σε κάποια όχι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο κ. Σκόδρας, πρόκειται για 25 περίπου λεωφορεία, τα οποία δεν κυκλοφορούν και ενδεχομένως να μην κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι, γιατί χρειάζεται χρόνος για να τοποθετηθούν τα κλιματιστικά, αλλά όπως είπε, «η δύναμη του ΟΑΣΘ δεν ήταν τα λεωφορεία της Λειψίας». 

Ερωτηθείς, αν υπάρχει πρόβλημα με τον κλιματισμό και σε άλλα λεωφορεία, ο κ. Σκόδρας απάντησε, ότι «υπάρχει ένας μικρός αριθμός, αλλά κυρίως είναι η διάθεση ορισμένων, που με το παραμικρό που δεν έχει κλιματισμό γυρνάνε τα λεωφορεία πίσω. Και λυπάμαι, που το λέω, αλλά δυστυχώς αυτή είναι και οδηγία του Σωματείου, που λέει αν δεν δουλεύει ο κλιματισμός, που δεν ισχύει αυτό το πράγμα, να το φέρνετε πίσω. Και έτσι έχουμε επιστροφές χωρίς λόγο».

«Είναι προφανές, ότι οι άεργοι συνδικαλιστές εξακολουθούν να θέλουν να κάνουν ό,τι θέλουν στη Θεσσαλονίκη και στον ΟΑΣΘ, αυτό όμως δεν θα γίνει. Αυτό που πρέπει να ξέρουν, είναι ότι η τηλεματική του λεωφορείου παρακολουθεί και το κλιματιστικό» τόνισε ο κ. Σκόδρας.

Ο κ. Σκόδρας αναφέρθηκε σε προχθεσινή ανακοίνωση του Σωματείου, όπου αναφέρεται πως, λεωφορεία που δεν έχουν κλιματισμό και ειδικά λόγω του επερχόμενου καύσωνα, θα γυρίζουν πίσω.

«Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, απ΄όπου γύρισα πριν από λίγο, οι τεχνίτες του ΟΑΣΘ είναι σε έξαλλη κατάσταση, με όλους αυτούς, που γυρνάνε πίσω τα λεωφορεία. Καλά θα κάνουν οι άεργοι συνδικαλιστές να καταλάβουν ότι η βασιλεία τους τελείωσε» ξεκαθάρισε ο κ. Σκόδρας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αργία Πρωτομαγιάς: Πότε μεταφέρεται, τι ισχύει φέτος

Σήμερα

Φέτος η Πρωτομαγιά πέφτει ημέρα Παρασκευή και δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους και μαθητές για μία ακόμα τριήμερη απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας

Γατάκι 6 εβδομάδων διασώθηκε από ένα δοχείο κόλλας ‑ «Το μόνο που θέλει είναι αγάπη»

Σήμερα

Χρειάστηκαν περίπου 7 ώρες για να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της κόλλας

Νέος κύκλος για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με επιδότηση έως 95%: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σήμερα

Αυξημένη επιδότηση δίνεται σε ευπαθείς ομάδες, νέους 25 – 35 ετών και κατοικίες σε ορεινές ή νησιωτικές περιοχές

Κοινωνικός τουρισμός 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις ‑ Οι δικαιούχοι

Σήμερα

Πέρυσι, 1 εκατομμύριο είχαν υποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα - Τι αλλάζει φέτος

Ολλανδία: 7 εκατομμύρια τουλίπες στο πιο διάσημο ανοιξιάτικο πάρκο της Ευρώπης

Σήμερα

«Ο Κήπος της Ευρώπης» στην Ολλανδία άνοιξε - Αναμένονται εκατομμύρια επισκέπτες

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Χτες

Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Λιοσίων: Παράσυρση ανήλικης με εγκατάλειψη – Σε σοβαρή κατάσταση το κορίτσι

Χτες

Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη στο ΚΑΤ μια ανήλικη

Αίσιο τέλος για τον 7χρονο Βαγγέλη στη Θεσσαλονίκη που τον άρπαξε ο πατέρας του

Χτες

Ο ανήλικος εντοπίστηκε από τις Αρχές και είναι καλά στην υγεία του

Πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους

Χτες

Σε ποιες περιοχές της χώρας «άγγιξε» τους 30°C ο υδράργυρος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.