E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εμβολιασμένοι: «Προτεραιότητα» στην ψυχαγωγία ‑ Ανακοινώσεις τη Δευτέρα

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο ελεύθερα το χειμώνα

Εμβολιασμένοι: «Προτεραιότητα» στην ψυχαγωγία ‑ Ανακοινώσεις τη Δευτέρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 26/6/2021 | 12:40

Η μόνη προστασία από τη μετάλλαξη «Δέλτα» είναι ο εμβολιασμός, επανέλαβε και χθες (25/6) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η επιστροφή του πρωθυπουργού χθες το βράδυ στην Αθήνα σηματοδοτεί και την επιστροφή της συζήτησης για επιπλέον κίνητρα σε εμβολιασμένους, ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά υπό τον φόβο και της μετάλλαξης «Δέλτα», που όπως λένε οι ειδικοί έως τα τέλη Αυγούστου θα έχει επικρατήσει στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο, δε, πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη «χτυπά» κυρίως νέους σε ηλικία και ανεμβολίαστους, η κυβέρνηση αναμένεται ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα –κατά πληροφορίες με διάγγελμα του ίδιου του πρωθυπουργού– να προβεί σε νέες ανακοινώσεις με θέμα «κίνητρα για εμβολιασμένους».

Υπενθυμίζεται πως τα κίνητρα ήδη ισχύουν, καθώς οι εργαζόμενοι που έχουν κάνει το εμβόλιο απαλλάσσονται από το self test, από την καραντίνα σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ και η μετακίνηση στα νησιά γίνεται ελεύθερα.

Τα παραπάνω κίνητρα αναμένεται να επεκταθούν και οι τελικές αποφάσεις πιθανότατα θα «κλειδώσουν» εντός του Σαββατοκύριακου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκονται τα εξής: Αύξηση της πληρότητας των τετραγωνικών για τις επιχειρήσεις που θα βάζουν εντός του κλειστού χώρου που διαθέτουν μόνο τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί. Το συγκεκριμένο μέτρο αυτομάτως αποκλείει από πολλούς χώρους τους μη εμβολιασμένους.

Ένα άλλο κίνητρο που μπορεί να ενεργοποιηθεί είναι η συμμετοχή σε μη εμβολιασμένους σε μαζικές δραστηριότητες (π.χ. οι συναυλίες) μόνο με την επίδειξη rapid test ή μοριακού, το οποίο βεβαίως θα επιβαρύνει την τσέπη τους. Στην κυβέρνηση υπάρχει ούτως ή άλλως η πεποίθηση πως τα self tests, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός έχει ανοίξει για όλες τις ηλικιακές ομάδες, πρέπει σταδιακά να αντικατασταθούν από τα rapid και τα μοριακά που είναι πιο αξιόπιστα. Το self test αποτέλεσε ένα πρώιμο εργαλείο για να ανοίξει με ασφάλεια η αγορά, όμως πλέον δεν βρισκόμαστε στην ίδια φάση.

Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται στους εργαζομένους που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο να είναι υποχρεωτική η διενέργεια μία ή δύο φορές την εβδομάδα rapid test.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, ακόμα ένα μέτρο που εξετάζεται και αφορά κυρίως τους νέους είναι κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ η διενέργεια κάποιου είδους λοταρίας ή «δώρου» που θα αφορά τους νέους. Ακόμα ένα κίνητρο που θεωρείται πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί είναι η προτεραιότητα για είσοδο στα γήπεδα σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο. Αρχής γενομένης από τα εισιτήρια διαρκείας.

Η γενική φιλοσοφία πάντως είναι πως ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμένοι θα έχουν πολύ ευκολότερη ζωή από τους μη εμβολιασμένους, οι οποίοι δεν θα αποκλείονται από δραστηριότητες, αλλά θα τις κάνουν με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία. Οι επιπτώσεις μελλοντικά μπορεί να είναι και μαζικές, καθώς όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ερωτηθείς εάν υπάρχει το ενδεχόμενο «κλεισίματος», είπε πως είναι πιθανόν να δούμε τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή κάλυψη. «Είναι λάθος να έχει κανείς τη δυνατότητα και να μην εμβολιάζεται», ανέφερε.

Καμπάνια για νέους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση προσανατολίζονται άμεσα για την έναρξη μιας καμπάνιας στο πλαίσιο της πειθούς που θα αφορά νέους και θα ξεδιπλωθεί κυρίως στα social media. Η καμπάνια θα ενημερώνει για τον εμβολιασμό και θα καλεί τους 18-35 να πάνε να κάνουν το εμβόλιο, καθώς όπως έχει αποδειχτεί, η μετάλλαξη «Δ» είναι 60% πιο μεταδοτική και αφορά περισσότερο τις νέες ηλικίες.

Έρχονται ανακοινώσεις τη Δευτέρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας πρωί του Σαββάτου (26/6) στο MEGA είπε πως όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το χειμώνα θα μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα σε κλειστούς χώρους.

«Επικρίνομαι όταν λέω κάτι πρώτος και τελικά εφαρμόζεται. Δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων. Υπάρχει ζήτημα λογικής. Όταν αποφασίζεις να μην εμβολιάζεσαι κινδυνεύεις περισσότερο. Εφόσον εσύ έχεις αποφασίσει να μην εμβολιάζεσαι οφείλουμε να έχουμε μέτρα που θα σε προστατεύουν από την επιλογή σου. Δεν είναι ζήτημα προνομίων.

Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στον κλειστό χώρο θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν ο ρυθμός διατηρηθεί όλο το καλοκαίρι θα πάμε καλά. Αν τα 4.300.000 γίνουν 7 εκατομμύρια θα έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Δεν ξέρουμε όμως αν αυτός ο ρυθμός θα κρατηθεί. Το κίνημα του αντιεμβολιασμού δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο», πρόσθεσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο σοκ στις ΗΠΑ: ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά τη φυλάκιση του δημάρχου και του κυβερνήτη του Σικάγο

Σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τους δύο Δημοκρατικούς την Τετάρτη ότι δεν προστάτευσαν τα μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης

Πάνος Ρούτσι: «Έχουμε ορίσει επιστήμονες από το εξωτερικό για την εκταφή, δεν εμπιστευόμαστε τίποτα στην Ελλάδα»

Σήμερα

«Δεν φανταζόμουν ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει συνείδηση και ανθρωπιά στο να μάθω από τι πέθανε το παιδί μου, δηλαδή το αυτονόητο» τονίζει ο Πάνος Ρούτσι

Έγγραφα 800 σελίδων αποκαλύπτουν πως η Ρωσία ενισχύει στρατιωτικά την Κίνα για πιθανή εισβολή στην Ταϊβάν

Σήμερα

Τα έγγραφα παρουσίασε ένα ανεξάρτητο βρετανικό think tank, επαληθεύοντας τη γνησιότητά τους - Από το 2023 η συμφωνία Μόσχας και Πεκίνου για την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων

Αναβλήθηκε η εκταφή της σορού του γιου του Πάνου Ρούτσι

Σήμερα

Θα οριστεί νέα ημερομηνία τις επόμενες μέρες

Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης για το τροχαίο στη Φιλοθέη

Σήμερα

Ο ηθοποιός άσκησε έφεση κατά της απόφασης ενώ δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα του δικηγόρου για ελαφρυντικά, όπως ο πρότερος έντιμος βίος

Πίνακες του Μπομπ Ρος θα πωληθούν σε δημοπρασία για τη χρηματοδότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στις ΗΠΑ

Σήμερα

«Η δημοπρασία εξασφαλίζει ότι η κληρονομιά του συνεχίζει να στηρίζει το ίδιο το μέσο που μετέδιδε τη χαρά και τη δημιουργικότητα επί δεκαετίες»

Voucher 750 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Σήμερα

Το πρόγραμμα αφορά 170.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

ΗΠΑ: Στο Σικάγο εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς

Σήμερα

Εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς από το Τέξας έφτασαν σε ένα κέντρο εκπαίδευσης του στρατού έξω από το Σικάγο

Τέλος οι σκαλωσιές από το δυτικό τμήμα του Παρθενώνα ‑ Το ίντερνετ σε παραλήρημα

Σήμερα

Οι εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν με τη χρήση μικρότερων και πιο ευέλικτων κατασκευών

Έπεσε εκπαιδευτικό αεροπλάνο στο Τατόι

Σήμερα

Συναγερμός έχει σημάνει

Μαδρίτη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου ‑ Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί

Σήμερα

Μαδρίτη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου - Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.