E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΤΡΟΜΟΣ για Ρίχτερ πάνω από την Πόλη: Ο κίνδυνος για την Ελλάδα

Ανήσυχοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες

ΤΡΟΜΟΣ για Ρίχτερ πάνω από την Πόλη: Ο κίνδυνος για την Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/6/2013 | 00:00

Ανήσυχοι είναι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες εξαιτίας της παρατεταμένης σιωπής του φονικού ρήγματος της Ανατολίας και προειδοποιούν για σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο ενεργό τμήμα της Ευρώπης βρίσκεται στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης και έχει προκαλέσει τις πιο καταστροφικές δονήσεις του 20ού αιώνα, αλλά και τη φονική δόνηση του 1999 κοντά στο Ιζμίτ και το Ντιζτσέ, η οποία κόστισε τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους.

Τα στοιχεία της μελέτης που παρουσίασε ο καθηγητής Μάρκο Μπόνχοφ του Γερμανικού Κέντρου για τις Γεωεπιστήμες του Πότσνταμ και η ομάδα του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το άμεσο μέλλον, καθώς ένα τμήμα του ρήγματος, το οποίο εισέρχεται βαθιά και στον ελλαδικό χώρο, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσει.

Ο κίνδυνος για την Ελλάδα και πού θα χτυπήσει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καθηγητής Γεωλογίας και αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε πως «και η μελέτη του Γερμανού επιστήμονα, αλλά και οι παλαιότερες επιβεβαιώνουν ουσιαστικά ότι συσσωρεύεται μεγάλο ποσό σεισμικής ενέργειας» και προσέθεσε: «Ο σεισμός για την Κωνσταντινούπολη θα είναι καταστροφικός. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον ελλαδικό χώρο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν και πόσο θα ενεργοποιήσει δικά μας ρήγματα».

Σε ό,τι αφορά τον ελλαδικό χώρο, ο ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, δήλωσε: «Ένας σεισμός 7 Ρίχτερ θα ενεργοποιήσει γειτονικά ρήγματα σε Αιγαίο και Σαμοθράκη. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το ρήγμα της Ανατολίας, καθώς εισέρχεται στον χώρο του Αιγαίου διακλαδίζεται σε διαφορετικά ρήγματα, εκ των οποίων το ένα περνά στο θαλάσσιο χώρο των Σποράδων, μεταξύ Σκύρου και Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, μεταξύ Σποράδων και Χαλκιδικής».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.