E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μήνυση κατά Στουρνάρα‑Κεδίκογλου από 27 δικηγόρους

Ζητούν άσκηση ποινικής δίωξης για μη εφαρμογή της διαταγής του ΣτΕ και παράβαση καθήκοντος

Μήνυση κατά Στουρνάρα‑Κεδίκογλου από 27 δικηγόρους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/6/2013 | 00:00

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Σίμου Κεδίκογλου, υπέβαλαν 27 δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να εφαρμόσουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλονται οι κ.κ. Στουρνάρας και Κεδίκογλου, ότι «με δόλο παραλείπουν τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης», ενώ επισημαίνεται ότι  η μη συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ έχει ως αποτέλεσμα οι Έλληνες να στερούνται τη συμβολή της ΕΡΤ στην ενημέρωση, τη μόρφωση, την ψυχαγωγία «με συνέπειες τον τραυματισμό της δημοκρατίας μας».

Ζητούν γι' αυτούς τους λόγους να ασκηθεί ποινική δίωξη στους υπεύθυνους υπουργούς για μη εφαρμογή της διαταγής και παράβαση καθήκοντος.

Το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με την με αρ.ΟΙΚ.02/11-6-2013 απόφαση του Υπουργού στον πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών διακόπηκε η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. με αποτέλεσμα να διακοπεί η μετάδοση σήματος – προγραμμάτων της δημόσιας τηλεόρασης κι επομένως να διακοπεί η συμβολή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΜΟΡΦΩΣΗ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ του ελληνικού λαού και της ομογένειας από την 22η ώρα της 11ης Ιουνίου 2013 κατά παράβαση του άρθρου 5Α του Συντάγματος που ορίζει ότι υποχρεούται στην παροχή ενημέρωσης των πολιτών.

Κατόπιν αίτησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) και του Προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την αναστολή της άνω ΚΥΑ εκδόθηκε η από 17-6-2013 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ του Προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Μενουδάκου με την οποία διατάχθηκε: 1) Η αναστολή εκτέλεσής της ως προς το μέρος που προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδυκτιακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές και 2) Η λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για την συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδυκτιακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Κατά το Νόμο περί Προσωρινών Διαταγών η εκτέλεσή τους είναι άμεση, δηλαδή η προσωρινή διαταγή ισχύει από την έκδοσή της και τη γνώση των υποχρέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άνω προσωρινή διαταγή λόγω της σημασίας της έγινε γνωστή την 22α ώρα της 17ης-6-2013 στο πανελλήνιο και τους αναφερόμενους.

Σήμερα, 21-6-2013 και παρά την παρέλευση τεσσάρων ημερών από την γνώση τους δεν συνεμορφώθηκαν με την Προσωρινή Διαταγή και οι Ελληνες απανταχού στερούμεθα της συμβολής της ΕΡΤ στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία με συνέπειες τον τραυματισμό της δημοκρατίας μας. Η συμπεριφορά αυτή των αναφερόμενων υπουργών που κατέστησαν με την άνω προσωρινή διαταγή υπεύθυνοι για τη λειτουργεία της δημόσιας τηλεόρασης συνιστά τα αδικήματα της μη εφαρμογής προσωρινής διαταγής (άρθρο 232 Α του Π.Κ. παρ.1) και παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.).

Ε π ε ι δ ή από τη μη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προσβάλλεται η προσωπικότητα όλων των Ελλήνων και ημών, αφού υποτιμούν την υπόστασή μας ως πολιτών, της δημοκρατίας μας και με παρανομία μας στερούν το αγαθό της ενημέρωσης, μόρφωσης και ψυχαγωγίας που από το Σύνταγμα (άρθρο 5Α του Συντάγματος) και τους Νόμους οφείλουν να μας παρέχουν κι επομένως υφιστάμεθα ηθική βλάβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ε π ε ι δ ή με πρόθεση – δόλο παραλείπουν την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ να κινήσετε την διαδικασία της ποινικής δίωξης των άνω παρανομούντων Υπουργών για τα άνω αδικήματα της μη εφαρμογής – εκτέλεσης της άνω προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας και της παράβασης καθήκοντος».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόρτο Γερμενό: Μετά τη φωτιά έχει αυξηθεί ως και 14 βαθμούς η θερμοκρασία του εδάφους

Σήμερα

Τεράστιες είναι οι συνέπειες από την φωτιά που ξέσπασε στις αρχές Αυγούστου στο Πόρτο Γερμενό και έκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης

«Ματωμένο Φεγγάρι»: Η Σελήνη βάφεται κόκκινη στις 28 Αυγούστου – Γιατί συμβαίνει το φαινόμενο

Σήμερα

Στην αρχαιότητα, τέτοια φαινόμενα θεωρούνταν δυσοίωνα και συνδέονταν με επικείμενες καταστροφές, πολέμους ή άλλες μεγάλες ανατροπές

Εύβοια: Καβγάς σε καφενείο κατέληξε σε εκδικητικό εμπρησμό

Σήμερα

Ο συλληφθείς κρατείται και αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα την ερχόμενη Πέμπτη

Βρέθηκαν κυλίδες αίματος στο ιστιοφόρο του Ισπανού επιχειρηματία ‑ Τα κενά στη μαρτυρία της συζύγου

Σήμερα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Ισπανό ενώ οι Αρχές εντοπίζουν διαρκώς κενά στα όσα ισχυρίζεται η σύζυγός του που ήταν μαζί του

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»

Σήμερα

Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε χωριό στη Γαλλία: Δύο αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ζημιές σε περίπου 100 σπίτια από το φαινόμενο, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά στην περιοχή έμειναν χωρίς ρεύμα

Σκληρό βίντεο: Η στιγμή που ο πιο επικίνδυνος εγκληματίας του Ισραήλ δολοφονείται εν ψυχρώ

Σήμερα

Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκα στους δρόμους και επιστράτευσαν ελικόπτερο προκειμένου να εντοπίσουν τον ένοπλο

Χρήστος Μαρκίδης: Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο ζωγράφος και ποιητής

Σήμερα

Η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες

Αντιδράσεις στην Ιθάκη για πρόταση αντιπεριφερειάρχη να ονομαστούν τα Ιόνια, «Νησιά του Οδυσσέα»

Σήμερα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιθάκη η ιδέα να προωθηθούν τουριστικά τα Ιόνια Νησιά με το όνομα «Νησιά του Οδυσσέα».

Εξαφάνιση επιχειρηματία στο Ιόνιο: Η κατάθεση της συζύγου δεν πείθει ‑ Το τρίημερο «κενό»

Σήμερα

Νέα ερωτήματα γεννώνται γύρω από την εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από το υποτιθέμενο ατύχημα στο Ιόνιο πέλαγος.

Θεσσαλονίκη: Ζωή σε τέσσερις ασθενείς θα «δώσει» 18χρονος ‑ Νέα δωρεά οργάνων

Σήμερα

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται μια ακόμη ανεκτίμητη πράξη προσφοράς και ανθρωπιάς, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.