E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι αλλάζει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Τι προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής

Τι αλλάζει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/7/2021 | 13:20

Στον σχεδιασμό, προκειμένου να πειστούν οι χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, προαναγγέλλοντας πως σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν κάποιες διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Από τις έξι», ο υπουργός δήλωσε ότι «στην κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε την πειθώ και να δίνουμε κίνητρα. Εγώ αυτήν τη σχολή υπηρετώ και θεωρώ ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο με λογικά επιχειρήματα και ορθό λόγο να πείθεις κάποιον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι στην Αθήνα σχεδόν τα 2/3 όσων χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διαθέτουν κάρτες απεριόριστων διαδρομών. «Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο -και αν θέλετε και ένα δίχτυ ασφαλείας - στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιασθούν», τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι που συζητά το υπουργείο με τον ΟΑΣΑ, εκτιμώντας ότι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι σε αυτήν τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμό για τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς άλλωστε στα λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό, οι οδηγοί φορούν μάσκα και οι επιβάτες δεν επιβιβάζονται από τη μπροστινή πόρτα, ενώ στο μετρό οι οδηγοί βρίσκονται σε ειδικό ξεχωριστό χώρο.

Υπενθύμισε τα βήματα που έχουν γίνει για την ανάταξη, ανανέωση και ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επισημαίνοντας ότι πριν από δύο χρόνια στους δρόμους της Αθήνας υπήρχαν μόνο 850 λεωφορεία και τώρα κυκλοφορούν 1.300. Αναφέρθηκε στη συνεργασία με το ΚΤΕΛ και στη διαδικασία του leasing, αλλά και στις περισσότερες από 600 προσλήψεις που έγιναν, μετά από 10 χρόνια, καθώς και στον μεγάλο διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων, μεταξύ των οποίων και ηλεκτροκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καραμανλής μίλησε και για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, που θα αποσυμφορήσουν τους δρόμους της πρωτεύουσας, όπως η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, η οποία θα γίνει ως δημόσιο έργο, που σημαίνει ότι δεν θα έχει διόδια και θα δημοπρατηθεί πολύ σύντομα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι εδώ και δύο χρόνια στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γίνεται μία συστηματική δουλειά προκειμένου να «ξεκολλήσουν» έργα, που ήταν μπλοκαρισμένα, όπως η γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, ο Ε65 και η Πατρών-Πύργου.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η Πατρών-Πύργου είχε «πέσει θύμα» της προσπάθειας δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel» και πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε στην Κομισιόν το έργο να επανέλθει στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού ώστε μέσα σε τρία χρόνια να έχει ολοκληρωθεί. Τέλος, σημείωσε ότι στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023 και πως η κυβέρνηση αναμένει την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρίνιο: Ανδρας εισέβαλλε στο γραφείο του δημάρχου, τον απείλησε και δάγκωσε υπάλληλο

Σήμερα

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον άνδρα που εκτός από φραστικά του επιτέθηκε με μια ομπρέλα

Απίστευτο περιστατικό : Ανδρας μαχαίρωσε εργαζόμενο των KFC, επειδή νευρίασε για τη σάλτσα που έβαλαν στην παραγγελία του

Σήμερα

Σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, φαίνεται ο 32χρονος να μαχαιρώνει πολλές φορές τον υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια ο θείος του επιχειρεί να τον πνίξει

Πάτρα: Καρέ‑καρέ το βίντεο με το φονικό σε κέντρο διασκέδασης ‑ Τα θανάσιμα χτυπήματα στον 30χρονο

Σήμερα

Στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται, ο 30χρονος μετά το σοβαρό επεισόδιο εντός τους μαγαζιού, να φεύγει όρθιος, βαδίζοντας με κατεύθυνση την έξοδο, εκεί ωστόσο «συναντά» τον 26χρονο, ο οποίος αρχίζει να τον γρονθοκοπεί

Επίδομα παιδιού Α21: Λήγει η προθεσμία για την αίτηση των έξι δόσεων του 2025

Σήμερα

Τα ποσά και οι προϋποθέσεις για την χορήγησή τους

Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Σήμερα

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών

Ο Tekashi 6ix9ine στη φυλακή όπου κρατείται ο Μαδούρο – Εκεί είναι και ο Μαντζιόνε

Σήμερα

Στο παρελθόν, έχουν περάσει από εκεί κι άλλοι γνωστοί κρατούμενοι, όπως οι R. Kelly, Sean «Diddy» Combs και η Γκισλέιν Μάξγουελ

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται «πολική φωτοβολίδα»

Σήμερα

Διπλή χειμωνιάτικη εισβολή τα επόμενα 24ωρα, πότε θα δούμε χιόνια και στα βόρεια προάστια

Τραμπ στους NYT: «Η αμερικανική εποπτεία στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια»

Σήμερα

Σε μια εκτενή συνέντευξη στους New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «μόνο ο χρόνος θα δείξει» πόσο καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να «μείνουν» στη Βενεζουέλα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.