ADVERTISEMENT

Το μπαρ που βρίσκεται ταυτόχρονα σε δυο χώρες

Σαν να ταξιδέψατε δυο φορές

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
1' χρόνος ανάγνωσης
Το μπαρ που βρίσκεται ταυτόχρονα σε δυο χώρες
ADVERTISEMENT

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Αν πάτε για ποτό στην Kalin Tavern πρέπει να πείτε σίγουρα πως πήγατε διακοπές σε δυο χώρες.

ADVERTISEMENT

Αν κάτσετε από την μια πλευρά του μπιλιάρδου θα βρίσκεστε στην Κροατία και από την άλλη στη Σλοβενία.

Η Kalin Tavern όπως καταλάβατε βρίσκεται στα σύνορα Σλοβενίας – Κροατίας, στέκει δηλαδή ακριβώς στη συνοριακή γραμμή. Και τι έχει η κάθε χώρα;

Το τραπέζι μπιλιάρδου και οι τουαλέτες στην Κροατία, το μπαρ στη Σλοβενία. Το πιο τρελό είναι πως και ο ιδιοκτήτης είναι μισός μισός, ο Sasha Kalin, είναι ο μισός Σλοβένος και μισός Κροάτης. 

ADVERTISEMENT

Το μαγαζί πήρε τη διπλή «υπηκοότητα» το 1991, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας που χωρίστηκε σε έξι ανεξάρτητα κράτη. Αν πάντως κάποιος θέλει να πάει στην άλλη χώρα βγαίνοντας υπάρχει συνοριακός σταθμός οπότε πρέπει να δείξετε διαβατήριο! Εννοείται πως υπάρχουν φρουροί και στρατιώτες. 

Όσο για τη φορολογία, ο ιδιοκτήτης πληρώνει φόρους μόνο στη σλοβένικη κυβέρνηση αφού ανήκει στη Σλοβενία- πάντως έχει δυο τηλεφωνικούς αριθμούς, έναν για κάθε χώρα.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Σε βάθος ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και longreads. Ιστορίες με οπτική και τους ανθρώπους πίσω από τα γεγονότα, στο e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο