E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τομ Ντέιλι: Απίστευτα υπερήφανος που μπορώ να πω ότι είμαι γκέι και χρυσός Ολυμπιονίκης

Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ακούγοντας τον εθνικό ύμνο της Βρετανίας

Τομ Ντέιλι: Απίστευτα υπερήφανος που μπορώ να πω ότι είμαι γκέι και χρυσός Ολυμπιονίκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/7/2021 | 16:10

Ο Τομ Ντέιλι δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ακούγοντας τον εθνικό ύμνο της Βρετανίας, στο Τόκιο. Μόλις είχε καταφέρει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς αγώνες.

«Νιώθω απίστευτα υπερήφανος που μπορώ να πω ότι είμαι ένας γκέι άνδρας και επίσης χρυσός Ολυμπιονίκης. Όταν ήμουν μικρότερος δεν πίστευα ότι θα πετύχαινα οτιδήποτε, εξαιτίας του ποιος είμαι. Το να είμαι Ολυμπιονίκης τώρα απλά δείχνει ότι μπορείτε να πετύχετε τα πάντα», είπε o 27χρονος, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη μεγάλη επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες και έπειτα από τα χάλκινα μετάλλια που κέρδισε στο Λονδίνο το 2012 και στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ο Τομ Ντέιλι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Μαζί με τον Μάτι Λι κατέκτησαν το χρυσό στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 10 μέτρων, νικώντας τους Κινέζους Κάο Γιουάν και Τσεν Αϊσέν.

Ο Ντέιλι- που έχει παντρευτεί τον παραγωγό Ντάστιν Λανς Μπλακ, με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Ρόμπι- επεσήμανε ότι σε αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες υπάρχουν περισσότεροι αθλητές από ποτέ που έχουν κάνει coming out. Παράλληλα, μίλησε για το πόσο διαφορετικός ένιωθε όταν ήταν μικρότερος και πώς αυτό τον επηρέασε.

«Έκανα coming out το 2013 και όταν ήμουν μικρότερος ένιωθα πάντα ότι ήμουν εκείνος που ήταν μόνος και διαφορετικός και δεν ταίριαζε. Υπήρχε κάτι με εμένα που ποτέ δεν θα ήταν όσο καλός όσο ήθελε η κοινωνία να είμαι. Ελπίζω ότι οποιοσδήποτε νέος ΛΟΑΤΚΙ εκεί έξω θα μπορέσει να δει ότι ανεξάρτητα του πόσο μόνος νιώθεις τώρα, δεν είσαι μόνος. Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε», δήλωσε ο Βρετανός πρωταθλητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μήνυμά του είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς μιλούσε ανάμεσα σε Κινέζους και Ρώσους αθλητές, που κατέκτησαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο. Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν είναι νόμιμος σε καμία από αυτές τις δύο χώρες.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον γιο του, ο Ντέιλι δήλωσε πως πρόκειται για το «πιο εκπληκτικό ταξίδι», που του άλλαξε τη ζωή. «Ανυπομονώ να πάω να τους δω, τον σύζυγο και τον γιο μου, να τους πάρω μια μεγάλη αγκαλιά και να μπορέσω να γιορτάσω αυτό το υπέροχο ταξίδι», συμπλήρωσε.

Αν και πέτυχε τον στόχο που κυνηγούσε τόσα χρόνια, η συνταξιοδότηση δεν είναι στο μυαλό του. «Θες να κερδίσεις ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά ποτέ δεν σκέφτεσαι ότι θα το κάνεις. Θα συνεχίσω, αλλά σίγουρα θα κάνω ένα διάλειμμα. Υπάρχουν κάποια ποτά με το όνομά μου για να το γιορτάσουμε με τον σύζυγό μου και την οικογένειά μου», δήλωσε σχετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ντέιλι ρωτήθηκε και για τον πατέρα του, ο οποίος πέθανε όταν εκείνος ήταν 17 ετών. «Όταν πέθανε, το 2011, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εμένα, γιατί δεν με είδε ποτέ να κερδίζω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, να παντρεύομαι, να αποκτώ παιδί. Δεν με έμαθε να οδηγώ, δεν ήπιαμε μία μπύρα σε παμπ», δήλωσε ο 27χρονος.

Έπειτα από την εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 ήταν εξαιρετικά απογοητευμένος, παραδέχθηκε. «Ο σύζυγός μου είπε ότι η ιστορία μου δεν τελειώνει εκεί και ότι το παιδί μας προοριζόταν να με δει να γίνομαι χρυσός Ολυμπιονίκης», συμπλήρωσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.