E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα: Μάχη υπό αντίξοες συνθήκες ‑ Δύσκολο να ελεγχθεί

Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα

Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα: Μάχη υπό αντίξοες συνθήκες ‑ Δύσκολο να ελεγχθεί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 31/7/2021 | 20:37

Τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Αχαΐα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτες δηλώσεις του το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στη μάχη παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πυρκαγιάς, σημείωσε ο κ.Χρυσοχοίδης: «Εξελίχθηκε ανάμεσα σε δασική βλάστηση, γεωργικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, εντός του αστικού ιστού. Έλαβε πολύ γρήγορα επικίνδυνες διαστάσεις, μπήκε μέσα σε οικισμούς, γι' αυτό πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των κατοίκων από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις και μέσω του 112 έλαβαν μήνυμα προκειμένου να εκκενώσουν τις περιοχές Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι. Στη συνέχεια έλαβαν δεύτερο μήνυμα προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό Λόγγο, ανατολικότερα των προηγούμενων οικισμών με σκοπό να εκκενωθούν οι οικισμοί και να είναι οι πολίτες ασφαλείς.

Με εντολή του αρχηγού του Π.Σ, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη και πυροσβεστικό πλοιάριο που παραλαμβάνει και περισυλλέγει λουόμενους ή κατοίκους των παράλιων περιοχών. Το ίδιο συνέβη και με το Λιμενικό Σώμα και τις διασωστικές λέμβους του, καθώς επίσης και ιδιώτες οι οποίοι εκκένωσαν όλες τις περιοχές που κινδύνευαν πολίτες. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ είναι επίσης παρόν προκειμένου να βοηθήσει τους κατοίκους να γίνει σωστά η εκκένωση των οικισμών και να μην κινδυνεύσει κανείς».

Ο υπουργός ανέφερε στη συνέχεια ότι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τον καύσωνα επισήμανε: «Όλες οι Υπηρεσίες της χώρας είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του καύσωνα, για την προστασία των ευπαθών ομάδων για την προστασία των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την άρτια λειτουργία των κρίσιμων υποδομών και των κρίσιμων λειτουργιών της χώρας. Όλα αυτά σήμερα, την πρώτη μέρα της δοκιμασίας που περνάμε, λειτούργησαν εξαιρετικά, χωρίς πολλά προβλήματα, και δηλώνω με ικανοποίηση ότι το κράτος, η αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς που έχουν αναλάβει έναν ρόλο στην αντιμετώπιση και διαχείριση αυτής της κρίσης λειτουργούν στο πλαίσιο του σχεδίου το οποίο εξελίσσεται και θα εξελίσσεται τις επόμενες μέρες.

Οι αντίξοες συνθήκες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες όπως μας ενημερώνουν οι ειδικοί και οι μετεωρολόγοι. Καλούμε τους πολίτες να απέχουν από κάθε δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον ή στον αστικό ιστό που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και να διαδώσει πυρκαγιά με τεράστιους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον. Εμείς είμαστε όλοι εδώ, σε επαγρύπνηση, σε κινητοποίηση σε επιφυλακή και είμαστε όλοι εδώ και θα παραμείνουμε και τα επόμενα 24ωρα που θα εκδηλώνεται το φαινόμενο αυτό, εδώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά που βρίσκεται στον τόπο της πυρκαγιάς και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλέξης Γεωργούλης: Θα είναι ξανά υποψήφιος Ευρωβουλευτής ‑ Με ποιο κόμμα

Σήμερα

Ο Αλέξης Γεωργούλης εκλεγμένο ευρωβουλευτής, θα διεκδικήσει μία νέα θητεία στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Κασσελάκης: Να αλλάξει όνομα η «Καλλιόπη» στο στρατό, να λέγεται «Κούλης»

Σήμερα

Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που θέλει να αποκαλείται η «διάσημη Καλλιόπη» στο στρατό.

Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή στα σχολεία

Σήμερα

Τι αλλάζει με τις απουσίες των μαθητών

Αϊτή: Χάος στη χώρα που θυμίζει πλέον «Mad Max»

Σήμερα

Εικόνες αποκάλυψης στους δρόμους

Εργασιακό bullying σε 60χρονη: Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί ‑ Ο λόγος

Σήμερα

Η υπόθεση του εργασιακού bullying βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Βίντεο με την φρεγάτα «Ύδρα» να περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ της Ερυθράς Θάλασσας

Χτες

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρέχει προστασία σε εμπορικά πλοία

Πένθος στο Λασίθι – Απαρηγόρητη η οικογένεια του 33χρονου Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα που έσκασε πάνω του

Χτες

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο νέο

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.