E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ActionAid σταματά τη δράση της στην Αφρική

Οι κάτοικοι της Αντάμα δε χρειάζονται πλέον τη στήριξη της ActionAid κι έτσι μετά από χρόνια παρουσίας αποχώρησε από την περιοχή με γιορτές και χαρές.

Η ActionAid σταματά τη δράση της στην Αφρική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 2/8/2021 | 14:20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια Παρασκευή απόγευμα, κάπου στην Αντάμα -στο κέντρο της Αιθιοπίας- το κλείσιμο μιας κοινότητας της ActionAid είναι γεγονός. Ένα γεγονός που οι ντόπιοι υποδέχονται με χαμόγελο και δάκρυα χαράς. Μετά από χρόνια διαρκούς και επίπονης προσπάθειας, η κοινότητα είχε αποκτήσει τους μηχανισμούς και το δυναμικό για να φροντίσει για την ευημερία των κατοίκων, ακόμα και των πιο ευάλωτων. Πιο απλά, η κατάσταση έχει βελτιωθεί τόσο, που η παρουσία της ActionAid είναι πια περιττή.

Είναι η σκηνή αυτή αληθινή; Κι όμως, είναι. Οι κάτοικοι της Αντάμα δε χρειάζονται πλέον τη στήριξη της ActionAid κι έτσι μετά από χρόνια παρουσίας αποχώρησε από την περιοχή με γιορτές και χαρές. Όμως, η παρουσία της οργάνωσης στην Αιθιοπία συνεχίζεται. Γιατί τόσο στην Αιθιοπία, όσο και σε πολλές άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, χιλιάδες κοινότητες παλεύουν καθημερινά για το αυτονόητο: πρόσβαση σε καθαρό νερό, εκπαίδευση, κοινωνική δικαιοσύνη, και πολλά ακόμα δικαιώματα που συνθέτουν τη βάση της κοινοτικής ανθεκτικότητας.

Η έννοια της ανθεκτικότητας -δανεισμένη από τις φυσικές επιστήμες- σχετίζεται με τη δυνατότητα ενός ατόμου ή μιας ομάδας να αντεπεξέρχεται με επιτυχία σε ένα σύνολο μόνιμων ή έκτακτων δυσχερειών -και όχι απλά να τις ξεπερνά, αλλά να βελτιώνει και το επίπεδο ζωής μετά από αυτές. Το πόσο ευάλωτο είναι ο καθένας ή η καθεμιά σε μια τέτοια συγκυρία, σχετίζεται φυσικά με την πρότερη συνολική κατάστασή του και το επίπεδο διαβίωσης. Για μια κοινότητα, πιο συγκεκριμένα, αυτό αντανακλάται σε κάθε παράμετρο της ζωής σε αυτή: τη διατροφή των παιδιών, τη θέση της γυναίκας, τη συμπεριφορά απέναντι σε ευάλωτες ομάδες, το δικαίωμα στην εργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, υπάρχουν κοινότητες που βρίσκονται στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου και κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική που έχουν εξαιρετικά χαμηλό βιοτικό επίπεδο. Οι άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο τη μέρα, δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ούτε σε υπηρεσίες υγείας, με λίγα λόγια ζουν για την επιβίωση και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε δυσχέρεια ή κρίση. Γι’ αυτό και η ActionAid συνεχίζει τη δουλειά της και λειτουργεί στον πυρήνα των προβλημάτων, αντιμετωπίζοντάς τα με εργαλεία τη γνώση, τη διάθεση των ανθρώπων της και τη στήριξη των φίλων της. Καθημερινή απόδειξη, η δράση της σε 5.000 κοινότητες σε 45 χώρες στις τέσσερις γωνιές της υφηλίου. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί η υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και η ενίσχυση της κοινοτικής ανθεκτικότητας και της ευημερίας. Μόνο έτσι, σενάρια όπως αυτό της εισαγωγής μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και να μη μένουν στα χαρτιά.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της ActionAid για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όπου υπάρχει ανάγκη εδώ. Πραγματική δράση, για πραγματική αλλαγή!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

Πριν 9 ώρες

Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Πριν 9 ώρες

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Πριν 9 ώρες

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

«Απόβαση» εφορίας σε τουριστικές περιοχές με AI, tablet και drones ‑ «Θερινό σαφάρι» 50.000 ελέγχων

Πριν 9 ώρες

Στο «ραντάρ» εμπορικά καταστήματα, εστίαση, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, παρκινγκ και τουριστικά καταλύματα.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Πριν 9 ώρες

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Πριν 9 ώρες

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Εμφανίστηκε άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ – Το συγκινητικό βίντεο με AI που δείχνει πώς θα ήταν σήμερα

Χτες

Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ δημοσίευσε βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα, 35 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Κόκκινος συναγερμός και παγκόσμιος τρόμος: Η Ρωσική Βουλή απειλεί να ισοπεδώσει το Κίεβο με όπλα μαζικής καταστροφής

Χτες

Ο Πρόεδρος της Δούμας προειδοποιεί με ακραία στρατιωτικά αντίποινα σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση άμαχοι πολίτες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.