E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φωτιά στην Εύβοια: Νύχτα εφιάλτης – Εκκενώθηκαν και άλλα χωριά

Οι εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές

Φωτιά στην Εύβοια: Νύχτα εφιάλτης – Εκκενώθηκαν και άλλα χωριά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/8/2021 | 08:28

Μήνυμα για εκκένωση των οικισμών Κουρκουλοί και Σκεπαστή Ευβοίας, λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή εστάλη μέσω του ειδικού τηλεφωνικού αριθμού 112.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Κουρκουλοί ή Σκεπαστή Εύβοιας εκκενώστε τώρα προς Κεχριές μέσω Σκεπαστής. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φλόγες έσβησαν στην θάλασσα

Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φλόγες, στον οικισμό Σηπιάδα -Δυτικά της Λίμνης- στην Εύβοια, καθώς στην πορεία τους μέχρι εκεί, έκαψαν ό, τι βρήκαν μπροστά τους! Είτε πρόκειται για σπίτια, είτε πρόκειται για τουριστικές εγκαταστάσεις, είτε πρόκειται για δάσος, η φωτιά άφησε πίσω της μόνο… στάχτη.

Η φωτιά κατέβηκε με μεγάλη δύναμη από το βουνό και μπόρεσε να ξεπεράσει και την τελευταία «ζώνη άμυνας» που είχαν στήσει οι πυροσβέστες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη στις Ροβιές.

Η ορμή της φωτιάς ήταν μεγάλη πέρασε το δρόμο και έκαψε ό, τι μπορούσε να βρει μπροστά της. Λίγο πριν οι πυροσβέστες συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων τους έδωσαν μεγάλη μάχη και δεν επέτρεψαν να περάσουν οι φλόγες στον οικισμό Χρόνια 2 χιλιόμετρα μετά τον οικισμό Σηπιάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών αλλά εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πού να περάσουν το βράδυ τους, ενώ το βράδυ της Τρίτης, 03.08.2021, έγινε γνωστό ότι ήδη έχουν μισθωθεί 150 κλίνες σε διάφορα ξενοδοχεία για αυτούς που θα ήθελαν να περάσουν το βράδυ μακριά από τα σπίτια τους.

Οι εικόνες του lamianow είναι πραγματικά συγκλονιστικές…

Η φωτιά, τα τρία μέτωπα και οι εκκενώσεις

Το «πράσινο φως» για την προληπτική εκκένωση άλλων δύο χωριών έδωσε εν τω μεταξύ το Συντονιστικό που συγκλήθηκε και συνεδρίασε στη Λίμνη της Εύβοιας και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, 03.08.2021. Συνολικά έχουν εκκενωθεί από το απόγευμα 10 χωριά και οικισμοί και οι κάτοικοι τους κατευθύνονται είτε σε συγγενικά πρόσωπα είτε σε ξενοδοχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τα χωριά Κουρκουλού και Δρυμώνας που είναι ακριβώς σε αντίθετες πλευρές σε σχέση με το κύριο μέτωπο της φωτιάς. Κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση τους, όπως και στα υπόλοιπα χωριά, καθώς οι φλόγες επεκτείνονται όλο και περισσότερο.

«Η εκκένωση των χωριών ήταν προληπτική. Έγινε με τάξη και έτσι αποφύγαμε να θέσουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές που ήταν το βασικό στοιχείο που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε με την έναρξη της φωτιάς» υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου.

Όπως σημείωσε ο κ. Σπανός «υπάρχουν καταστροφές σε σπίτια και εγκαταστάσεις και άρχισε η καταμέτρηση, αλλά αποφύγαμε, μέχρι στιγμής, τα χειρότερα. Για μας η ανθρώπινη ζωή είναι το μείζον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τις αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου έγινε μία ανακατανομή των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και των υπολοίπων μέσων που έχουν βρεθεί στην περιοχή, όπως τα χωματουργικά μηχανήματα και καταβάλλεται προσπάθεια να γίνουν παρεμβάσεις εκεί όπου είναι δυνατόν να συγκρατηθεί η ορμή της φωτιάς έτσι ώστε με το πρώτο φως της μέρας και με τα εναέρια μέσα να μπορέσουν να περιορίσουν την καταστροφική της πορεία.

«Είναι ανάγκη με το πρώτο φως της μέρας να διατεθούν εναέρια μέσα για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα κρίσιμα σημεία της φωτιάς» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος του δήμου Λίμνης κ. Λιάσκος.

Εξάλλου από νωρίς το απόγευμα άρχισε, σε ιδιαίτερα κρίσιμες περιοχές, η διάνοιξη αντιπυρετικών ζωνών όπως επίσης και δημιουργία προσβάσεων για τα πυροσβεστικά οχήματα.

«Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη νύχτα. Παραμένουμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στην Πυροσβεστική στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Δυστυχώς, έχουν ήδη καταστραφεί περιουσίες και μεγάλη έκταση πευκοδάσους. Όλη τη νύχτα είναι σε εξέλιξη μια πραγματική μάχη» υπογραμμίζει με δήλωση του ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός.

Οι άνεμοι που… δεν βοηθούν

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, δημοσιεύει ένα βίντεο που δείχνει την εξέλιξη της στροφής και της ενίσχυσης των ανέμων κυρίως στον Ν. Ευβοϊκό με ΒΑ ανέμους.

«Επιβαρυντικός παράγοντας οι τοπικοί άνεμοι λόγω πυρκαγιάς με ριπές έως 6 μποφώρ. Εξασθενημένοι άνεμοι τη νύχτα . Αύριο θα έχουμε ανάλογη ενίσχυση», γράφει συγκεκριμένα.

Δείτε την ανάρτηση

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

Σήμερα

«Στην 51η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, θυμάμαι με έλεος τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για τον υπαρξιακό αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού», αναφέρει

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα – Υποχρεωτική παύση εργασιών και τηλεργασία

Σήμερα

Θα υπάρξει απαγόρευση εξωτερικών εργασιών και συγκεκριμένα οτιδήποτε έχει να κάνει με χειρωνακτικές εργασίες από τις 12:00 μέχρι τις 17:00

Επιβατηγό πλοίο έπιασε φωτιά στην Ινδονησία – Τουρίστες πηδούν στη θάλασσα να σωθούν

Σήμερα

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συνδρομή τριών πολεμικών πλοίων

Ποιοι θα πάρουν το νέο επίδομα των 750 ευρώ ‑ 170.000 δικαιούχοι

Σήμερα

Συνολικά 170.000 εργαζόμενοι και ανέργοι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν από μια επιταγή της ΔΥΠΑ ύψους 750 ευρώ, μέσα από το νέο πρόγραμμα αναβάθμισης και επανακατάρτισης

Συνελήφθησαν πέντε ηλικιωμένοι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα… για κατασκοπεία

Σήμερα

Οι πέντε Ελληνοκύπριοι επισκέφθηκαν τις περιουσίες τους στο κατεχόμενο χωριό Τρίκωμο

Βιετνάμ: Η στιγμή που βυθίζεται το τουριστικό σκάφος – Τους 38 έφτασαν οι vεκρoί

Σήμερα

Στο σκάφος επέβαιναν 48 τουρίστες και 5 μέλη πληρώματος ανατράπηκε και βυθίστηκε χθες Σάββατο

Ελλάδα – Ιταλία 17‑11: Η Εθνική πόλο Ανδρών προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Σήμερα

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επικράτησε της Ιταλίας με 17-11 και εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης

Ισχυροί σεισμοί στην Καμτσάκα της Ρωσίας – Eκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Σήμερα

Η χερσόνησος όπου συναντώνται δύο τεκτονικές πλάκες είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη

Πέθανε ο «κοιμώμενος πρίγκιπας» της Σαουδικής Αραβίας – Ήταν 20 χρόνια σε κώμα

Σήμερα

Την τραγική είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε πατέρας του

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Εξαήμερος καύσωνας με 43άρια

Σήμερα

Η Τετάρτη αναμένεται να είναι η δυσκολότερη μέρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.