E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Β. Πολύδωρας: Συνεργασία ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή

«Μυρίζει» διαγραφή...

Β. Πολύδωρας: Συνεργασία ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 2/7/2013 | 02:37

Ακόμη και το ενδεχόμενο της διαγραφής του τέως προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, για τις δηλώσεις τους περί της Χρυσής Αυγής, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεργάτες του υποστήριζαν ότι ο πρωθυπουργός είναι έντονα ενοχλημένος με το Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος σε δηλώσεις του ζήτησε μέτωπο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις κατά της τρόικας, κάνοντας ειδική αναφορά στη Χρυσή Αυγή, ανεβάζοντας, μάλιστα, τους υποστηρικτές της στο ένα εκατομμύριο!

 

Η ενόχληση του πρωθυπουργού, όπως εξηγούσαν συνεργάτες του, προήλθε όχι μόνον από το περιεχόμενο των δηλώσεων του «γαλάζιου» πρώην υπουργού, αλλά και από τη χρονική στιγμή που επέλεξε γι΄ αυτή την παρέμβασή του, η οποία έγινε την επομένη του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο  ο Αντώνης Σαμαράς έκανε προσκλητήριο ενότητας για τη «Νέα Ελλάδα», ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν απευθύνεται στις δυνάμεις των άκρων και ειδικά στους «νεοναζί».

Η πρώτη κίνηση αποδοκιμασίας των λεγομένων του Βύρωνα Πολύδωρα έγινε από τη λεωφόρο Συγγρού, με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, ¶ννας Ασημακοπούλου, η οποία χαρακτήρισε «περίεργη» την τοποθέτηση του πρώην υπουργού, καθώς, όπως συμπλήρωσε, «είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί».

Από την πλευρά του, ο Βύρωνας Πολύδωρας με νεώτερες δηλώσεις εξήγησε ότι ποτέ δεν αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή. «Όποιος βρει τέτοια δήλωσή μου, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον», είπε σκωπτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επέμεινε, ωστόσο, στην ανάγκη ευρύτερης συνεννόησης όλων των κομμάτων απέναντι στις πιεστικές απαιτήσεις της τρόικας, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει υπαινικτικά την προεκλογική υπόσχεση του κόμματός του για αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

«Εγώ είμαι Κολοκοτρώνης, και αναζητώ συνεννόηση με όλους τους εμπολέμους. Ο κίνδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή, είναι η τρόικα, είναι ο αργός θάνατος», είπε ο Βύρων Πολύδωρας και συμπλήρωσε: «Μιλάς με τον εχθρό και δεν θα μιλήσεις με ένα κόμμα με ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους;».

«Ακόμη περιμένω την αναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά με την τρόικα», ανέφερε επίσης και διερωτήθηκε αν «θα μείνει αναπάντητη η συζήτηση για το βιώσιμο χρέος».

Στις αρχικές του δηλώσεις (στον ραδιοσταθμό Real Fm), που προκάλεσαν αντιδράσεις είχε επισημάνει τα εξής: «Μας έπιασε η ευαισθησία για τη Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από ένα εκατομμύριο και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης. Το ξέρουν το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουν ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορίας του συνταγματικού δικαίου;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λάδι στην φωτιά» έσπευσε να ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν άφησε να περάσει ασχολίαστη η τοποθέτηση του Βύρωνα Πολύδωρα.

«Μία ημέρα μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας ανέλαβε το έργο της αποσαφήνισης του περιεχομένου της. Φαίνεται πως από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία η “Νέα Ελλάδα” θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής», ανέφερε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταιγίδα σκόνης πλήττει το Burning Man 2025 – Αναγκαστική εκκένωση και περιορισμένη συμμετοχή

Χτες

Το Burning Man, που φέτος γιορτάζει την 39η του έκδοση, προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο

EuroBasket 2025 – Το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας

Χτες

Η γαλανόλευκη ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία – όλα τα ματς και τα κανάλια μετάδοσης

Συγκλονισμένος ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα από τη νέα γυναικοκτονία: Είμαστε στο 2025 και η γυναίκα δεν μπορεί να φύγει;

Χτες

«Περάστε μηνύματα, δεν πρέπει να χειραγωγούμε, ούτε να χτυπάμε, ούτε τίποτα»

Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι ισχύει για 13ωρο, 4ήμερη εργασία, προσλήψεις‑εξπρές και υπερωρίες

Χτες

Από την επέκταση του 13ώρου μέχρι την ψηφιακή κάρτα εργασίας, οι αλλαγές φαίνεται να εξυπηρετούν κυρίως τους εργοδότες, αφήνοντας τον εργαζόμενο εκτεθειμένο

Συναγερμός στις ΗΠΑ για το παράσιτο «σαρκοφάγα αλογόμυγα» ‑ Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο

Χτες

Το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες ή ακόμη και θάνατο, αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση

Ραγδαία εξάπλωση του ιού chikungunya στην Ευρώπη – Συναγερμός σε Γαλλία και Ιταλία

Χτες

Ανησυχητική εικόνα στην Ευρώπη με τον ιό chikungunya να καταγράφει συνεχή αύξηση

Φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα ‑ Επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Χτες

Κινητοποιήθηκαν 41 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος

Ζιζέλ Πελικό: Σταμάτησε να της μιλάει η κόρη της

Χτες

Αν και η κοινή γνώμη χειροκρότησε την τόλμη της μητέρας της, η σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες κατέρρευσε

Γνωστός TikToker δολοφόνησε φίλο του για χρέος 31.000 ευρώ ‑ Η γυναίκα... δόλωμα και η παγίδα

Χτες

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο άνδρες εργάζονταν στην ίδια μεταφορική εταιρεία

Βόλος: Με χτύπημα στον θώρακα με εργαλείο ψησίματος σκότωσε τη 36χρονη ‑ Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Χτες

Πώς δολοφόνησε την σύζυγό του ο 40χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.