E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη στο Ασμήνιο ‑ Έφτασαν ξανά στο Πευκί οι φλόγες

Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη στο Ασμήνιο ‑ Έφτασαν ξανά στο Πευκί οι φλόγες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 10/8/2021 | 12:31

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς έγινε στο μέτωπο στο Ασμήνιο και οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν το χωριό και να κατευθυνθούν νοτιοδυτικά προς την Ιστιαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χωριό.

Χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια.

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής, ωστόσο πολλοί αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό έγινε στο Ασμήνιο, ενώ αρνητικές είναι για άλλη μία ημέρα οι εξελίξεις στην πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και προκαλούν επικίνδυνες αναζωπυρώσεις. Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, λόγω των ισχυρών ανέμων αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο, ένα παραλιακό χωριό δίπλα στο Πευκί , στο οποίο επίσης κατευθύνεται η φωτιά, σε μία διαδρομή παράλληλη με τα σημεία που κάηκαν πριν από δύο ημέρες!

Εξω από το Ασμήνιο, ξαφνικά δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χωριό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού, με μήνυμα από το 112, το οποίο απειλείται από το πύρινο μέτωπο που δημιούργησε η αναζωπύρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Ωστόσο, η ανταπόκριση στο μήνυμα για εκκένωση δεν υπήρξε καθολική ανταπόκριση - όπως συνέβη και στα άλλα χωριά για τα οποία είχε σταλεί ανάλογο μήνυμα, οι νεότεροι μένουν στην περιοχή και επιχειρούν να στήσουν αντιπυρικές ζώνες, ακόμα και μέσα στο Ασμήνιο.

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη επιχειρεί στην Καστανιώτισσα, που είναι στο δρόμο του πύρινου μετώπου. Νέες επικίνδυνες αναζωπυρώσεις ανησυχούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς, όπου οι Σλοβάκοι πυροσβέστες που συμμετέχουν στην επιχείρηση σβήνουν αυτή την ώρα τις τελευταίες εστίες στο σημείο όπου επιχειρούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «ανθρώπινο τείχος»

Έξω από το χωριό Καματριάδες δόθηκε μία ολονύχτια μάχη για να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς με κατεύθυνση προς Ιστιαία και Αιδηψό - και πλέον εκεί η κατάσταση θεωρείται υπό έλεγχο. «Στο μέτωπο των Καματριάδων τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Μάχη σώμα με σώμα. Δημότες και πυροσβέστες καταθέτουν ψυχή. Η φωτιά δεν έσβησε στη θάλασσα γιατί ρίξαμε νερό. Με εναέρια και επίγεια μέσα», σημειώνει ο δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Νέα θαλάσσια πάρκα «κόβουν» το Καστελόριζο ‑ Η υπόσχεση Τραμπ για F‑35

Σήμερα

Ερντογάν υπέγραψε τα προεδρικά διατάγματα που εκτείνονται πέραν των 6 ναυτικών μιλίων, επικαλύπτοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Η στιγμή που οι φλόγες κυκλώνουν live το συνεργείο του OPEN

Σήμερα

Δραματικές στιγμές σε ζωντανή μετάδοση, με τη δημοσιογράφο και τον οπερατέρ του καναλιού να τρέχουν ανάμεσα από τις ενεργές εστίες για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Απόστολος Χρήστου: Ξανά χρυσό στο Ευρωπαϊκό με διαφορά ενός εκατοστού!

Σήμερα

Ο Έλληνας κολυμβητής επανέλαβε τον θρίαμβο του Βελιγραδίου του 2024, αφήνοντας πίσω τον Ιταλό αντίπαλό του στα 100μ. ύπτιο στο Παρίσι.

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες και πάνω από 360 απεγκλωβισμοί από τη θάλασσα

Σήμερα

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στα Περιστέρια και τα Σελήνια, με 260 πυροσβέστες και 18 εναέρια μέσα να επιχειρούν υπό ισχυρούς ανέμους και καθεστώς Red Code.

Γιάννης Κωνσταντέλιας: Έφτασε στο Ντόρτμουντ – Το συγκινητικό «αντίο» στον κόσμο του ΠΑΟΚ

Σήμερα

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός προσγειώθηκε στη Βεστφαλία για να ολοκληρώσει τη σπουδαία μεταγραφή του, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του σε επικοινωνία με φίλους του «Δικεφάλου».

Βίντεο σοκ στην Αριζόνα: 20χρονη ποδηλάτισσα παρασύρθηκε από χείμαρρο – Επανήλθε με ΚΑΡΠΑ

Σήμερα

«Εξαφανίστηκε μέσα στο νερό», δήλωσε ο ομογενής σερίφης Κρις Νάνος, περιγράφοντας τη συγκλονιστική διάσωση της νεαρής γυναίκας που καταγράφηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Παραγουάη: Φορτηγό με χαλασμένα φρένα «καρφώθηκε» σε αυτοκίνητα ‑ Τρεις νεκροί ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν όταν φορτηγό γεμάτο τούβλα έπεσε ανεξέλεγκτο πάνω σε σταματημένα οχήματα στην περιοχή Πεντρόζο.

Ξυλοδαρμός στην Πάρο: Δικογραφία για τον οδηγό ταξί, η ανακοίνωση του Σωματείου και τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σήμερα

Ο ηλικιωμένος υπάλληλος αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ ο οδηγός που απολύθηκε δίνει τη δική του εκδοχή για το άγριο επεισόδιο.

Μάνη: Πρωτοφανές μπουρίνι με 140 τόνους νερού ανά στρέμμα σε δύο ώρες ‑ Τραυματίστηκε γυναίκα από κεραυνό

Σήμερα

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους οδηγούς στο τουριστικό Καραβοστάσι, με τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης σε ετοιμότητα σε όλη τη Λακωνία.

O Κωνσταντέλιας πετάει για Ντόρτμουντ: Deal στα 30 εκατ. με τον ΠΑΟΚ, 3,2 εκατ. ετησίως

Σήμερα

Τετραετές συμβόλαιο με μπόνους ετοιμάζει η Μπορούσια Ντόρτμουντ για τον διεθνή μεσοεπιθετικό, καθώς η Θύρα 4 ζητά δημόσια την παραμονή του.

Claude: Το αόρατο υδατογράφημα που θα «προδίδει» τα AI κείμενα παγκοσμίως

Σήμερα

Η εταιρεία Anthropic συμμορφώνεται με τους κανόνες διαφάνειας, εφαρμόζοντας σε κάθε παραγόμενο αποτέλεσμα έναν κρυπτογραφημένο κώδικα που εντοπίζεται μόνο μέσω ειδικού κλειδιού.

Δράμα στη σκυτάλη για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό: Τι έγραψε η Εμμανουηλίδου μετά το λάθος στο Μπέρμιγχαμ

Σήμερα

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να παραλάβει τη σκυτάλη στα 4χ100μ και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τις συναθλήτριές της και τους προπονητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.