E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Δεν θα ορίζουν οι ανεμβολίαστοι την οικονομική ζωή του τόπου»

Όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης

«Δεν θα ορίζουν οι ανεμβολίαστοι την οικονομική ζωή του τόπου»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/8/2021 | 13:18

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και σημείωσε πως για όσους δεν επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όσοι αγνοούν ή αψηφούν τον υγειονομικό κίνδυνο δεν μπορούν να ορίζουν την οικονομική ζωή του τόπου.

Σχετικά με το πρόγραμμα για το εμβόλιο του κορονοϊού σημείωσε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμέναμε μια σχετική αύξηση, η οποία και παρατηρείται. «Πριν τον Δεκαπενταύγουστο είχαμε 6 με 7.000 εμβολιασμούς την ημέρα κάπως χαμηλά νούμερα, αυτή τη στιγμή είμαστε στα 30.000 ημερησίως, αυτό μας γεννά μια αισιοδοξία για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση. Προχωράμε σε κινήσεις ενθάρρυνσης του εμβολιασμού, σε ενημέρωση» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε, δε, πως: «Στις ηλικίες 25 με 29 ετών πλέον ξεπεράσαμε το κατώφλι του 50%, ενώ στις ηλικίες 18 με 24 πάμε προς 40%, αυτό δεν αρκεί, αλλά με τα διαφορά μετρά ενθάρρυνσης και “δημιουργικής πειθούς” και με την επιστροφή από διακοπές τα νούμερα θα αυξηθούν».

Ο ίδιος απέκλεισε νέο λοκντάουν και επεσήμανε πως πλέον έχουμε το όπλο του εμβολιασμού. Σημείωσε ότι το 65% του ενήλικου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ αρχές Σεπτέμβρη θα πιάσουμε το 70% του ενήλικου πληθυσμού, ίσως και παραπάνω.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «δύο οι βασικές συνισταμένες της κυβέρνησης όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η πρώτη είναι ότι θα έχουμε σταδιακή αποκατάσταση δραστηριοτήτων για τους εμβολιασμένους, την άσκηση κάποιων δικαιωμάτων. Η δεύτερη συνισταμένη είναι ότι όσοι αγνοούν ή αψηφούν τον υγειονομικό κίνδυνο δεν μπορούν να ορίζουν την οικονομική ζωή του τόπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε υγειονομικούς και δομές φροντίδας προχωρά, όσοι ευελπιστούν ότι δε θα προχωρήσει πλανώνται πλάνην οικτρά» τόνισε.

Σχετικά με τον Στέφανο Τσιτσιπά ανέφερε πως είναι εξαιρετικός αθλητής, έχει προσπαθήσει πολύ στη ζωή του και έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, αλλά στον εμβολιασμό οι απόψεις του είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτες και η κυβέρνηση διαφωνεί όπως και όλη η επιστημονική κοινότητα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.