E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βούλτεψη για Αφγανιστάν: «Η Ελλάδα δε θα αποδεχθεί μαζικές εισόδους»

Τι είπε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Βούλτεψη για Αφγανιστάν: «Η Ελλάδα δε θα αποδεχθεί μαζικές εισόδους»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/8/2021 | 11:45

Ξεκάθαρη γραμμή στο θέμα της υποδοχής προσφύγων από το Αφγανιστάν φαίνεται πως έχει η ελληνική κυβέρνηση, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη.

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που δήλωσε το Σάββατο ότι «δε θα γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι» αλλά και την επικοινωνία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, τώρα η κυρία Βούλτεψη, δηλώνει ότι η χώρα μας δε θα δεχθεί μαζικές εισόδους μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ελλάδα έχει κάνει το ανθρωπιστικό της καθήκον σε όλους τους τομείς. Η Ελλάδα έχει 40.000 Αφγανούς αυτή τη στιγμή στο έδαφός της, έχει εξαντληθεί, έχει πεπερασμένες δυνατότητες. Ξεκαθαρίσαμε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μαζικές εισόδους στο έδαφός της. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να πάνε τα μηνύματα παντού. Πήγαν τα μηνύματα στην Ευρώπη και με το τηλεφώνημα του στον κ. Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε αυτά τα ζητήματα» είπε η κυρία Βούλτεψη, μιλώντας στο MEGA.

Click4More: Καθαρές εξηγήσεις Μητσοτάκη σε Ερντογάν για το Αφγανιστάν – Γιάννης Οικονόμου: Δε θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι

Σύμφωνα με την ίδια, οι Αφγανοί «δεν φεύγουν τώρα, φεύγουν εδώ και 40 χρόνια. Τους τελευταίους έξι μήνες έφυγαν από την χώρα 600.000 Αφγανοί, υπό δημοκρατική κυβέρνηση. Από κυβέρνηση που δεν τους καταπίεζε, δεν τους δημιουργούσε προβλήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ρόλος της Τουρκίας
Η ίδια, χαρακτήρισε τις τυχόν προσφυγομεταναστευτικές ροές προς την χώρα μας θέμα εθνικής ασφάλειας, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών από πλευράς της Άγκυρας.

«Η Τουρκία δεν συνορεύει με το Αφγανιστάν. Άρα για να φτάσουν στην Τουρκία πρέπει να πάνε μέσω Ιράν ή να τους στείλουν με αεροπλάνα από το Πακιστάν. Η Τουρκία έχει ήδη Αφγανούς στο έδαφός της. Αν θέλει να εργαλειοποιήσει πάλι τους ανθρώπους, μπορεί να το κάνει. Άνετα μπορεί η Τουρκία να παρουσιάσει αυτούς που έχει στο έδαφός της, ως φυγάδες από το καθεστώς τον Ταλιμπαν».

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «όλοι μιλάνε για το Αφγανιστάν και δείχνει τι γίνεται εκεί, οι άνθρωποι προσπαθούν να φύγουν από εκεί, και στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι οι υπουργοί πάνε στον Έβρο γιατί θέλει η κυβέρνηση να αλλάξει την ατζέντα από τις πυρκαγιές. Αυτά δεν είναι λογικά πράγματα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Χτες

Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Χτες

Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Βόλος: Η στιγμή που ο 40χρονος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς

Χτες

Με απατούσε η γυναίκα μου, τι να έκανα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Χτες

Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Χτες

Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική – Τραυματίας υπέστη ακρωτηριασμό

Χτες

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Χτες

Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού

Χτες

Ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα

Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο ‑ Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Χτες

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας ‑ Ιταλίας μετά την ατάκα Σαλβίνι «να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»

Χτες

Η Γαλλία κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Ο Σαλβίνι είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.