E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λινού: Μάσκα για όλους και παντού

Συνέστησε τη χρήση διπλής μάσκας, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι άκρως επιθετική

Λινού: Μάσκα για όλους και παντού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/8/2021 | 08:15

«Τα μέτρα χρειάζονται. Τα μέτρα, βέβαια, όπως παρουσιάστηκαν χρειάζονται πολλές διευκρινίσεις και χρόνο για να δούμε ότι θα αποδώσουν», δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Άκουσα ότι σε ορισμένες δραστηριότητες οι εργοδότες εάν δεχτούν μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% κάλυψη. Αυτό οδηγεί σε συνωστισμό ατόμων που δεν κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο ή να μπουν στην εντατική, αλλά κινδυνεύουν να την μεταδώσουν και να την μεταφέρουν στο σπίτι τους ή στα μέσα μεταφοράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει φέρει την ανατροπή, καθώς δεν είναι γνωστό εάν οι εμβολιασμένοι μπορούν να διασπείρουν με ευκολία τον κορωνοϊό. Η κ. Λινού υποστηρίζει πως ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό. «Το κριτήριο θα πρέπει να είναι πόσο μεγάλη είναι η διασπορά στον πληθυσμό», τόνισε.

Εάν περισσότερος κόσμος είχε εμβολιαστεί θα είχαμε μικρότερο κίνδυνο διασποράς στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. «Θεωρώ ότι θα έπρεπε οπωσδήποτε να εμβολιαστούμε όλοι», είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι μεταξύ της 15ης-16ης θέσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τους εμβολιασμούς. «Θα πρέπει να το βελτιώσουμε».

Η κ. Λινού συνέστησε πως πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα, καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πολύ επιθετικό και πρέπει να προστατευτούμε. «Μάσκα για όλους και παντού», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ότι λέμε ότι βάζουμε μέτρα για τους ανεμβολίαστους, θα ήταν προτιμότερο να πουν ότι οι εμβολιασμένοι έχουν προνόμια», ανέφερε η κ Λινού σχετικά με τον επικοινωνιακό χαρακτήρα των μέτρων. Η ίδια θεωρεί πως ακόμα και ο τρόπος που λέγεται κάτι παίζει τον δικό του ρόλο, στη συγκεκριμένη περίπτωση πως θα πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.

Από τους 592 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Κιλκίς και Χαλκιδική οι 170 είναι ανεμβολίαστοι.

«Είναι πολύ σοβαρό για το ΕΚΑΒ και θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα. Αυτό που εγώ έχω καταλάβει η συντριπτική πλειοψηφία των ανεμβολίαστων συνδέλφων μας είναι ο φόβος. Ίσως ο φόβος για τις παρενέργειες.», είπε ο Χρήστος Βεντούλης, Γενικός Γραμματέας Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας. «Ζητάμε μία παράταση για την αναστολή αυτών των συναδέλφων και να ανοίξει ο διάλογος, ώστε να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι και να προχωρήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Λινού πρότεινε να δοθεί έμφαση στον επικοινωνιακό χαρακτήρα, δηλαδή τον σωστό τρόπο που θα συζητηθεί το θέμα, πριν τεθεί σε ισχύ η αναστολή. Αυτό ίσως και να βοηθούσε να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν.

«Ο ΠΟΥ έχει εκδόσει εγχειρίδιο για τους γιατρούς, για το πως να πείσουν τον πληθυσμό. Δεν το αξιοποιήσαμε», υπογράμμισε. «Ο ΕΟΔΥ δεν οργάνωσε μελέτες επικοινωνίας σωστές, όπως έγινε σε άλλες χώρες. Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Η πολιτεία ζητάει από τους ανεμβολίαστους ένα ή δύο rapid test και τα στέλνει να γίνουν σε ιδιωτικά κέντρα. Στα ιδιωτικά κέντρα δεν υπάρχει ο όρος της αναστολής εργασίας, οπότε όποιος παραλαμβάνει το δείγμα μπορεί να είναι ανεμβολίαστος».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πήλιο: 51χρονος έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του ‑ «Θα σε ξεκοιλιάσω»

Χτες

O άνδρας πολλές φορές εμφανιζόταν στη δουλειά της, της τηλεφωνούσε και την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει

Βόλος: 23χρονος σε αμόκ πήρε λάθος χάπια, έβρισε τη μητέρα του και «διέλυσε» το σπίτι

Χτες

«Γης μαδιά» έκανε το σπίτι της μητέρας του ένας 23χρονος γιατί δεν έβρισκε τα χάπια του

Ρεκόρ Γκίνες στο Ναύπλιο ‑ Αυγό ζυγίζει 114 γραμμάρια

Χτες

Τι είπε ο αγρότης Κωνσταντίνος Πετρούλας που εντόπισε το αυγό στο κοτέτσι του

Ιμαλάια: Η στιγμή που τεράστια χιονοστιβάδα «κατάπιε» μια ολόκληρη κατασκήνωση

Χτες

Όλα συνέβησαν στις 26 Οκτωβρίου, όταν πεζοπόροι και οι οδηγοί τους βρέθηκαν στη Βόρεια Βάση του όρους Αναπούρνα και παρακολούθησαν με δυσπιστία καθώς ένας τεράστιος τοίχος χιονιού άρχισε να κατευθύνεται κατά πάνω τους

Συντριβή ελικοπτέρου στη Βρετανία: Ένας νεκρός και 4 τραυματίες

Χτες

Ένας 70χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ ο πιλότος, ένας 41χρονος άνδρας, και δύο επιβάτες, μια 58χρονη γυναίκα και ένα 10χρονο αγόρι, τραυματίστηκαν ελαφρά

Εύβοια: Συνελήφθη ο ασυνείδητος οδηγός που χτύπησε και εγκατέλειψε 4χρονο κοριτσάκι

Χτες

Αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες στον οδηγό που προκάλεσε το ατύχημα

«Αθήνα είσαι έτοιμη;»: Το νέο βίντεο του Παναθηναϊκού για τις εργασίες στο γήπεδο του Βοτανικού

Χτες

Εντυπωσιακό βίντεο-teaser με drone δείχνει το «τριφύλλι» στον γερανό και φόντο την Ακρόπολη

48ώρη απεργία στα ταξί: Πότε θα πραγματοποιηθεί

Χτες

Πότε «τραβούν» χειρόφρενο τα ταξί στο πλαίσιο 48ώρης απεργίας

Η ληστεία στο Λούβρο κινητοποιεί την ΕΛΑΣ: 300 αστυνομικοί στα μουσεία από τον Μάρτιο

Χτες

Η πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο όπου η προστασία των πολιτιστικών θησαυρών απασχολεί εκ νέου την ελληνική κοινή γνώμη

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο

Χτες

Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.