E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Αφεντικό» της Γιακούζα καταδικάστηκε σε θάνατο

«Θα το μετανιώνεις για την υπόλοιπη ζωή σου»

«Αφεντικό» της Γιακούζα καταδικάστηκε σε θάνατο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/8/2021 | 09:16

Σε θάνατο δι' απαγχονισμού καταδικάστηκε εχθές ένα «μεγάλο αφεντικό» της Γιακούζα, μετά την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης του στην πόλη Φουκουόκα.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 74χρονος Σατόρου Νομούρα επικεφαλής μιας ισχυρής εγκληματικής οργάνωσης, είχε δώσει την εντολή να πραγματοποιηθούν τέσσερις επιθέσεις, μία εκ των οποίων κατέληξε σε θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισημαίνει το BBC, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ, η καταδίκη του Νομούρα ήρθε παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν άμεσα αποδεικτικά στοιχεία που να τον συνδέουν με τα εγκληματικά «χτυπήματα». Ο ίδιος, δε, αρνούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή την παραμικρή εμπλοκή του. Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του δικαστηρίου ήταν πως, εφόσον ο 74χρονος είχε τον απόλυτο έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης για χρόνια, φέρει και την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειες των μελών της.

Στα 4 περιστατικά επιθέσεων που εξέτασε το δικαστήριο, και έλαβαν χώρα από το 1998 έως το 2014, είχε σκοτωθεί ένας επιχειρηματίας και είχαν τραυματιστεί τρεις ακόμη άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων αστυνομικός.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμο μέλος της ιαπωνικής μαφίας, την επονομαζόμενης Γιακούζα, καταδικάζεται σε θάνατο.

«Ζήτησα μια δίκαιη απόφαση... Θα το μετανιώνεις αυτό για την υπόλοιπη ζωή σου», είπε ο Νομούρα στον δικαστή μετά την ανακοίνωση της ποινής του εχθές, Τρίτη, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Νισινιπόν Σιμπούν. Λίγο νωρίτερα ο δικαστής είχε χαρακτηρίσει τις ενέργειες του Νομούρα «εξαιρετικά μοχθηρές».

Ο Νομούρα, επικεφαλής του συνδικάτου εγκλήματος Κούντο-Κάι που δρα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Daily Mail, για πολλά χρόνια υπήρχε ανοχή στην Ιαπωνία για τις ενέργειες της Γιακούζα, καθώς θεωρούνταν «αναγκαίο κακό» για τη διατήρηση της τάξης στους δρόμους και την επίσπευση ορισμένων διαδικασιών, παρά τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποιούνταν. Τις τελευταίες δεκαετίες ωστόσο, η αυστηροποίηση των κανονισμών κατά των συμμοριών, η πτώση της κοινωνικής αποδοχής και η εξασθένηση της οικονομίας είχαν ως αποτέλεσμα ο αριθμός των μελών των οργανώσεων της Γιακούζα να μειωθεί σημαντικά.

Σε αντίθεση με την ιταλική μαφία ή τις κινεζικές «Τριάδες», η Γιακούζα απασχολεί εδώ και χρόνια μια «γκρίζα ζώνη» στην ιαπωνική κοινωνία - οι οργανώσεις της δεν είναι παράνομες και κάθε μία έχει το δικό της αρχηγείο που γνωρίζει η αστυνομία.

Με περισσότερους από 100 καταδικασθέντες σε θάνατο να περιμένουν την εκτέλεσή τους, η Ιαπωνία είναι ένα από λιγοστά ανεπτυγμένα κράτη που διατηρούν την θανατική ποινή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταιγίδα σκόνης πλήττει το Burning Man 2025 – Αναγκαστική εκκένωση και περιορισμένη συμμετοχή

Χτες

Το Burning Man, που φέτος γιορτάζει την 39η του έκδοση, προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο

EuroBasket 2025 – Το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας

Χτες

Η γαλανόλευκη ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία – όλα τα ματς και τα κανάλια μετάδοσης

Συγκλονισμένος ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα από τη νέα γυναικοκτονία: Είμαστε στο 2025 και η γυναίκα δεν μπορεί να φύγει;

Χτες

«Περάστε μηνύματα, δεν πρέπει να χειραγωγούμε, ούτε να χτυπάμε, ούτε τίποτα»

Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι ισχύει για 13ωρο, 4ήμερη εργασία, προσλήψεις‑εξπρές και υπερωρίες

Χτες

Από την επέκταση του 13ώρου μέχρι την ψηφιακή κάρτα εργασίας, οι αλλαγές φαίνεται να εξυπηρετούν κυρίως τους εργοδότες, αφήνοντας τον εργαζόμενο εκτεθειμένο

Συναγερμός στις ΗΠΑ για το παράσιτο «σαρκοφάγα αλογόμυγα» ‑ Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο

Χτες

Το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες ή ακόμη και θάνατο, αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση

Ραγδαία εξάπλωση του ιού chikungunya στην Ευρώπη – Συναγερμός σε Γαλλία και Ιταλία

Χτες

Ανησυχητική εικόνα στην Ευρώπη με τον ιό chikungunya να καταγράφει συνεχή αύξηση

Φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα ‑ Επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Χτες

Κινητοποιήθηκαν 41 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος

Ζιζέλ Πελικό: Σταμάτησε να της μιλάει η κόρη της

Χτες

Αν και η κοινή γνώμη χειροκρότησε την τόλμη της μητέρας της, η σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες κατέρρευσε

Γνωστός TikToker δολοφόνησε φίλο του για χρέος 31.000 ευρώ ‑ Η γυναίκα... δόλωμα και η παγίδα

Χτες

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο άνδρες εργάζονταν στην ίδια μεταφορική εταιρεία

Βόλος: Με χτύπημα στον θώρακα με εργαλείο ψησίματος σκότωσε τη 36χρονη ‑ Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Χτες

Πώς δολοφόνησε την σύζυγό του ο 40χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.