E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δωρεάν τεστ ζητούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί, φόβοι για την δια ζώσης διδασκαλία

Απανωτές εκκλήσεις των πανεπιστημίων προς τους φοιτητές να εμβολιαστούν

Δωρεάν τεστ ζητούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί, φόβοι για την δια ζώσης διδασκαλία
Pixabay
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 25/8/2021 | 12:35

Mε πολύ σοβαρά προβλήματα φαίνεται ότι θα ξεκινήσει η νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά καθώς σιγά- σιγά εμφανίζονται οι πρώτες αντιδράσεις και προβληματισμοί απέναντι στα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ώστε να επανέλθει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές.

Δωρεάν rapid test διεκδικούν εκπαιδευτικοί και φοιτητές κατά την έναρξη της νέας σχολικής -ακαδημαϊκής χρονιάς και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να τους διαχωρίζει σε «εμβολιασμένους» και «μη εμβολιασμένους», ενώ τα πανεπιστήμια κάνουν απανωτές εκκλήσεις στους φοιτητές να εμβολιαστούν πριν επιστρέψουν στα αμφιθέατρα καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νέοι δεν έχουν προχωρήσει σε μαζικό εμβολιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα τόσο οι διευθυντές των σχολείων όσο και οι πανεπιστημιακοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ελέγχουν μεγάλο αριθμό δασκάλων και καθηγητών εάν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα (τεστ) ή αντίστοιχα τους εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι θα πρέπει να μπαίνουν στα αμφιθέατρα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Οσο για τους διευθυντές των σχολείων υπενθυμίζουν προς το υπουργείο Παιδείας, ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσέλθει στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου (και όχι στις 13 που ανοίγουν τα σχολεία) και ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα πρέπει από τότε να ζητούν από τους συναδέλφους τους να προσκομίσουν μοριακό τέστ. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν μπορούν, για λόγους πρακτικούς, να ελέγχουν δυο φορές την εβδομάδα τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς εάν έχουν κάνει τα απαραίτητα self test τα παιδιά ή τα μοριακά οι δάσκαλοι και καθηγητές, που δεν έχουν εμβολιαστεί .

«Φοιτητές προχωρήστε στον εμβολιασμό»

Από την άλλη πλευρά και κυρίως των πανεπιστημιακών υπάρχουν επίσης αντιδράσεις καθώς όπως οι ίδιοι δηλώνουν ότι σχεδόν στο σύνολό τους είναι εμβολιασμένοι κάτι όμως που δεν συμβαίνει με τους φοιτητές και συνεπώς θα εκτεθούν σε σοβαρούς κινδύνους όταν ξεκινήσει η δια ζώσης διδασκαλία. Μάλιστα μεγάλη μερίδα του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ ζητά να συνεχιστεί η εξ΄αποστάσεως διδασκαλία με δεδομένο ότι οι φοιτητές στην πλειονότητα τους δεν έχουν εμβολιαστεί. Οσο για τα πανεπιστήμια παροτρύνουν τους φοιτητές τους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. «Η πράξη του εμβολιασμού δείχνει ότι έχουμε συνειδητοποιήσει την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία, αλλά και προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητάς μας, είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας αλλά και εμπιστοσύνης στην επιστήμη, η οποία θα ενισχύσει τη συλλογική υγεία», τονίζει ο Πρύτανης του Οικονομικού πανεπιστημίου καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης σε σχετική επιστολή του απευθύνοντας έκκληση προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί,” να σπεύσουν να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προφυλάξουμε την οικογένειά μας, τις/τους φίλες/φίλους μας, τις/τους συμφοιτήτριες/συμφοιτητές μας, τις/τους καθηγήτριες/καθηγητές μας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστολή του πρύτανη

Ο πρύτανης στην επιστολή του μεταξύ άλλων τονίζει: Αγαπητά Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΟΠΑ, eύχομαι σε όλες και όλους μια καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά με υγεία, προκειμένου να απολαύσουμε και πάλι τα οφέλη της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα της καθημερινής ζωής μας.

Για να έχουμε τη δυνατότητα αυτή, και ενόψει της έναρξης της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου και των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στη συνέχεια, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο σοβαρό θέμα της πανδημίας που εδώ και δύο χρόνια έχει θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτήν την περίοδο η πανδημία παρουσιάζει μεγάλη έξαρση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των ημερησίων κρουσμάτων και του αριθμού των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό αφορά σε νέους/νέες ηλικίας μικρότερης των 29 ετών.

Ο μοναδικός τρόπος που διαθέτουμε για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της και τον περιορισμό της εξάπλωσής της είναι ο εμβολιασμός. Για εσάς τις νέες και τους νέους ειδικότερα, που επιθυμείτε να διασκεδάσετε και πάλι ξέγνοιαστα με τις παρέες σας, που θέλετε να ξαναβρεθείτε στα αμφιθέατρα με τις συμφοιτήτριες και τους συμφοιτητές σας, που στερηθήκατε τόσο καιρό, αλλά που ταυτόχρονα δεν θέλετε να νοσήσετε ούτε εσείς ούτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ο εμβολιασμός αποτελεί τη μοναδική λύση. Η πράξη του εμβολιασμού δείχνει ότι έχουμε συνειδητοποιήσει την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία, αλλά και προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητάς μας, είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας αλλά και εμπιστοσύνης στην επιστήμη, η οποία θα ενισχύσει τη συλλογική υγεία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με ήρωα τον Μοναστηρλή στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους 8 του Κυπέλλου, 5‑4 τον Ατρόμητο

Χτες

Ο 21χρονος Δημήτρης Μοναστηρλής απέκρουσε στην τελευταία εκτέλεση του Καραμάνη

Συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Γαλλία και Βρετανία θα αναπτύξουν δικά τους στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης

Χτες

Ο Μακρόν ανακοίνωσε συμφωνία Ουκρανίας και συμμάχων για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της Διακήρυξης του Παρισιού, μετά τη συνεδρίαση της Συμμαχίας των Προθύμων

Πέθανε η Τόνια Καζιάνη – Η αγαπημένη ηθοποιός ήταν 80 ετών

Χτες

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Μαθητής Γυμνασίου έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από την Υψηλή Γέφυρα

Χτες

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το νεαρό στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Φρένο στα ενοίκια από το 2026: Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Χτες

Δέσμη παρεμβάσεων με «κλειδωμένα» ενοίκια έως 5 χρόνια, επιδότηση έως 300 €/τ.μ. για κλειστά ακίνητα και διοικητικό καθορισμό τιμών στις νέες οικοδομές

Ο Αρης 2‑0 τον Παναιτωλικό και παίζει με Παναθηναϊκό στους 8 του Κυπέλλου

Χτες

Με δύο γκολ των Μορόν, Ράσιτς από το πρώτο ημίχρονο ο Αρης κέρδισε εύκολα τον Παναιτωλικό στη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στο μονό προημιτελικό Κυπέλλου

Νεκρός 17χρονος στις Σέρρες μετά από καβγά για μια κοπέλα, συνελήφθη 16χρονος

Χτες

Ένα χτύπημα με αγκώνα στο κεφάλι του 17χρονου φέρεται να ήταν το μοιραίο

«Τίμιο ξύλο» στη Φλώρινα: Βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό και πλακώθηκαν

Χτες

Τις σκηνές ντροπής παρακολούθησαν και αρκετά παιδιά που παρεβρίσκονταν στην τελετή

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Χτες

Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται πιθανώς από τοπικές χαλαζοπτώσεις

Πώς το ταξίδι στον Παναμά κατέληξε σε τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων

Χτες

Μια Ελληνίδα συμβολαιογράφος πέθανε κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά, ενώ ο δικηγόρος σύζυγός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Αιχμάλωτος πολέμου», «ηγέτης της Βενεζουέλας» και «αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Μαδούρο – Όσα έγιναν στα 40 λεπτά της ακρόασης

Χτες

Ο Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα τις επόμενες τριάντα ημέρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.