E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δωρεάν τεστ ζητούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί, φόβοι για την δια ζώσης διδασκαλία

Απανωτές εκκλήσεις των πανεπιστημίων προς τους φοιτητές να εμβολιαστούν

Δωρεάν τεστ ζητούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί, φόβοι για την δια ζώσης διδασκαλία
Pixabay
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 25/8/2021 | 12:35

Mε πολύ σοβαρά προβλήματα φαίνεται ότι θα ξεκινήσει η νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά καθώς σιγά- σιγά εμφανίζονται οι πρώτες αντιδράσεις και προβληματισμοί απέναντι στα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ώστε να επανέλθει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές.

Δωρεάν rapid test διεκδικούν εκπαιδευτικοί και φοιτητές κατά την έναρξη της νέας σχολικής -ακαδημαϊκής χρονιάς και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να τους διαχωρίζει σε «εμβολιασμένους» και «μη εμβολιασμένους», ενώ τα πανεπιστήμια κάνουν απανωτές εκκλήσεις στους φοιτητές να εμβολιαστούν πριν επιστρέψουν στα αμφιθέατρα καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νέοι δεν έχουν προχωρήσει σε μαζικό εμβολιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα τόσο οι διευθυντές των σχολείων όσο και οι πανεπιστημιακοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ελέγχουν μεγάλο αριθμό δασκάλων και καθηγητών εάν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα (τεστ) ή αντίστοιχα τους εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι θα πρέπει να μπαίνουν στα αμφιθέατρα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Οσο για τους διευθυντές των σχολείων υπενθυμίζουν προς το υπουργείο Παιδείας, ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσέλθει στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου (και όχι στις 13 που ανοίγουν τα σχολεία) και ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα πρέπει από τότε να ζητούν από τους συναδέλφους τους να προσκομίσουν μοριακό τέστ. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν μπορούν, για λόγους πρακτικούς, να ελέγχουν δυο φορές την εβδομάδα τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς εάν έχουν κάνει τα απαραίτητα self test τα παιδιά ή τα μοριακά οι δάσκαλοι και καθηγητές, που δεν έχουν εμβολιαστεί .

«Φοιτητές προχωρήστε στον εμβολιασμό»

Από την άλλη πλευρά και κυρίως των πανεπιστημιακών υπάρχουν επίσης αντιδράσεις καθώς όπως οι ίδιοι δηλώνουν ότι σχεδόν στο σύνολό τους είναι εμβολιασμένοι κάτι όμως που δεν συμβαίνει με τους φοιτητές και συνεπώς θα εκτεθούν σε σοβαρούς κινδύνους όταν ξεκινήσει η δια ζώσης διδασκαλία. Μάλιστα μεγάλη μερίδα του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ ζητά να συνεχιστεί η εξ΄αποστάσεως διδασκαλία με δεδομένο ότι οι φοιτητές στην πλειονότητα τους δεν έχουν εμβολιαστεί. Οσο για τα πανεπιστήμια παροτρύνουν τους φοιτητές τους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. «Η πράξη του εμβολιασμού δείχνει ότι έχουμε συνειδητοποιήσει την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία, αλλά και προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητάς μας, είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας αλλά και εμπιστοσύνης στην επιστήμη, η οποία θα ενισχύσει τη συλλογική υγεία», τονίζει ο Πρύτανης του Οικονομικού πανεπιστημίου καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης σε σχετική επιστολή του απευθύνοντας έκκληση προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί,” να σπεύσουν να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προφυλάξουμε την οικογένειά μας, τις/τους φίλες/φίλους μας, τις/τους συμφοιτήτριες/συμφοιτητές μας, τις/τους καθηγήτριες/καθηγητές μας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστολή του πρύτανη

Ο πρύτανης στην επιστολή του μεταξύ άλλων τονίζει: Αγαπητά Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΟΠΑ, eύχομαι σε όλες και όλους μια καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά με υγεία, προκειμένου να απολαύσουμε και πάλι τα οφέλη της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα της καθημερινής ζωής μας.

Για να έχουμε τη δυνατότητα αυτή, και ενόψει της έναρξης της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου και των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στη συνέχεια, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο σοβαρό θέμα της πανδημίας που εδώ και δύο χρόνια έχει θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτήν την περίοδο η πανδημία παρουσιάζει μεγάλη έξαρση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των ημερησίων κρουσμάτων και του αριθμού των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό αφορά σε νέους/νέες ηλικίας μικρότερης των 29 ετών.

Ο μοναδικός τρόπος που διαθέτουμε για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της και τον περιορισμό της εξάπλωσής της είναι ο εμβολιασμός. Για εσάς τις νέες και τους νέους ειδικότερα, που επιθυμείτε να διασκεδάσετε και πάλι ξέγνοιαστα με τις παρέες σας, που θέλετε να ξαναβρεθείτε στα αμφιθέατρα με τις συμφοιτήτριες και τους συμφοιτητές σας, που στερηθήκατε τόσο καιρό, αλλά που ταυτόχρονα δεν θέλετε να νοσήσετε ούτε εσείς ούτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ο εμβολιασμός αποτελεί τη μοναδική λύση. Η πράξη του εμβολιασμού δείχνει ότι έχουμε συνειδητοποιήσει την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία, αλλά και προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητάς μας, είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας αλλά και εμπιστοσύνης στην επιστήμη, η οποία θα ενισχύσει τη συλλογική υγεία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.