E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέα Υόρκη: Ο Ελληνορθόδοξος ναός που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου αποκτά ξανά ζωή

Μετά από 20 χρόνια

Νέα Υόρκη: Ο Ελληνορθόδοξος ναός που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου αποκτά ξανά ζωή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/8/2021 | 14:18

Καταστράφηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αποτελούσε σύμβολο για την ελληνορθόδοξη κοινότητα της Νέας Υόρκης και τώρα αναγεννάται.

Ο Ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη καταστράφηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Είκοσι χρόνια μετά, θα λειτουργήσει ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γενικός επίτροπος της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής Αλέξανδρος Καρλούτσος (Alex Karloutsos) μίλησε στο Sputnik για την επαναλειτουργία του ναού του Αγίου Νικολάου.

Όπως είπε, στις 10 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί ο Εσπερινός και την επομένη, ανήμερα της θλιβερής επετείου της καταστροφής του, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο ναός θα φωτιστεί με μπλε χρώμα, μαζί με άλλα κτίρια στην περιοχή, στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη καταστράφηκε όταν μετά την επίθεση, κατέρρευσε ο Νότιος Πύργος του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου. Χρειάστηκαν 20 χρόνια για την ανοικοδόμησή του, η οποία, σημειωτέον, δεν έχει ολοκληρωθεί. Και αυτό, μετά από καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω ζητημάτων πολιτικής φύσεως, όπως ανέφερε ο Μάικλ Ψαρός (Michael Psaros), αντιπρόεδρος του οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου» που ήταν υπεύθυνος για τη συγκέντρωση κεφαλαίων και την ανοικοδόμηση του ναού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο ανατέθηκε στον Ισπανό αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα που επελέγη ανάμεσα σε 20 άλλους αρχιτέκτονες, οι οποίοι παρουσίασαν επίσης τις προτάσεις τους.

Όπως δήλωσε ο Μάικλ Ψαρός, ο ναός του Αγίου Νικολάου αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

«Εκατομμύρια κόσμου πηγαίνουν στο Σημείο Μηδέν κάθε χρόνο και οι πύλες του Αγίου Νικολάου θα είναι ανοιχτές. Θα είναι η πιο πολυσύχναστη Ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο από μη Ορθόδοξους και ακόμα και ανθρώπους που δεν είναι Χριστιανοί» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ακόμα ο ίδιος, ο οργανισμός κατάφερε να συγκεντρώσει 60 εκατομμύρια δολάρια στο διάστημα Ιανουαρίου 2020 - Αυγούστου 2021, ενώ συνολικά έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.
Εντούτοις, όπως σημείωσε, η κατασκευή του ναού δεν έχει ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου, δεν θα επιστρέψει σε λειτουργία σε καθημερινή βάση.

Οι εξωτερικές εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 2 Νοεμβρίου, οπότε και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα τελέσει λειτουργία.

Εν τω μεταξύ, οι εργασίες στο εσωτερικό του ναού θα συνεχιστούν μέχρι τον Απρίλιο του 2022, με την ελπίδα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα του ίδιου έτους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες οι καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας

Σήμερα

Το 70% των θυμάτων είναι γυναίκες, το 80% των δραστών άνδρες

Αρκούδα εισέβαλε σε κατάστημα και κυνήγησε 11χρονο στις ΗΠΑ

Σήμερα

«Ήταν περίπου μισό μέτρο μακριά μου, νόμιζα ότι θα με φάει», είπε ο 11χρονος

Γιάννης Πλούταρχος: «Η απόφαση του δικαστηρίου είναι λάθος, δε ζητάω συγγνώμη», λέει η εμμονική θαυμάστρια μετά την καταδίκη

Σήμερα

Την ενοχή της εμμονικής θαυμάστριας του Γιάννη Πλούταρχου αποφάσισε το δικαστήριο χθες 18 Νοεμβρίου

Ελεύθερος με όρους ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης που είπε «το περιπολικό δεν είναι ταξί» στην Κυριακή Γρίβα

Σήμερα

«Η φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, είναι μία άστοχη φράση», σημείωσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου αστυνομικού

Το υποστέλεχος Κ της γρίπης εξαπλώνεται ταχύτατα: Ποιοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο

Σήμερα

Αναμονή για έξαρση ιώσεων τον Δεκέμβριο – Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τη γρίπη

Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από drone: Σηκώθηκαν οι πρώτες εξέδρες

Σήμερα

Στόχος είναι ο Παναθηναϊκός να μπει στο νέο του σπίτι τον Μάιο του 2027

Υποχωρεί ο υδράργυρος από την Κυριακή, έρχονται χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας

Σήμερα

Πότε θα ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα - Οι θερμοκρασίες σε πέντε μεγάλες πόλεις την Κυριακή 23/11

Θεσσαλονίκη: 27χρονος κατήγγειλε ληστεία και αποκαλύφθηκε ότι είχε κλείσει ραντεβού με 14χρονη

Σήμερα

Ο 27χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.