E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γαλλία: Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 700.000 ανθρώπων που είχαν υποβληθεί σε covid τεστ λόγω σφάλματος

Διεξάγεται έρευνα

Γαλλία: Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 700.000 ανθρώπων που είχαν υποβληθεί σε covid τεστ λόγω σφάλματος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/8/2021 | 21:45

Ένα σφάλμα σε έναν ιστότοπο που διαβιβάζει τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ του κορωνοϊού στη Γαλλία προκάλεσε τη διαρροή χιλιάδων προσωπικών δεδομένων και αποτελεσμάτων Covid, όπως αποκάλυψε η Mediapart.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα επώνυμα, τα ονόματα, οι ημερομηνίες γέννησης, οι διευθύνσεις, οι αριθμοί τηλεφώνου, οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τα αποτελέσματα των τεστ 700.000 ατόμων ήταν διαθέσιμα μέχρι την Παρασκευή χάρη σε έναν προσβάσιμο κωδικό στον ιστότοπο Francetest.

Η Francetest είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και ειδικεύεται στη μεταφορά δεδομένων για τα τεστ Covid που πραγματοποιούνται στα φαρμακεία στην πλατφόρμα SI-DEP.

Πρόκειται για μία ασφαλή πλατφόρμα όπου τα αποτελέσματα των δοκιμών Covid-19 καταγράφονται συστηματικά προκειμένου να «διασφαλιστεί ότι καταγράφονται όλα τα θετικά κρούσματα και να εντοπίζονται οι επαφές », όπως εξηγεί το Υπουργείο Υγείας. στο site του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η πλατφόρμα SI-DEP, «που κατασκευάστηκε από την AP-HP (Assistance publique-Hôpitaux de Paris) λόγω έκτακτης ανάγκης τον Δεκέμβριο (...) δεν είναι πολύ εργονομική», εξηγεί ο Philippe Besset, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Ενώσεων της Γαλλίας (FSPF).

Αποτέλεσμα: πολλοί φαρμακοποιοί χρησιμοποιούν μεσάζοντες για να καταχωρήσουν τα αποτελέσματα των δοκιμών. H Francetest χρεώνει έτσι ένα ευρώ ανά μεταβίβαση δεδομένων, σύμφωνα με το Mediapart.

Την Κυριακή, η Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS) έστειλε ένα email στους φαρμακοποιούς για να τους υπενθυμίσει το λογισμικό που είναι εγκεκριμένο και συμβατό με το SI-DEP, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η Francetest.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε ειδοποιήσει τις αρχές εδώ και εβδομάδες για αυτές τις εταιρείες που παρουσιάζονται ότι διευκολύνουν τους φαρμακοποιούς να μεταφέρουν δεδομένα στο SI-DEP», επισημαίνει ο Philippe Besset.

«Χρειαζόμαστε τις αρχές ώστε να μας παράσχουν ένα εργαλείο που θα μας επιτρέπει να διαβιβάζουμε δεδομένα στο SI-DEP με το επιχειρηματικό μας λογισμικό, το οποίο είναι ασφαλές και εγκεκριμένο», επέμεινε, διευκρινίζοντας ότι ακόμη και το λογισμικό που έχει εξουσιοδοτηθεί από το DGS, δεν ήταν επαρκώς ασφαλές.

Το Cnil, η γαλλική ένωση διασφάλισης προσωπικών δεδομένων, δήλωσε στο AFP ότι έχει ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Σήμερα

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Σήμερα

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.