E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μπέζος και Μίλνερ επενδύουν σε εταιρεία που υπόσχεται να παρατείνει τη ζωή

Τις δυνάμεις τους ενώνουν δύο πάμπλουτοι επιχειρηματίες προκειμένου να βρουν το «ελιξήριο της νεότητας»

Μπέζος και Μίλνερ επενδύουν σε εταιρεία που υπόσχεται να παρατείνει τη ζωή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/9/2021 | 17:02

Τις δυνάμεις τους ενώνουν δύο πάμπλουτοι επιχειρηματίες προκειμένου να βρουν το «ελιξήριο της νεότητας».

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ιδρυτής της Amazon, Tζεφ Μπέζος, και ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Γιούρι Μίλνερ, δίνουν πνοή σε μία νέα εταιρεία βιοτεχνολογίας, την «Altos Labs», με στόχο να γυρίσουν πίσω το βιολογικό ρολόι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς; Με τον επαναπρογραμματισμό των κυττάρων για την ανακάλυψη τεχνικών κατά της γήρανσης.

Ο Τζεφ Μπέζος αναλαμβάνει σύμβουλος στην επιστημονική ομάδα της «Altos Labs», σύμφωνα με την επιθεώρηση «MIT Technology Review».

Ποιοι είναι οι συνεργάτες των Μπέζος και Μίλνερ;

Στο πλευρό των Μπέζος και Μίλνερ βρίσκεται ο Ισπανός βιολόγος, δρ Χουάν Κάρλος Μπελμπόντε, ο οποίος έχει αναπτύξει την τεχνική του Ιάπωνα νομπελίστα, γιατρού Σίνια Γιαμανάκα σε διάφορα πειράματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιαμανάκα κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής το 2012 για την έρευνά του πάνω στα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα (iPS cells, όπως τα βάπτισε), αναπτύσσοντας τη μέθοδο μετατροπής διαφοροποιημένων κυττάρων ενηλίκων σε πολυδύναμα βλαστοκύτταρα.

Η έρευνά του ανακάλυψε ότι, προσθέτοντας τέσσερις συγκεκριμένες πρωτείνες στα κύτταρα, αυτά μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση με τις ιδιότητες των εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων που αποτελούν δομικά στοιχεία της νέας ζωής.

Το 2016, ο Ισπανός καθηγητής Μπελμπόντε είχε την ιδέα να εφαρμόσει την τεχνική των εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων του Ιάπωνα γιατρού σε τρωκτικά τα οποία παρουσίασαν σημάδια αντιστροφής της ηλικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το πείραμα, χαρακτήρισε την τεχνική επαναπρογραμματισμού ως έναν πιθανό «ελιξίριο ζωής», όπως γράφει η επιθεώρηση «MIT Technology Review».

Η εταιρεία «Altos Labs»

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας «Altos Labs», με έδρα τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, διαθέτει ήδη στον κουμπαρά της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό- αυτό των 270 εκατομμυρίων δολαρίων - για να εκμεταλλευτεί στον έπακρον τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Στόχος της εταιρείας είναι να αναζωογονήσει κύτταρα των πειραματόζωων και να κατακτήσει την αθανασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνεργάτης του Τζεφ Μπέζος, Γιούρι Μίλνερ, που έκανε μία περιουσία στο Facebook και τη διαδικτυακή εταιρεία «Mail.ru», στρέφεται στην βιοτεχνολογία για να φέρει μαζί με τον συνεργάτη του την επανάσταση στην αντιγήρανση.

Μέσω της εταιρείας «Altos Labs», Μίλνερ και Μπέζος θα χρησιμοποιήσουν τη βιοτεχνολογία για να κάνουν εργαστηριακό «λίφτινγκ» στα κύτταρα με στόχο την παράταση της ανθρώπινης ζωής.

Στο εγχείρημα των Μπέζος και Μίλνερ που «θέλουν να νικήσουν το θάνατο», συμμετέχει και ο καθηγητής Στιβ Χόρβαθ, ο οποίος ανέπτυξε δείκτες που μπορούν να μετρήσουν με ακρίβεια τη γήρανση σε ανθρώπους και ζώα.

Κάθε έρευνα που αφορά την αντιγήρανση χρειάζεται ένα τέτοιο «βιολογικό ρολόι».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Πριν 9 ώρες

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Χτες

«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Χτες

Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Χτες

Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.