E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση από εμβολιασμένους»

Εξαδάκτυλος: Όποιος δεν θέλει να νοσηλευτεί να υπογράψει και να φύγει

«Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση από εμβολιασμένους»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/9/2021 | 15:31

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για αρνητές της πανδημίας που μηχανεύονται κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου, είτε να πλαστογραφήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, είτε ακόμα και να αρνηθούν ιατρικές πράξεις. Και ενώ τα περιστατικά πληθαίνουν, τώρα οι καταγγελίες θέλουν αρνητές να φέρνουν αντιρρήσεις ακόμη και σε μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, «τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση» με την ίδια να ξεσπά για τα συγκεκριμένα περιστατικά και να ζητά παρέμβαση εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η κυρία Μαστοράκου πίσω από αυτές τις πρακτικές και τα αιτήματα κρύβονται ομάδες οι οποίες δρουν πανελλαδικά και οργανωμένα. «Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες 'αντιεμβολιαστών' ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση».

Η ίδια συμπληρώνει πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία επιστημονική βάση και με την ίδια ένταση σημειώνει πως «είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Έχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα».

Εξαδάκτυλος: Όποιος δεν θέλει να νοσηλευτεί, να υπογράψει και να φύγει από το νοσοκομείο

Νωρίτερα, για τα περιστατικά των «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού, αλλά και τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται τις ιατρικές πράξεις στα νοσοκομεία μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, οι ασθενείς που αρνούνται την διασωλήνωση ή άλλες πράξεις αποτελούν ένα φαινόμενο που δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στην καθημερινή λειτουργία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία. «Πρώτον, έχουμε παράλογες απαιτήσεις σαν αυτές που είδαμε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κι εδώ θα πω πως προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει. Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο. Όποιος επιθυμεί να μην ανανηφθεί, μπορεί πάλι να το υπογράψει και να γίνει σεβαστό αναλαμβάνοντας την ευθύνη».

Συνεχίζοντας δε ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως, δεν μπορεί «οι γιατροί που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία να συνεργάζονται και να διαβουλεύονται με τον δικηγόρο του και τον αστρολόγο του. Επίσης, δεν επιτρέπεται την επομένη, ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε νοητική κατάσταση και αν βρίσκεται, να απειλεί και να βρίζει συναδέλφους, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους. Και η πολιτεία πρέπει να προστατέψει τους γιατρούς που εργάζονται και αντιμετωπίζουν περιστατικά Covid από κακόβουλες ενέργειες, οι οποίες δυστυχώς υπάρχουν».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.