E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έρευνα: Τα αγόρια ίσως είναι πιο πιθανό να διαγνωστούν με μυοκαρδίτιδα από Pfizer παρά να νοσηλευτούν με κορωνοϊό

Δείτε την έρευνα

Έρευνα: Τα αγόρια ίσως είναι πιο πιθανό να διαγνωστούν με μυοκαρδίτιδα από Pfizer παρά να νοσηλευτούν με κορωνοϊό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/9/2021 | 15:28

Τα υγιή αγόρια ενδέχεται να είναι πιο πιθανό να εισαχθούν στο νοσοκομείο από μια σπάνια παρενέργεια του εμβολίου της Pfizer που προκαλεί φλεγμονή της καρδιάς, παρά από μόλυνση με κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Η συγκεκριμένη ανάλυση ιατρικών δεδομένων υποδηλώνει πως αγόρια ηλικίας 12 έως 15 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, έχουν τέσσερις έως έξι φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να διαγνωστούν με μυοκαρδίτιδα που σχετίζεται με το εμβόλιο από ότι να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο με κορωνοϊό σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα περισσότερα από τα παιδιά που εμφάνισαν τη σπάνια παρενέργεια είχαν συμπτώματα εντός κάποιων ημερών μετά τη δεύτερη δόση. Περίπου το 86% των αγοριών που εμφάνισαν παρενέργειες έπρεπε να νοσηλευτούν, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ο Σαούλ Φάουστ, καθηγητής παιδιατρικής ανοσολογίας και μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, ο οποίος δε συμμετείχε στην έρευνα, είπε ότι τα ευρήματα φαίνεται να δικαιολογούν την προσεκτική προσέγγιση που ακολουθεί η Μικτή Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά τον εμβολιασμό εφήβων.

Στην εν λόγω μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους, η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Τρέισι Χεγκ και οι συνεργάτες της ανέλυσαν τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις από εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε παιδιά στις ΗΠΑ ηλικίας 12 έως 17 ετών κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτιμούν ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά από δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer ανέρχονται σε 162,2 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο για υγιή αγόρια ηλικίας 12 έως 15 ετών και 94 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο για υγιή αγόρια ηλικίας 16 έως 17 ετών. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τα κορίτσια ήταν 13,4 και 13 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα τρέχοντα ποσοστά μόλυνσης στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος να μεταφερθεί ένας υγιής έφηβος στο νοσοκομείο με Covid τις επόμενες 120 ημέρες είναι περίπου 44 στο εκατομμύριο.

Το πόσο αξιόπιστα είναι τα δεδομένα αυτά και αν παρόμοιοι αριθμοί θα μπορούσαν να παρατηρηθούν για παράδειγμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν εμβολιαστούν υγιή παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών είναι ακόμα ασαφές. Αυτό διότι οι παρενέργειες του εμβολίου καταγράφονται διαφορετικά στις ΗΠΑ και οι δόσεις γίνονται σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ενώ η μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά σπάνια, ενδεχομένως μπορούμε να αλλάξουμε την πρώτη ή τη δεύτερη δόση ή να συνδυάσουμε διαφορετικά τα εμβόλια για να αποφύγουμε τον κίνδυνο, μόλις κατανοήσουμε καλύτερα τη φυσιολογία», δήλωσε ο καθηγητής Φάουστ.

«Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών από ιατρική σκοπιά [...] ωστόσο η συνολική ισορροπία θα μπορούσε να αλλάξει. Εάν στα δύο έφηβα παιδιά μου προσφερθεί το εμβόλιο, η σύζυγός μου και εγώ δεν θα διστάσουμε να τους επιτρέψουμε να λάβουν το εμβόλιο» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Άνταμ Φιν μέλος της επιτροπής Εμβολίων στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, δήλωσε: «Είμαι σύμφωνος με τη συμβουλή της αρμόδιας υπηρεσίας [Μικτή Επιτροπή της Βρετανίας για τον εμβολιασμό], η οποία δεν συνιστά να προχωρήσει αυτή τη στιγμή στον εμβολιασμό υγιών παιδιών 12 έως 15 ετών για λόγους κινδύνου / οφέλους για την υγεία. Δεδομένης της τρέχουσας αβεβαιότητας υπάρχει ένας μικρός αλλά εύλογος κίνδυνος οι σπάνιες βλάβες να αποδειχθούν ότι θα υπερτερούν των μέτριων οφελών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πληροφορίες από Guardian

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.