E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους»

Οι «απειλές» της Άγκυρας

Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/10/2021 | 09:21

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τη στιγμή που λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών, η ένταση μεταξύ των δύο χωρών οξύνεται.

Ο Τσαβούσογλου προανήγγειλε ξανά «κάθοδο στο πεδίο» και χαρακτήρισε τους Έλληνες «κομπλεξικούς», με αφορμή τις διμερείς συναντήσεις της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα όσα είπε ο Τούρκος υπουργός μεταδόθηκαν από την δημόσια τηλεόραση της Τουρκίας

Η δήλωση του Τσαβούσγλου

«Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθενται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, ‘η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς’.

Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet είχε και σχετικό πρωτοσέλιδο με τίτλο «Σκληρή απάντηση στην αλαζονεία», ενώ αναφέρει πως «μετά την Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι αυξάνουν την ένταση».

Στο μεταξύ νέες απειλές εξαπέλυσε η Άγκυρα εναντίον της Ελλάδας αναφέροντας πως δεν υποχωρεί και μάλιστα έχουν δοθεί εντολές στο τουρκικό ναυτικό, την αεροπορία και τον στρατό.

Οι «απειλές» της Άγκυρας

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια των απειλών του τουρκικού ΥΠΕΞ που αφορούν στις έρευνες του Nautical Geo. Η Τουρκία έχει απειλήσει ευθέως με θερμό επεισόδιο όπως σαφώς προκύπτει από την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία επιχειρεί να επιρρίψει εκ των προτέρων στην Ελλάδα και στην Κύπρο την ευθύνη για την ένταση που… προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί στην περιοχή, απαιτώντας την ακύρωση νόμιμων δραστηριοτήτων στην Κυπριακή ΑΟΖ, που αφορούν τις έρευνες του Nautical Geo για τη χαρτογράφηση της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο αγωγός East Med.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την απειλή θερμού επεισοδίου, η Άγκυρα οξύνει την αντιπαράθεση για τη διενέργεια της άσκησης Παρμενίων η οποία διεξήχθη από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου.

Έχουν δοθεί εντολές σε ναυτικό, αεροπορία και στρατό…
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει προβοκάτσια την άσκηση «Παρμενίωνας» στον απόηχο της ελληνογαλλικής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας και την απόκτηση των γαλλικών φρεγατών Belharra.

Σύμφωνα με τον Σκάι η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα «παράνομες, επιθετικές και προβοκατόρικες ενέργειες στο Αιγαίο και στη Ανατολική Μεσόγειο» ενώ τόνισε ότι η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών από την Αθήνα έγινε για να εξισορροπηθεί η κατάσταση με την Τουρκία.

Η Τουρκάλα αξιωματούχος κατηγόρησε την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας την άσκηση Παρμενίων στη Χίο ως «παράνομη και προβοκατόρικη» και σημείωσε ότι «η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και της συμφέροντα της, και έχουν δοθεί εντολές στο ναυτικό στην αεροπορία και στο στρατό μας προς αυτή την κατεύθυνση».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» ‑ «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»

Πριν 10 ώρες

Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών

Πριν 10 ώρες

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Σιέρα Λεόνε: Η εφιαλτική σκιά της «μαύρης μαγείας» ‑ Το εμπόριο ανθρώπινων μελών και οι δολοφονίες

Πριν 10 ώρες

Πολλές οικογένειες υποφέρουν από δολοφονίες που φέρονται να συνδέονται με τελετουργίες μαγείας στη Σιέρα Λεόνε - Το BBC Africa Eye ερευνά αυτούς που κρύβονται πίσω από το εμπόριο ανθρώπινων μελών.

Μπακς ‑ Μπλέιζερς 103‑115: Τέσσερις σερί ήττες χωρίς Γιάννη

Πριν 10 ώρες

Οι Μπλέιζερς έφυγαν με τη νίκη με 115-103 από το Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τα ελάφια στην 4η σερί ήττα τους.

Νέα Πέραμος: «Δεν μου έδινε να πιώ και τον σκότωσα» ‑ Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας

Πριν 10 ώρες

Το τραγικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου αδελφού της οικογένειας

Λουτράκι: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή ότι τη θώπευσε – Τι λέει μετά το σάλο που προκάλεσε

Χτες

Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμπεριφορά της 55χρονης δασκάλας στο Λουτράκι - Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος της και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνες απομακρύνθηκε από το σχολείο

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Χτες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Προσωπικός Αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης έκδοσης ‑ Τι να κάνετε εάν δεν τον έχετε λάβει

Χτες

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 9.311.529 πολίτες διαθέτουν πλέον προσωπικό αριθμό

Αυστραλία: Ακροδεξιά γερουσιαστής εμφανίστηκε με μπούρκα ζητώντας την απαγόρευσή της

Χτες

«Αν δεν θέλουν να φοράω μπούρκα, ας την απαγορεύσουν», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την ενδυμασία «καταπιεστική» και «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.