E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γκάγκα: Δωρεάν τα μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα για τον κορωνοϊό

Μόλις 3 από τους 157 διασωληνωμένους στη Βόρεια Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί

Γκάγκα: Δωρεάν τα μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα για τον κορωνοϊό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/10/2021 | 16:12

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η κα Γκάγκα υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το εμβόλιο αποτελεί «πολύ μεγάλη ασπίδα».

«Δεν είμαστε τρομακτικά μακριά από τον στόχο εμβολιασμού του 70 με 80% του ενήλικου πληθυσμού. Νομίζω ότι έχει γίνει μια πολύ καλή κάλυψη. Σαφώς θέλουμε μεγαλύτερη. Αυτή τη στιγμή στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε 157 διασωληνωμένους και από αυτούς τρεις (3) είναι εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι ένα ποσοστό 92% είναι μη εμβολιασμένοι όταν ήδη οι μισοί περίπου από τους ενήλικες έχουν εμβολιαστεί», τόνισε η Μίνα Γκάγκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι πολύ μεγάλη ασπίδα το εμβόλιο για να το αφήσουμε και να μην το κάνουμε. Νομίζω ότι είμαστε πολύ καλύτερα από εκεί που ήμασταν πέρυσι. Πέρυσι δεν ήταν κανείς εμβολιασμένος και στη Βόρεια Ελλάδα αυτό ήταν ένα πάρα πολύ βαρύ τίμημα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «αύριο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, σχετικά με τις ελευθερίες για τους εμβολιασμένους. Ωστόσο το μήνυμα παραμένει ότι πρέπει να προσέχουμε, να κρατήσουμε τα μέτρα και εμβολιαζόμαστε. Σε εσωτερικούς χώρους όταν είμαστε μόνο εμβολιασμένοι πιθανόν να μπορούμε να αφαιρέσουμε τις μάσκες».

Μεταξύ άλλων, η αν. Υπουργός Υγείας διέψευσε τα στοιχεία που μας κατατάσσουν στις υψηλότερες θέσεις της Ευρώπης σε αναλογία θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. «Αν δούμε συνολικά τον αριθμό των θανάτων», ανέφερε, «είμαστε πιθανόν στις πέντε χαμηλότερες στην Ευρώπη. Σε συνολικό αριθμό θανάτων είμαστε στις πέντε καλύτερες (χαμηλότερες) χώρες της Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γκάγκα: Τα μονοκλωνικά παίρνουν τον δρόμο τους -Εχουμε και νέα φάρμακα για τον κορωνοϊό

Για το ζήτημα των φαρμάκων είπε: «Έχουμε καλά νέα». Εκτός από τα μονοκλωνικά που παίρνουν τον δρόμο τους, έχουμε και νέα φάρμακα κατά του covid. Είναι σε φάση μελέτης αλλά τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Άρα θα έχουμε μέσα θεραπευτικά στα χέρια μας, ανέφερε. Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν οριοθετηθεί οι εγκρίσεις σε όλα. Σχετικά με δαπάνη τους, η κα Γκάγκα τόνισε ότι φυσικά θα καλύπτεται και για αυτά τα φάρμακα, όπως συμβαίνει γενικά με τα ακριβά φάρμακα σαν και αυτό αν σκεφτεί κανείς ότι μία δόση κοστίζει 2.000 ευρώ.

Αναφορικά με τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, διαβεβαίωσε για την επάρκεια κάλυψης. «Το ότι έχουμε 10 εκατ. πολίτες και έχουμε εμβόλια για 10 εκατ. πολίτες και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ασφάλεια σε ένα ποσοστό 90% τουλάχιστον. Και αν χρειαστεί και 3η δόση, μπορούμε να την έχουμε για όλον τον πληθυσμό της Ελλάδας. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός είπε ότι θα ήταν καλό να χορηγηθεί σε όλο τον πληθυσμό. Είμαστε κοντά σε αυτό και συντασσόμαστε», επεσήμανε η κα Γκάγκα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Σήμερα

Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Σήμερα

Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Σήμερα

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Σήμερα

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Σήμερα

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Σήμερα

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Σήμερα

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Σήμερα

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.