E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πάνω από 330.000 ανήλικοι βιάστηκαν από ιερείς τα τελευταία 70 χρόνια στη Γαλλία

Σκάνδαλο συγκλονίζει την Καθολική Εκκλησία στη Γαλλία

Πάνω από 330.000 ανήλικοι βιάστηκαν από ιερείς τα τελευταία 70 χρόνια στη Γαλλία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/10/2021 | 16:28

Οι συνέπειες είναι πολύ σοβαρές για το 60% των ανδρών και γυναικών που κακοποιήθηκαν

Μετά από 2,5 χρόνια ερευνών, δημοσιεύτηκε έγγραφο 2.500 σελίδων που σπιλώνουν τη φήμη της Καθολικής Εκκλησίας της Γαλλίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σείεται» η Καθολική Εκκλησία στη Γαλλία μετά τις αποκαλύψεις ότι τουλάχιστον 330.000 ανήλικα υπέστησαν σεξουαλiκή κακοποίηση από κληρικούς και άλλα άτομα που είχαν σχέση με την Εκκλησία τα τελευταία 70 χρόνια.

Ο πρόεδρος της επιτροπής που εξέδωσε την έκθεση, Ζαν-Μαρκ Σοβέ, υποστήριξε ότι η έκθεση, που βασίζεται σε επιστημονική έρευνα, διαπίστωσε ότι οι βιασμοί διαπράχθηκαν από ιερείς και άλλους κληρικούς καθώς και μη θρησκευόμενους που εμπλέκονται στην εκκλησία.

«Οι συνέπειες είναι πολύ σοβαρές. Περίπου το 60% των ανδρών και των γυναικών που κακοποιήθηκαν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στη συναισθηματική ή σεξουαλiκή τους ζωή», επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έγγραφο των 2.500 σελίδων βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας την ώρα που η Καθολική Εκκλησία στη Γαλλία, όπως και σε άλλες χώρες, επιδιώκει να αντιμετωπίσει σκοτεινά μυστικά που σπιλώνουν τη φήμη της εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Σοβέ είπε ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων περιλαμβάνει περίπου 216.000 άτομα που κακοποιήθηκαν από ιερείς και άλλους κληρικούς.

Ο Ολιβιέ Σαβινιάκ, επικεφαλής της ένωσης θυμάτων «Parler et Revivre» (Μιλήστε και Ζήστε ξανά), είπε στο Associated Press ότι η «υψηλή αναλογία θυμάτων ανά θύτη είναι ιδιαίτερα τρομακτική για τη γαλλική κοινωνία, για την Καθολική Εκκλησία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερευνήθηκαν αρχεία από τη δεκαετία του 1950

Η επιτροπή εργάστηκε για 2 1/2 χρόνια, ακούγοντας θύματα και μάρτυρες και μελετώντας αρχεία από την εκκλησία, τη δικαιοσύνη, την αστυνομία και τον Τύπο ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1950. Μια τηλεφωνική γραμμή που ξεκίνησε στην αρχή της έρευνας έλαβε 6.500 κλήσεις από φερόμενα θύματα ή άτομα που δήλωσαν ότι γνώριζαν ένα θύμα.

Το δημοσίευμα βλέπει το φως μετά από ένα σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον παππού πλέον Μπερνάρ Πρεϊνά ο οποίος καταδικάστηκε πέρυσι για σεξουαλiκή κακοποίηση ανηλίκων και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Παραδέχτηκε ότι κακοποίησε περισσότερα από 75 αγόρια για δεκαετίες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν εκπονηθεί ανάλογες έρευνες από την Καθολική Εκκλησία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Αυστραλία και την Ολλανδία.

Αλλά στη Γαλλία, η δημοσίευση αυτής της έκθεσης θεωρείται ιστορική στιγμή τόσο για την επίλυση αυτής της κρίσης που μαστίζει την Καθολική Εκκλησία εδώ και δεκαετίες, όσο και επειδή αντιμετωπίζει για πρώτη φορά σε μεγάλη κλίμακα το ζήτημα των καταχρήσεων της σεξουαλiκότητας σε οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και στην κοινωνία, ένα θέμα που εξακολουθεί να είναι ταμπού.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Χτες

«Ο Τραμπ εγκαθιστά χωρίς κόμπλεξ ένα αμερικανικό προτεκτοράτο σε μία κυρίαρχη χώρα και διεκδικεί δικαιώματα στους πόρους της»

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Χτες

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Χτες

Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Χτες

Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Χτες

Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Χτες

Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Χτες

Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Χτες

«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Αμερικανοί κομάντος κατέλαβαν τάνκερ από τη Βενεζουέλα μετά από κυνηγητό δύο εβδομάδων, στην περιοχή ρωσικά πολεμικά

Χτες

Το πετρελαιοφόρο έπλεε υπό ρωσική σημαία και κατελήφθη από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις

Νέα απάτη μέσω QR codes ‑ Τι είναι το quishing και πώς να προστατευθείτε

Χτες

Μεγάλη προσοχή οφείλουν να δείξουν οι πολίτες σε άγνωστα QR codes που μπορεί να εντοπίσουν σε δημόσιους χώρους

ΑΜΚΑ: Πώς επηρεάζει τον καθαρό μισθό, ποιοι κερδίζουν

Χτες

Ο ΑΜΚΑ καθορίζει πλέον την παρακράτηση φόρου βάσει ηλικίας, αυξάνοντας καθαρούς μισθούς κυρίως για εργαζόμενους κάτω των 30, ενώ κάθε μετάβαση σε νέο ηλικιακό κλιμάκιο μειώνει αυτόματα τις αποδοχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.