.
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Όλα τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους

Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει

Όλα τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/10/2021 | 08:26

Η εφαρμογή μέτρων που θα επιτρέπουν επιπλέον «ανάσες» ελευθερίας στους εμβολιασμένους πολίτες, ανοίγοντας τους τον δρόμο προς την κανονικότητα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Οι ειδικοί θα εξετάσουν προσεκτικά, τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας για περισσότερη ελευθερία στις κινήσεις των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών και θα αποφανθούν τι και πως μπορεί να υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με γνώμονα πάντα την προάσπιση της δημόσιας Υγείας αλλά και τον έλεγχο της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στην ημέρα, εκτός απροόπτου, θα γίνει εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προς την ηγεσία του υπουργείου, και στη συνέχεια αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη.

«Όπου βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος, χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας» σημείωσε στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο κ. Πλεύρης. Τα περιοριστικά και όχι «τιμωρητικά» μέτρα, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο υπουργός Υγείας, θα εξακολουθήσουν να υφίστανται για όσους επιλέγουν να μην εμβολιάζονται. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι ενισχύεται το σύστημα υγείας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης σε όποιον τη χρειαστεί.
Πλεύρης σε ΣΚΑΪ για εμβολιασμένους: Σχέδιο για ελευθερία «σε σημείο κανονικότητας» | 04/10/2021

Τα μέτρα «ελευθερίας»

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής θα κληθούν να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι εφικτή υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες η επιστροφή στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία και τις εξόδους για τους εμβολιασμένους. Με το 58,7% του ενήλικου πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο (το αντίστοιχο ποσοστό επί του γενικού πληθυσμού διαμορφώνεται στο 65,8%) η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να επανεξεταστούν τα οριζόντια μέτρα για όλους και ότι πρέπει να αρχίσουν να κινούνται και να διασκεδάζουν όπως προ πανδημίας όσοι έχουν εμβολιαστεί και θωρακιστεί έναντι της λοίμωξης covid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί αν μπορούν να λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια άνευ ωραρίου και με μουσική υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτούς τους χώρους θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Επίσης, θα συζητηθεί η κατάργηση του ισχύοντος πλαισίου περί καθήμενων αποκλειστικά στα κέντρα διασκέδασης (που είναι αμιγείς χώροι, δηλαδή υπάρχουν εμβολιασμένοι θαμώνες) αλλά και η κατάργηση του «κόφτη» στην πληρότητα των χώρων εφόσον δέχονται μόνον εμβολιασμένους.

Επιπλέον, φαίνεται πως στο τραπέζι των μελών της Επιτροπής θα τεθεί και το ζήτημα αν αυτή η κανονικότητα και η ελευθερία που «αξίζουν» οι εμβολιασμένοι μπορεί να παραχωρηθεί στους θωρακισμένους έναντι του κορωνοίού πολίτες και στις επιβαρυμένες περιοχές, σε εκείνες δηλαδή που βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής τήρησης. Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα, στις «κόκκινες περιοχές» ισχύει η νυχτερινή καραντίνα (από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας) αλλά και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Στο «κόκκινο» 13 Περιφερειακές ενότητες

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας όπως την συνέθεσαν τα μέλη της υποεπιτροπής Επιδημιολόγων κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση, προκειμένου να εισηγηθεί αρμοδίως στην Πολιτική Προστασία αλλαγές στον χρωματισμό του επιδημιολογικού χάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τοπικά lockdown, όπως προκύπτει πλέον, εξελίσσονται σε επαναλαμβανόμενο μοτίβο όσο πλησιάζει ο χειμώνας και ο έλεγχος της πανδημίας θα περάσει σε νέο επίπεδο δυσκολίας.

Καρδίτσα και Σέρρες θα αποτελέσουν τη νέα προσθήκη στο κόκκινο επίπεδο, μετά την εισήγηση των Επιδημιολόγων που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα στη συνεδρίαση των Εμπειρογνωμόνων. Θα αποτελέσουν τους νέους κρίκους της αλυσίδας των περιορισμών τοπικού χαρακτήρα που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα με Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία και ακολούθησαν Αργολίδα και Ευρυτανία (9/9), Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα )16/9), στις Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα (23/9) και Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη την 1η Οκτωβρίου. Στις 11 τελευταίες Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) το lockdown όλα δείχνουν πως συνεχίζεται.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα

Χτες

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 71χρονος άνδρας

Τράπερ Don Leon στο Live News: «Ζητώ συγγνώμη, θα αποδεχτώ ό,τι πραγματικά έχω κάνει»

Χτες

«Σε καμία περίπτωση αυτές οι συμπεριφορές δεν πρέπει να συνδέονται με τη μουσική μου. Δεν είμαι κακός άνθρωπος, δεν θα πείραζα ποτέ κανέναν»

Ελάφια στη Ρόδο: Σε κάποια χωριά είναι περισσότερα από τους κατοίκους

Χτες

Τα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι χωριών της Ρόδου

Προφυλακιστέος ο πρώην παράγοντας του μπάσκετ και ο λογιστής: Κύκλωμα απάτης

Χτες

Στην υπόθεση εμπλέκονται και γιατροί του δημοσίου

Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Είχε αλλάξει σπίτι, πήρε panic button αλλά ο φονιάς πρόλαβε την 43χρονη

Χτες

Η 43χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση και ακολούθησε όλες τις οδηγίες των αστυνομικών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking: Πώς «ψάρευε» τα ανυποψίαστα κορίτσια

Χτες

Μια 43χρονη η «σχολαστική» αρχηγός του κυκλώματος, γνώριμη των Αρχών, κρατούσε και σημειώσεις για τις επιδόσεις των θυμάτων

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.