E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κρήτη: Η συγκλονιστική επιστολή ενός καρκινοπαθή δημοτικού αστυνομικού

«Πεθαίνω. Τόσο απλά.»

Κρήτη: Η συγκλονιστική επιστολή ενός καρκινοπαθή δημοτικού αστυνομικού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/7/2013 | 00:00

Με μια συγκλονιστική επιστολή, ένας εργαζόμενος της Δημοτικής Αστυνομίας από την Κρήτη περιγράφει την κατάσταση της υγείας του (καθώς πάσχει από καρκίνο) και εξηγεί πώς θέλει να περάσει τις 77 μέρες που μένουν μέχρι... το θάνατό του! Ο Ν.Μ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας) αναφέρεται στην Ελλάδα με συγκλονιστικό τρόπο. Αξίζει να διαβάσετε την επιστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Πεθαίνω. Τόσο απλά. Από καρκίνο του ήπατος. Δυστυχώς, ο καρκίνος του ήπατος είναι συχνά ανεγχείρητος, επειδή ο όγκος μπορεί να είναι πολύ μεγάλος ή να έχει επεκταθεί σε μεγάλα αιμοφόρα αγγεία ή σε άλλες ζωτικές δομές. Η χειρουργική επέμβαση δεν είναι δυνατή στα περισσότερα από τα δύο τρίτα των ασθενών. Ανήκω σε αυτήν την κατηγορία.

Οι γιατροί δεν μου δίνουν πια καμιά ελπίδα. Μάλιστα, μου όρισαν και τη σίγουρη ημερομηνία θανάτου: την 23η του Σεπτέμβρη, πρωινές ώρες. Κρίμα. Πάντα ήθελα να πεθάνω κατά τη διάρκεια της διακαινησίμου, γιατί προτιμούσα οι τελευταίες στιγμές μου να είναι μέσα στην γιορτή της Αναστάσεως, να ψάλλουν στην νεκρώσιμο ακολουθία ύμνους κατά της φθοράς του θανάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία ακριβώς μέρα μετά τις γερμανικές εκλογές, πεθαίνω. Τυχαίο; Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Υπήρξα καρκίνωμα για την κοινωνία σε όλη τη ζωή μου και τώρα πληρώνω με την ίδια μου την ύπαρξη. Σε αυτές τις 77 ημέρες που απομένουν, θα ήθελα να σας παρακαλέσω για κάποια πράγματα. Δεν θέλω την λύπησή σας. Δεν θέλω να βλέπω στα μάτια σας τη θλίψη.

Και παρακαλώ μην ξεχνάτε ότι ως Παντογνώστης Αφηγητής –πρέπει να φταίνε και αυτά τα καρκινικά κύτταρα για τις περιέργως τελευταία αυξημένες δυνατότητές μου να διαβάζω τις συνειδήσεις των άλλων– γνωρίζω όλες τις ενδόμυχες σκέψεις σας. – ευτυχώς, ευτυχώς που δεν είμαι εγώ. – μακριά από μένα, δόξα σοι ο Θεός.

Το μόνο που επιθυμώ αυτές τις 77 υπολειπόμενες μέρες της θλιβερής ζωής μου είναι να με αφήσετε να τις ζήσω ήσυχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αξιοπρέπεια. Και ξημερώματα της 23ης του Σεπτέμβρη –σας ικετεύω, βοηθήστε με– τραβήξτε το μηχάνημα που με κρατά στη ζωή απ' την πρίζα. Σας θέλω δίπλα μου τις τελευταίες μου στιγμές.

Δώστε μου 3-4 λεπτά –αλήθεια, πόση ώρα ζει ένας ετοιμοθάνατος όταν του αφαιρέσουν τα μηχανήματα;– να ταξιδέψω με τη σκέψη μου σαν τον έρωτα εκεί, στην τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων της χώρας μου. Το 2004.

Να περάσει η ιστορία της Ελλάδας που αγάπησα μπροστά απ' τα μάτια μου και να πλημμυρίσουν την καρδιά μου ξανά τα ίδια συναισθήματα, όπως τότε που χαιρετούσε το αγοράκι μέσα στη χάρτινη βαρκούλα. Και να παίζει ως μουσική υπόκρουση το τραγούδι του Χατζιδάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλήθεια, τότε θα πεθάνω ευτυχισμένος. Με τη σκέψη αυτής της Ελλάδας που λάτρεψα. Αυτής της Ελλάδας που επιθύμησα. Αυτής της Ελλάδας που ονειρεύτηκα.

Ας με λυπηθεί κάποιος! Τραβήξτε την πρίζα τώρα!»

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Patriot στην Κάρπαθο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου»

Σήμερα

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανοικτό προς συζήτηση σχετικά με το αντικειμενικό νομικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τα οποία έχουν τεθεί υπό μη στρατιωτικό καθεστώς»

Πύραυλοι και drones του Ιράν χτύπησαν αεροδρόμιο στο Αζερμπαϊτζάν

Σήμερα

Εκρήξεις ακούστηκαν στην Ντόχα και τη Μανάμα

Χτύπησαν αμερικανικό πετρελαιοφόρο οι Φρουροί της Επανάστασης, σύμφωνα με Ιρανικά ΜΜΕ

Σήμερα

Το IRGC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ και ότι το έχει κλείσει για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Αγιος Παντελεήμονας: Δύο συλλήψεις ανηλίκων για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο μαθητή

Σήμερα

Σε βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγραφεί η στιγμή που οι δράστες σπεύδουν να εξαφανιστούν από το σημείο μετά την επίθεση

Θρίλερ με 28χρονο γιο Ουκρανού μαφιόζου στο Μπαλί

Σήμερα

Η απαγωγή, το μήνυμα στους γονείς του και ένα αποκεφαλισμένο πτώμα

Το Ιράν αρνείται την εκτόξευση πυραύλου προς την Τουρκία

Σήμερα

«Σεβόμαστε την εθνική της κυριαρχία»

Κατέβασαν ταχύτητα οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Σήμερα

Σταθερά σε ανοδική τροχιά οι γονικές παροχές

«Θα λες ψέματα μέχρι να πεθάνεις»: 43χρονη δήμαρχος καταδικάστηκε για βiασμό 16χρονου

Σήμερα

Η Μίστι Ρόμπερτς αντιμετωπίζει πολυετή ποινή φυλάκισης για τη σeξουαλική επίθεση τον Ιούλιο του 2024 σε πισίνα-πάρτι

Απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ από το Ιράν ‑ «Ο πρόεδρος γέλασε τελευταίος», ανέφερε ο Χέγκσεθ

Σήμερα

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.